espa pkm

Σάββατο, 18 Απριλίου 2026, 7:01:02 μμ

Κόσμος

Τετράχρονο κοριτσάκι από τη Συρία πνίγηκε σήμερα, Παρασκευή, ανοικτά των ακτών της Τουρκίας στη διάρκεια ναυαγίου ενός σκάφους που προσπαθούσε να φθάσει στην Ελλάδα, δύο εβδομάδες μετά τον θάνατο του μικρού Αϊλάν που έγινε σύμβολο του δράματος των μεταναστών.


«Η Γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ υπερασπίστηκε αυτή την εβδομάδα την αγκαλιά που άνοιξε στους πρόσφυγες με ένα ασυνήθιστο ξέσπασμα συμπόνιας, που είναι πιθανό να μείνει στην ιστορία. Με τον τρόπο αυτό, αποκάλυψε τελικά ένα κομμάτι της αληθινής πολιτικής σκέψης της», γράφει ο Ρόλαντ Νέλες, σχολιαστής στο Spiegel.
Ο έμπειρος διπλωμάτης Χοσέ Καμπάνιας χθες έγινε o πρώτος πρέσβης της Κούβας στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά από 54 χρόνια.

Ο Καμπάνιας διηύθυνε την άτυπη αντιπροσωπεία της Κούβας στην Ουάσιγκτον από το 2012 και έγινε ακόλουθος Τύπου όταν τα δύο κράτη αποκατέστησαν τις σχέσεις τους επίσημα στις 20 Ιουλίου.
Είναι κοινό μυστικό στο Παρίσι πως η «πολιτική ανάσταση» του Νικολά Σαρκοζί έγινε με στόχο τη διεκδίκηση της επιστροφής στην γαλλική προεδρία στις επόμενες εκλογές -αλλά ο ίδιος περιορίστηκε, όταν ρωτήθηκε, να πει πως θα αναγγείλει το 2016 εάν θα διεκδικήσει το χρίσμα του κεντροδεξιού κόμματος για την κάλπη.
Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015 16:50

Σχεδόν 3.000 Ρώσοι πολεμούν με το Ισλαμικό Κράτος

Συντάκτης:
Περίπου 2.400 Ρώσοι πολεμούν μαζί με τζιχαντιστές του Ισλαμικό Κράτος, φέρεται να δήλωσε την Παρασκευή ο πρώτος αναπληρωτής διευθυντής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφάλειας της Ρωσίας Σεργκέι Σμιρνόφ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA, ο Σμιρνόφ δήλωσε επίσης πως συνολικά υπάρχουν περίπου 3.000 πολίτες από χώρες της Κεντρικής Ασίας που πολεμούν με το Ισλαμικό Κράτος.
Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015 15:50

Απονεμήθηκαν τα... «Νόμπελ» της τρελής επιστήμης

Συντάκτης:
Για μια ακόμη χρονιά απονεμήθηκαν φέτος τα βραβεία «απίθανης επιστήμης» Ig, τα λεγόμενα και «Νόμπελ της τρελής επιστήμης», τα οποία αναδεικνύουν τις πιο αστείες, απρόβλεπτες ή και άχρηστες επιστημονικές ανακαλύψεις της χρονιάς.
Την απειλή να υιοθετηθεί με «ειδική πλειοψηφία» το μέτρο για την κατανομή των προσφύγων στις χώρες μέλη της ΕΕ βάσει υποχρεωτικών ποσοστώσεων επισείει ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται την Παρασκευή στη γερμανική εφημερίδα Passauer Neue Presse.
Τουλάχιστον 17 νεκροί είναι ο απολογισμός επίθεση Ταλιμπάν σε βάση της πακιστανικής πολεμικής αεροπορίας στη βορειοδυτική χώρα. Το μεγαλύτερο μέρος των θυμάτων ήταν πιστοί που προσεύχονταν σε κοντινό τζαμί, σύμφωνα με τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.
Η ολλανδική αστυνομία περιορίσε την κίνηση στο σιδηροδρομικό σταθμό του Ρόντερνταμ εξαιτίας αναφορών για έναν άνδρα που κλειδώθηκε στην τουαλέτα του τρένου και, σύμφωνα με όσα υποστήριξαν ορισμένοι επιβάτες, ενδέχεται να είναι οπλισμένος.
Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015 14:50

Ο Σαρκοζί θα πει αργότερα αν θέλει την προεδρία,

Συντάκτης:
Είναι κοινό μυστικό στο Παρίσι πως η «πολιτική ανάσταση» του Νικολά Σαρκοζί έγινε με στόχο τη διεκδίκηση της επιστροφής στην γαλλική προεδρία στις επόμενες εκλογές -αλλά ο ίδιος περιορίστηκε, όταν ρωτήθηκε, να πει πως θα αναγγείλει το 2016 εάν θα διεκδικήσει το χρίσμα του κεντροδεξιού κόμματος για την κάλπη.