Κόσμος
Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2015 21:50
Τεράστιες δασικές πυρκαγιές γύρω από τη λίμνη Βαϊκάλη
Συντάκτης: Eidisis.grΔασικές πυρκαγιές κατακαίουν περισσότερα από 1.200.000 στρέμματα στην ανατολική Σιβηρία, κυρίως σε περιοχές γύρω από τη λίμνη Βαϊκάλη όπου η θερμοκρασία έχει ανέβει τις τελευταίες ημέρες στους 38 βαθμούς Κελσίου.
Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2015 19:50
OHE: Ο πληθυσμός της γης ίσως ξεπεράσει τα 11 δισ. το 2100
Συντάκτης: Eidisis.grΑνατρέποντας προηγούμενες εκτιμήσεις για σταθεροποίηση του παγκόσμιου πληθυσμού, η Υπηρεσία Πληθυσμού του ΟΗΕ εκτιμά ότι οι κάτοικοι του πλανήτη θα συνεχίσουν να αυξάνονται τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του αιώνα. Οι τελευταίες προβολές δείχνουν ότι ο παγκόσμιος πληθυσμός είναι πιθανό να διογκωθεί από τα 7,3 δισεκατομμύρια σήμερα στα 9,7 δισ.
Τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη έπληξαν 17 στόχους των κούρδων ανταρτών στη νοτιοανατολική επαρχία Χακάρι το βράδυ της Δευτέρας και την Τρίτη, σε αντίποινα για τις φονικές επιθέσεις που αποδόθηκαν στους κούρδους αντάρτες. Το PKK ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε αστυνομικό τμήμα της Κωνσταντινούπολης.
Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2015 18:50
Νέα Υόρκη: 12 νεκροί από την νόσο των λεγεωνάριων
Συντάκτης: Eidisis.grΑπό μολυσμένα συστήματα κλιματισμού φαίνεται πως ξέσπασε η επιδημία νόσου των λεγεωνάριων στην πόλη της Νέας Υόρκη, όπου 113 άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στο βακτήριο και 12 έχουν πεθάνει.
Από τις 10 Ιουλίου που εκδηλώθηκε η επιδημία στο νότιο Μπρονξ, 76 άτομα έχουν νοσηλευτεί και έχουν πάρει εξιτήριο, ανακοίνωσαν οι αρχές.
Από τις 10 Ιουλίου που εκδηλώθηκε η επιδημία στο νότιο Μπρονξ, 76 άτομα έχουν νοσηλευτεί και έχουν πάρει εξιτήριο, ανακοίνωσαν οι αρχές.
Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2015 15:50
Συρία: Συνελήφθη ο ανιψιός του προέδρου Ασαντ
Συντάκτης: Eidisis.grΣτη συριακή Λαττάκεια, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ζητούσαν εδώ και δύο ημέρες το «κεφάλι» του Σουλεϊμαν αλ Άσαντ, ανιψιού του προέδρου. Το περίεργο: Οι κάτοικοι της Λαττάκειας συντάσσονται αναφανδόν υπέρ του σύρου προέδρου -είχαν όμως αγανακτήσει με τον ανιψιό, που συμπεριφερόταν περίπου ως τυρρανίσκος.
Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2015 13:50
Φέργκιουσον: Νύχτα ηλεκτρισμένου κλίματος και 200 συλλήψεις
Συντάκτης: Eidisis.grΈτοιμοι για τα χειρότερα ήταν κάτοικοι και αστυνομία στο Φέγκιουσον του Μιζούρι τη νύχτα προς Τρίτη, με τις αρχές να έχουν κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στον απόηχο των επεισοδίων της πρώτης «επετείου Μπράουν».
Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2015 12:50
Λειτουργεί ο 1ος ιαπωνικός πυρηνικός σταθμός μετά την Φουκουσίμα
Συντάκτης: Eidisis.grΟ πρώτος πυρηνικός αντιδραστήρας του σταθμού του Σεντάι τέθηκε ξανά σε λειτουργία, σηματοδοτώντας την επιστροφή της Ιαπωνίας στην ατομική ενέργεια τέσσερα χρόνια μετά την καταστροφή της Φουκουσίμα.
Η επαναλειτουργία έγινε με τα ακόμη αυστηρότερα πλαίσια ασφαλείας αλλά και υπό την αντίθεση μεγάλης μερίδας της ιαπωνικής κοινής γνώμης -έξω από το Σεντάι είχαν συγκεντρωθεί αρκετοί για να διαμαρτυρηθούν.
Η επαναλειτουργία έγινε με τα ακόμη αυστηρότερα πλαίσια ασφαλείας αλλά και υπό την αντίθεση μεγάλης μερίδας της ιαπωνικής κοινής γνώμης -έξω από το Σεντάι είχαν συγκεντρωθεί αρκετοί για να διαμαρτυρηθούν.
Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2015 11:50
Τουρκία: Μεταξύ κυβέρνησης συνασπισμού ή νέων εκλογών
Συντάκτης: Eidisis.grΔεν έφτασαν -ακόμη- σε συμφωνία για συγκυβέρνηση, παρά τη μαραθώνια συνάντηση τη νύχτα της Δευτέρας, τα κόμματα του ΑΚΡ και του CHP στην Άγκυρα, καθώς η Τουρκία παραμένει ακόμη σε αναζήτηση της νέας κυβέρνησης και ενώ τα σύνορα με την Συρία αλλά και το Κουρδικό έχουν πιάσει ξανά φωτιά.
Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2015 09:50
PKK: Η Τουρκία προστατεύει το Ισλαμικό Κράτος
Συντάκτης: Eidisis.grΟ ηγέτης του PKK κατηγορεί την Τουρκία ότι προσπαθεί να προστατεύσει το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) πλήττοντας τους κούρδους πολεμιστές.
Ο Τζεμίλ Μπαγίκ δήλωσε στο BBC ότι ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιθυμεί να έχει επιτυχία η δράση του Ισλαμικού Κράτους για να αποτρέψει τα κέρδη που μπορεί να αποκομίσει το PKK από τον πόλεμο στη Συρία.
Ενα από τα πιο σημαντικά πειράματα της σύγχρονης εποχής ξεκίνησε στο Μπράντφορντ της Αγγλίας στις 17 Απριλίου 1907. Κρατικοί αξιωματούχοι πήγαν σε μία από τις πιο φτωχές περιοχές της πόλης, διάλεξαν 40 παιδιά που προέρχονταν από τις πιο φτωχές οικογένειες και στερούνταν βασικά αγαθά και άρχισαν να τους προσφέρουν πρωινό και βραδινό.