espa pkm

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2026, 1:33:31 μμ

Κόσμος

Ο σχετικά χαμηλός ρυθμός αύξησης των χρηστών της υπηρεσίας δημοσίευσης μηνυμάτων 140 χαρακτήρων είχε δυσαρεστήσει την διοίκηση του Twitter, παρά την αύξηση των εσόδων της Twitter Inc. έως και το πρώτο τρίμηνο του 2015 κατά 74% μέσα σε έναν χρόνο.
Ενώ η έρευνα για την πολύνκερη επίθεση στην Άγκυρα συνεχίζεται αλλά αρκετοί στην Τουρκία εμφανίζονται εξ αρχής «δύσπιστοι», ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου ανέφερε πως και οι τζιχαντιστές της ISIS και το PKK «μπορεί να έχουν παίξει ρόλο» στο μακελειό.
Μία πρώτη ανταρσία απέναντι στη φιλελεύθερη στάση που αποφάσισε να κρατήσει ο Πάπας Φραγκίσκος σε θέματα όπως το διαζύγιο και η ομοφυλοφιλία ήταν αναμενόμενη – και ενδεχομένως να άργησε. Ήρθε ωστόσο, από τους πιο συντηρητικούς κύκλους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας: περί τους 13 καρδινάλιους, εκ των οποίων και ο αυστραλός υπουργός Οικονομικών του Βατικανού Τζορτζ Πελ, φέρονται να τον προειδοποιούν με επιστολή τους για κατάρρευση του καθολικισμού κατά το πρότυπο της Προτεσταντικής Εκκλησίας.
Ένας Πολωνός πρώην πρωθυπουργός με μεγάλες πιθανότητες να αναλάβει σύντομα και πάλι πρωθυπουργός δήλωσε ότι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες μεταφέρουν χολέρα και παράσιτα στην Ευρώπη, προκαλώντας έντονα αρνητικά σχόλια στις Βρυξέλλες, όπου κατηγορείται ως φιλοναζιστής.
Πυρά τόσο εντός του κόμματος της όσο και από μεγάλη μερίδα των Γερμανών που, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, δεν επιθυμεί άλλους πρόσφυγες στη χώρα δέχεται η Άνγκελα Μέρκελ. Η γερμανίδα καγκελάριος, η οποία βλέπει τη δημοτικότητά της και του κόμματός της (CDU) σε διαρκή πτώση εξαιτίας της καυτής πατάτας του προσφυγικού, βρίσκεται στη δύσκολη θέση να πρέπει να επιβάλει τη μεταναστευτική πολιτική της και στο εσωτερικό των Χριστιανοδημοκρατών.
Σύντομα αναμένεται να ολοκληρώσουν η αμερικανική και η ρωσική πλευρά τη «συνεννόηση» σε στρατιωτικό επίπεδο για την ασφάλεια στις παράλληλες επιδρομές στη Συρία, με στόχο να αποφευχθεί «ατυχής συνάντηση». Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, οι δύο πλευρές βρίσκονται «κοντά σε συμφωνία».
Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2015 15:50

Αντιμέτωπη με πρόστιμο 862 εκατ. δολάρια η Apple

Συντάκτης:
Τεχνολογία κατοχυρωμένη από το αρμόδιο φορέα του αμερικανικού πανεπιστημίου στο Μάντισον της πολιτείας Ουισκόνσιν χρησιμοποίησε χωρίς την απαιτούμενη άδεια στους επεξεργαστές των iPhone 5S και iPhone 6 η Apple, έκρινε στις 13 Οκτωβρίου το αρμόδιο δικαστήριο στην Δυτική Περιφέρεια της πολιτείας.
Σε αργία έθεσε το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών τους επικεφαλής για την Άγκυρα των υπηρεσιών πληροφοριών, ασφάλειας και της αστυνομίας μετά το φονικό μακελειό που συγκλόνισε τη χώρα.

Το υπουργείο ανέφερε πως η απόφαση ελήφθη για να διενεργηθεί αποτελεσματικά η έρευνα, χωρίς να διευκρινίζει εάν θα επιστρέψουν στις θέσεις τους μετά την ολοκλήρωσή της.
Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2015 14:50

Στην εντατική ο πρώην άσσος του NBA Λαμάρ Όντομ

Συντάκτης:
Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει τις τελευταίες ώρες ο Λαμάρ Όντομ, καθώς βρίσκεται διασωληνωμένος στην εντατική νοσοκομείου του Λας Βέγκας.

Ο 35χρονος πρώην άσος του ΝΒΑ και πρωταθλητής με τους Λέικερς, βρέθηκε αναίσθητος σε οίκο ανοχής στη Νεβάδα, έχοντας προηγηθεί έντονος εμετός και αναπνευστικά προβλήματα.
Τη δυνατότητα αποκλεισμού τμημάτων της ανατολικής Ιερουσαλήμ εάν υπάρξουν εντάσεις και σκληρών μέτρων για όσους προχωρούν σε επιθέσεις ενέκρινε η ισραηλινή κυβέρνηση, μετά τις νέες επιθέσεις στη χώρα που απειλούν με νέο σπιράλ βίας στο Παλαιστινιακό.