espa pkm

Δευτέρα, 20 Απριλίου 2026, 3:41:00 πμ

Κόσμος

Το «πράσινο φως» για τις απαραίτητες συνταγματικές αλλαγές που θα επιτρέψουν τη σύσταση ειδικού δικαστηρίου για εγκλήματα πολέμου από τον πρώην «Απελευθερωτικό Στρατό Κοσόβου», γνωστό ως UCK, άναψε τη Δευτέρα το κοινοβούλιο του Κοσόβου.
Δευτέρα, 03 Αυγούστου 2015 14:50

Ιαπωνία: Στους 25 οι νεκροί από το κύμα καύσωνα

Συντάκτης:
Στους 25 έχει φτάσει ο αριθμός των νεκρών από θερμοπληξία στην Ιαπωνία, καθώς το κύμα καύσωνα σαρώνει ολόκληρη τη χώρα.

Περίπου 11.700 άτομα έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο από την περασμένη εβδομάδα.
Άνιση μοιάζει η μάχη που δίνουν οι περίπου 9.000 πυροσβέστες για να οριοθετήσουν τα τουλάχιστον 20 πύρινα μέτωπα που μαίνονται στην Καλιφόρνια. Τουλάχιστον 24 σπίτια έχουν καταστραφεί, ενώ στους 13.000 υπολογίζονται οι άνθρωποι που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.
Έκκληση για διεθνή βοήθεια απηύθυναν οι αρχές της Μιανμάρ για την παροχή τροφίμων, προσωρινών καταλυμάτων και ρούχων στους περισσότερους από 210.000 πληγέντες από τις πλημμύρες στη χώρα.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, τουλάχιστον 47 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους από τις πλημμύρες, που προκλήθηκαν από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που σημειώνονται κατά την φετινή περίοδο των μουσώνων, ενώ περισσότεροι από 210.000 έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους.
Το «πράσινο φως» για τις απαραίτητες συνταγματικές αλλαγές που θα επιτρέψουν τη σύσταση ειδικού δικαστηρίου για εγκλήματα πολέμου από τον πρώην «Απελευθερωτικό Στρατό Κοσόβου», γνωστό ως UCK, άναψε τη Δευτέρα το κοινοβούλιο του Κοσόβου.
Δευτέρα, 03 Αυγούστου 2015 12:50

ΗΠΑ: Δύο νεκροί από κατάρρευση τέντας σε τσίρκο

Συντάκτης:
Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν όταν κατέρρευσε η τέντα σε τσίρκο στην πόλη Λάνκαστερ, του Νιού Χαμσάιρ.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας και πιθανότατα οφείλεται στα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπλητταν εκείνη την ώρα την περιοχή.

Την απαγόρευση της μεταφοράς θηραμάτων-τροπαίων μεγάλων θηραμάτων ανακοίνωσε η αμερικανική αεροπορική εταιρεία Delta, μετά την παγκόσμια κατακραυγή που προκάλεσε η εκτέλεση του λιονταριού Σεσίλ, στη Ζιμπάμπουε, από τον αμερικανό οδοντίατρο Ουόλτερ Πάλμερ.

Το μετρό του Λονδίνου θα παραλύσει τελείως από το βράδυ της Τετάρτης και για 24 ώρες λόγω της απεργίας που κήρυξαν συνδικάτα, τα οποία διαμαρτύρονται για την απόφαση να κυκλοφορούν συρμοί τις νύχτες κάθε Παρασκευή και Σάββατο, εξέλιξη που απειλεί να προκαλέσει εκ νέου κυκλοφοριακό έμφραγμα στη βρετανική πρωτεύουσα.
Η δημοτική αρχή κοινότητας στην περιοχή του Παρισιού κατέθεσε μήνυση τη Δευτέρα μετά τον βανδαλισμό νηπιαγωγείου από 22 παιδιά ηλικίας από 5 έως 13 ετών.

Αναποδογυρισμένα ράφια, σπασμένες βιτρίνες, τοίχοι λερωμένοι με μπογιές: Οι «βάνδαλοι με τα κοντά παντελονάκια» εισέβαλαν σε νηπιαγωγείο στο Μελούν το Σάββατο και προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές σε πολλές τάξεις.

Την πρώτη τους αεροπορική επιδρομή στο συριακό έδαφος εξαπέλυσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες. Το «χτύπημα» έγινε στις 31 Ιουλίου, αλλά επιβεβαιώθηκε από το Πεντάγωνο τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του αμερικανικού υπουργείο Άμυνας, η επιδρομή είχε στόχο να υποστηρίξει την αντάρτικη οργάνωση Νέα Συρία και να πλήξει θέσεις τζιχαντιστών.