espa pkm

Παρασκευή, 17 Απριλίου 2026, 3:14:36 μμ

Κόσμος

Χαιρετίζει ο ηγέτης της σιιτικής Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλ την ολοένα αυξανόμενη στρατιωτική ανάμειξη της Ρωσίας στη Συρία προς υποστήριξη του κοινού τους συμμάχου Μπασάρ αλ-Άσαντ. Μιλά για «πολύ προηγμένα» ρωσικά όπλα ακριβείας, περιλαμβανομένων μαχητικών και ελικοπτέρων -αποδίδοντας τη ρωσική ανάμειξη στην αποτυχία των ΗΠΑ να αντιμετωπίσουν το Ισλαμικό Κράτος.
Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015 23:50

Σι Τζινπίνγκ σε Ομπάμα: Ανοικτή η Κίνα σε επενδύσεις

Συντάκτης:
Μία ιστορική δέσμευση, ότι από το 2017 η Κίνα θα θέσει σε εφαρμογή ένα εθνικό πρόγραμμα για τον περιορισμό των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, αναμένεται να κάνει την Παρασκευή ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ.
Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015 22:50

Παγκόσμιες διαστάσεις παίρνει το σκάνδαλο Volkswagen

Συντάκτης:
Ο μέχρι επικεφαλής της Porsche από το 2010 Ματίας Μίλερ αναλαμβάνει νέος CEO της Volkswagen. Μετά την παραίτηση του πρώην διευθύνοντος συμβούλου Μάρτιν Βίντερκορν, και τις διεθνείς διαστάσεις που παίρνει το σκάνδαλο Dieselgate, ο γερμανικός κολοσσός προσπαθεί να ανακάμψει το συντομότερο δυνατό.
Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015 22:50

Η Κροατία ανοίγει τα σύνορα με τη Σερβία

Συντάκτης:
Σε άρση του μπλόκου στα σύνορα με τη Σερβία προχώρησε η Κροατία την Παρασκευή, μετά τις έντονες αντιδράσεις τόσο από το Βελιγράδι όσο και από την ΕΕ.

Αξιωματικός στα σύνορα των δύο χωρών, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, δήλωσε ότι το συνοριακό πέρασμα είναι ανοιχτό και ότι επιτρέπεται η διέλευση οχημάτων.
Την άνευ ορίων δίψα για εξουσία και υλικά αγαθά κατήγγειλε ο Πάπας Φραγκίσκος από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και «κοιτώντας» τους ηγέτης του κόσμου τόνισε ότι η απληστία καταστρέφει τους φυσικούς πόρους του πλανήτη και εντείνει τη φτώχεια.
Αεροπλάνα ρωσικών αεροπορικών εταιρειών θα απαγορεύεται να πραγματοποιούν πτήσεις στην Ουκρανία από τις 25 Οκτωβρίου, ανακοίνωσαν οι αρχές πολιτικής αεροπορίας σε ανακοίνωσή τους την Παρασκευή.

Η ανακοίνωση αυτή ήρθε μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για κυρώσεις που θα επιβληθούν σε ρωσικές εταιρείες.
Εμβρόντητους άφησε τους συναδέλφους του στο Κογκρέσο ο Τζον Μπένερ ανακοινώνοντας ότι πρόκειται να παραιτηθεί από το αξίωμα του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων παραδίδοντας και την έδρα του στο Κογκρέσο με ισχύ από την 30ή Οκτωβρίου.
Εκατοντάδες άνθρωποι βγήκαν την Παρασκευή στους δρόμους της Τεχεράνης φωνάζοντας συνθήματα εναντίον της βασιλικής δυναστείας της Σαουδικής Αραβίας μετά τον θάνατο 131 Ιρανών στο χειρότερο δυστύχημα που έχει σημειωθεί την τελευταία 25ετία κατά τη διάρκεια του ετήσιου προσκυνήματος στη Μέκκα.

Ο σύμβουλος του Κρεμλίνου για θέματα εξωτερικής πολιτικής υποστήριξε ότι δεν είναι αληθές πως ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επιδίωξε να συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα την επόμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη και ότι, αντιθέτως με όσα λέγονται, η αμερικανική κυβέρνηση πρότεινε τη συνάντηση.

Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015 19:50

Καταλονία: Στις κάλπες με φόντο την ανεξαρτησία

Συντάκτης:
Ένα νέο κεφάλαιο στην υπόθεση της ανεξαρτησίας της Καταλονίας ανοίγει την Κυριακή, όταν περίπου 5,5 εκατομμύρια πολίτες θα προσέλθουν στις κάλπες για την ανάδειξη της νέας τοπικής κυβέρνησης.

Οι καταλανοί προσπάθησαν και το 2014 να προωθήσουν το ζήτημα, με δημοψήφισμα, ελπίζοντας μάλιστα στην ώθηση που θα έδινε στην υπόθεσή τους το αντίστοιχο δημοψήφισμα στην Σκωτία.