Κόσμος
Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2015 09:50
Αποστολή: Δολοφονήστε τον Ανουάρ αλ Αουλάκι
Συντάκτης: Eidisis.grΤο Βήμα - The New York Times
Τον Σεπτέμβριο του 2011, στη βόρεια Υεμένη, μη επανδρωμένα αεροσκάφη της CIA, τύπου Predator, σκότωσαν τον Ανουάρ αλ Αουλάκι, έναν αμερικανό πολίτη που τότε ήταν 40 ετών.
Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2015 09:50
BBC: Τα 5 πράγματα που μάθαμε από τις εκλογές στην Ελλάδα
Συντάκτης: Eidisis.gr«Ο Αλέξης Τσίπρας κέρδισε το στοίχημα στις κάλπες, εξασφαλίζοντας για τρίτη φορά μέσα σε ένα χρόνο την υποστήριξη των Ελλήνων ψηφοφόρων. Αλλά άξιζε τον κόπο άλλη μια περίοδος πολιτικής αστάθειας στην Ελλάδα;» αναρωτιέται το BBC σε ανάλυση με τίτλο «Τα πέντε πράγματα που μάθαμε από τις εκλογές» της Κυριακής.
Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2015 02:50
Για συμπόνια προς τους πρόσφυγες καλεί του ηγέτες της ΕΕ ο γ.γ. του ΟΗΕ
Συντάκτης: Eidisis.grΤη «βαθύτατη ανησυχία» του σχετικά με την επιδείνωση της κατάστασης των μεταναστών και των προσφύγων που φτάνουν στην Ευρώπη εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν.
Την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να πραγματοποιήσει μια συνάντηση αύριο, Τρίτη, σε επίπεδο υπουργών και μία Σύνοδο Κορυφής την Τετάρτη με θέμα την μεταναστευτική κρίση, ο ΓΓ του ΟΗΕ προέτρεψε τους Ευρωπαίους ηγέτες να «επιδείξουν συμπόνια», να υιοθετήσουν μια «κοινή προσέγγιση που θα συνάδει με τις υποχρεώσεις τους σε διεθνές επίπεδο και θα σέβεται το γράμμα και το πνεύμα του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών».
Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2015 00:50
ΗΠΑ: Αντίσταση του Κογκρέσου σε υποδοχή περισσότερων προσφύγων
Συντάκτης: Eidisis.grΤα σχέδια της αμερικανικής κυβέρνησης να επιτρέψει σε χιλιάδες επιπλέον πρόσφυγες να εισέλθουν στις ΗΠΑ προσέκρουσαν στην σθεναρή αντίσταση του αμερικανικού Κογκρέσου, όπου οι Ρεπουμπλικανοί νομοθέτες ζήτησαν να επανεξετάσουν και ενδεχομένως να απορρίψουν το σχέδιο επικαλούμενοι τους φόβους για ενδεχόμενα τρομοκρατικά χτυπήματα.
Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,5 βαθμών σημειώθηκε απόψε στη Χιλή και το επίκεντρό της εντοπίστηκε σε απόσταση 143 χιλιομέτρων βόρεια-βορειοδυτικά του Βαλπαραΐσο, ανακοίνωση η αμερικανική γεωολογική υπηρεσία USGS.
Μάρτυρες τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς είπαν ότι ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην πρωτεύουσα Σαντιάγο.
Μάρτυρες τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς είπαν ότι ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην πρωτεύουσα Σαντιάγο.
Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2015 23:50
Συγχαρητήριο τηλεφώνημα Μέρκελ σε Τσίπρα - Συζήτησαν θέματα διμερούς και ευρωπαϊκής πολιτικής
Συντάκτης: Eidisis.grΗ νέα ελληνική κυβέρνηση έλαβε εντολή να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που η χώρα συμφώνησε με τους πιστωτές της τον περασμένο Ιούλιο, αναφέρει η Κομισιόν.
Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν μιλώντας κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων δανέφερε ότι «ήταν υπό την ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα που η Ελλάδα δεσμεύτηκε σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων» υπογραμμίζοντας ότι τώρα έχει την εντολή να το υλοποιήσει.
Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν μιλώντας κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων δανέφερε ότι «ήταν υπό την ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα που η Ελλάδα δεσμεύτηκε σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων» υπογραμμίζοντας ότι τώρα έχει την εντολή να το υλοποιήσει.
Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2015 22:50
Συνάντηση Πούτιν - Νετανιάχου με βασικό θέμα τη Συρία
Συντάκτης: Eidisis.grΕν μέσω των κατηγοριών της Ουάσινγκτον κατά της Μόσχας για την ενίσχυση της ρωσικής στρατιωτικής δράσης στη Συρία, ο Βλαντιμίρ Πούτιν συναντήθηκε με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπένιαμιν Νετανιάχου.
Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να υπάρξει συντονισμός των στρατιωτικών δράσεων Ισραήλ - Ρωσίας για τη Συρία, για αποφυγή «παρεξηγήσεων» -όπως είπε ο Νετανιάχου.
Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να υπάρξει συντονισμός των στρατιωτικών δράσεων Ισραήλ - Ρωσίας για τη Συρία, για αποφυγή «παρεξηγήσεων» -όπως είπε ο Νετανιάχου.
Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2015 22:50
Ουγγαρία: Εγκρίθηκε η αποστολή στρατού στα σύνορα
Συντάκτης: Eidisis.grΑνάμεσα σε εθνικιστές κορόνες και προειδοποιήσεις ότι η Ευρώπη «απειλείται» από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, η κυβέρνηση Όρμπαν πέρασε με την στήριξη της ακροδεξιάς στη Βουλή το επίμαχο νομοσχέδιο για την ανάπτυξη του στρατού στα σύνορα της χώρας.
Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2015 21:50
Εφαρμογές «μολύνθηκαν» από επίθεση χάκερ στο App Store της Apple
Συντάκτης: Eidisis.grΣτόχος επίθεσης με κακόβουλο λογισμικό έγινε το ηλεκτρονικό κατάστημα εφαρμογών της Apple στην Κίνα, με αποτέλεσμα να «μολυνθούν» με ιούς ορισμένες από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές (apps) στη χώρα.
Πρόκειται για την πρώτη σοβαρή επίθεση που δέχεται το δημοφιλές ηλεκτρονικό κατάστημα της αμερικανικής εταιρείας.
Πρόκειται για την πρώτη σοβαρή επίθεση που δέχεται το δημοφιλές ηλεκτρονικό κατάστημα της αμερικανικής εταιρείας.
Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2015 21:50
Βιβλίο-εκδίκηση: Καταχρήσεις-όργια στα φοιτητικά χρόνια του Κάμερον
Συντάκτης: Eidisis.grΝαρκωτικά, μυήσεις σεξουαλικής φύσεως «νεοφώτιστων» και έκλυτες νύχτες με άφθονο αλκοόλ: Μία νέα βιογραφία που πρόκειται να δει το φως της δημοσιότητας τον Οκτώβριο κατηγορεί τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον για καταχρήσεις και ακρότητες την εποχή που ήταν φοιτητής στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης