espa pkm

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2026, 7:02:38 μμ

Κόσμος

Ανησυχητικές αναφορές έρχονται από την Παλμύρα της Συρίας, η οποία έπεσε στον έλεγχο των τζιχαντιστών της ISIS: Τα συριακά ΜΜΕ, που πρόσκεινται στο καθεστώς του Άσαντ, υποστηρίζουν πως στην πόλη δολοφονήθηκαν 400 άτομα, κυρίως γυναικόπαιδα.
Στις κάλπες, για την εκλογή προέδρου, προσέρχονται από το πρωί της Κυριακής οι Πολωνοί. Αν και φαβορί για μία δεύτερη θητεία στον προεδρικό θώκο της χώρας, σύμφωνα με τις περισσότερες δημοσκοπήσεις, ο Μπρόνισλαβ Κομορόφσκι του κυβερνώντος κόμματος Πολιτική Πλατφόρμα έχασε από τον Αντρέι Ντούντα του αντιπολιτευόμενου εθνικού κόμματος Νόμου και Δικαιοσύνης κατά τον πρώτο γύρο των εκλογών, στις 10 Μαΐου.
Το αμφιλεγομένο νομοσχέδιο που περιορίζει σημαντικά τη λειτουργία ξένων Μη Κυβερνητικών Οργανισμών (ΜΚΟ) στη Ρωσία κύρωσε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, θέτοντας σε ισχύ το νέο πλαίσιο που δίνει τη δυνατότητα στις αρχές να θέτουν άμεσα εκτός νόμου όποιες οργανώσεις κρίνεται ότι «απειλούν την ρωσική συνταγματική τάξη ή την άμυνα και την ασφάλειά της».
Οι Εργατικοί στη Βρετανία θα υποστηρίξουν την πρόταση του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον σχετικά με τη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι της χώρας στην ΕΕ, καλώντας τους πολίτες να ψηφίσουν «ναι», αναφέρει στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα Sunday Times.
Τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν έπειτα από ένοπλες συγκρούσεις στην νότια Σομαλία μεταξύ των τζιχαντιστών της οργάνωσης αλ Σεμπάμπ και κυβερνητικών δυνάμεων, ενώ με επίθεση της στην πρωτεύουσα η οργάνωση σκότωσε τρεις εργαζομένους στο Υπουργείο Μεταφορών και έναν βουλευτή, ανέφεραν χθες αξιωματούχοι και μέλη της οργάνωσης.
Το περασμένο Σαββατοκύριακο πήγα τη 12χρονη κόρη μου να δει το «Εκδικητές: Η εποχή του Αλτρον». Πλήρωσα σχεδόν 60 δολάρια για εισιτήρια, ποπκόρν, αναψυκτικά και σνακ - θα μας κόστιζε 120 δολάρια αν είχαν έρθει μαζί μας η γυναίκα μου και ο γιος μου.
Σοβαρές ανησυχίες εκφράζονται διεθνώς για την τύχη του περίφημου αρχαιολογικού χώρου της Παλμύρας που έπεσε στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο ελέγχει πλέον περισσότερο από το 50% της Συρίας. Σοβαρές ανησυχίες εκφράζονται και για την αποτελεσματικότητα των αεροπορικών βομβαρδισμών της αμερικ.
Σάββατο, 23 Μαϊος 2015 08:50

Οι ανελέητες μοτο-συμμορίες των ΗΠΑ

Συντάκτης:
Εκτός από τους διαβόητους Hells Angels, στους αυτοκινητοδρόμους της Αμερικής κυκλοφορούν επίσης οι Bandidos, οι Black Pistons, οι Mongols, οι Outlaws, οι Pagans, οι Vagos και οι Sons of Silence. Συμμορίες μοτοσικλετιστών, με εμμονή στις Harley-Davidson, στα μεθύσια, στις γυναίκες, στα τατουάζ, στα .
Σάββατο, 23 Μαϊος 2015 08:50

Ο επικίνδυνος εθνικιστής Εντι Ράμα

Συντάκτης:
Κάτι τρέχει με τον Εντι. Από εκσυγχρονιστής πολιτικός κατά τα δυτικά πρότυπα έχει κάνει μέσα σε λίγους μήνες την απόλυτη «κωλοτούμπα». Ο 50χρονος Σοσιαλιστής έγινε πρωθυπουργός με ωραία λόγια για «ειρήνη», «σταθερότητα» και «κοινωνική δικαιοσύνη».
Θετικές αλλά και αρνητικές συνέπειες θα έχει για την Ευρώπη ο «Δρόμος του Μεταξιού» τον οποίο «κατασκευάζει» η Κίνα με στόχο να αρχίσει να λειτουργεί στη δεκαετία του 2030. Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας λεπτομερειακής ανάλυσης του βρετανικού Βασιλικού Ινστιτούτου Ενιαίων Υπηρεσιών (RUSI) σε συνεργα.