espa pkm

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2026, 5:45:10 πμ

Κόσμος

Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2015 10:50

Κολομβία: Εντάλματα σύλληψης σε βάρος 22 στρατιωτικών

Συντάκτης:
Εντολή να συλληφθούν 22 αξιωματικοί και υπαξιωματικοί του στρατού, εν ενεργεία και εν αποστρατεία, καθώς και δύο πολίτες, έδωσε η εισαγγελία της Κολομβίας, στο πλαίσιο των ερευνών για την φερόμενη εμπλοκή τους σε 18 εξωδικαστικές εκτελέσεις από το 2004 ως το 2007.
Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2015 09:50

Από τη Συρία στη Σουηδία ζητώντας άσυλο

Συντάκτης:
Η 20χρονη ΝουρΑμάρ από την Συρία ολοκλήρωσε μόλις πριν από λίγες μέρες το επικίνδυνο ταξίδι από την Τουρκία στη Σουηδία, όπου σήμερα έχει καταθέσει αίτηση για άσυλο. «Δεν θέλω να είμαι Σύρια.
Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2015 09:50

Αλλο μετανάστες, άλλο πρόσφυγες, άλλο αιτούντες άσυλο

Συντάκτης:
Ο όρος «μετανάστης» χρησιμοποιείται από πολλά μέσα ενημέρωσης ως ένας ουδέτερος όρος για να περιγράψει κάποιον που μετακινείται, προσωρινά ή μόνιμα, από έναν τόπο, περιοχή ή χώρα σε άλλη. Αλλά ο όρος αυτός επικρίνεται όλο και περισσότερο τελευταίως.
Η Μπάρμπαρα Μικάλσκι είναι η γερουσιαστής των Δημοκρατικών που μοιάζει να δίνει ανάσα στον Μπαράκ Ομπάμα στο θέμα της συμφωνίας της διεθνούς κοινότητας για τα πυρηνικά του Ιράν.

Δήλωσε ότι θα στηρίξει τη συμφωνία, γεγονός που σημαίνει ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει τους 34 ψήφους στη Γερουσία, ώστε να αντέξει στο αναμενόμενο βέτο των Ρεπουμπλικάνων.

Σάλο έχει προκαλέσει η κίνηση της τσεχικής αστυνομίας να απομακρύνει πρόσφυγες μέσα από τρένα με προορισμό την Γερμανία, να τους συλλαμβάνει και να τους μαρκάρει γράφοντας έναν αριθμό στα χέρια με ανεξίτηλους μαρκαδόρους.

Πυκνώνει το μυστήριο γύρω από την υπόθεση του λεγόμενου «τρενού των ναζί». Μπορεί το υπουργείο Πολιτισμού της Πολωνίας να επιβεβαίωσε τη φήμη ότι όντως βρέθηκε, όμως ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας, Μάρεκ Μπέλκα, εξέφρασε την άποψη ότι είναι φάρσα.
Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2015 19:50

Συρία: Δέκα νεκροί και σαράντα τραυματίες

Συντάκτης:
Τουλάχιστον επτά νεκροί και 40 τραυματίες είναι ο απολογισμός της ανατίναξης αυτοκινήτου παγιδευμένου με εκρηκτικά σε κεντρική πλατεία της πόλης Λαττάκεια, σύμφωνα με τη συριακή κρατική τηλεόραση.

Πηγή: Το Βήμα
Τουλάχιστον επτά νεκροί και 40 τραυματίες είναι ο απολογισμός της ανατίναξης αυτοκινήτου παγιδευμένου με εκρηκτικά σε κεντρική πλατεία της πόλης Λαττάκεια, σύμφωνα με τη συριακή κρατική τηλεόραση.

Πηγή: Το Βήμα
Νεκροί από πυρά αγνώστου έπεσαν δύο εργαζόμενοι του Ερυθρού Σταυρού στην επαρχία Αμράν, στη Βόρεια Υεμένη, ανακοίνωσε ο διεθνής οργανισμός την Τετάρτη. Πρόκειται για μία σπάνια επίθεση εναντίον ανθρώπων που προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Υεμένη, ο οποίος μαίνεται πέντε μήνες τώρα.
Πάνω από 2.000 υπολογίζονται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες μπροστά από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Βουδαπέστης, που διαμαρτύρονται για τον αποκλεισμό τους από τα τρένα θέλοντας να πάνε στη Γερμανία.