espa pkm

Τρίτη, 21 Απριλίου 2026, 7:12:43 πμ

Κόσμος

Νέο ρυθμό στην ευρωπαϊκή συζήτηση για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών έχει δώσει το ιρλανδικό δημοψήφισμα, που είπε το «ναι» στην εξίσωση, ανοίγοντας ξανά το θέμα σε ευρωπαϊκές χώρες που ακόμη δεν έχουν νομοθεσία.
Την τρίτη κατά σειρά συνάντηση θα έχουν σήμερα οι αρχηγοί των τεσσάρων μεγαλύτερων κομμάτων της πΓΔΜ προκειμένου να βρουν τρόπο για αποκλιμάκωση της πολιτικής κρίσης που ταλανίζει τη χώρα.

Στη συνάντηση θα μετέχουν οι αρχηγοί, του κυβερνώντος VMRO-DPMNE Νίκολα Γκρούεφσκι, της αντιπολιτευόμενης Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης (SDSM) Ζόραν Ζάεβ, του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI Αλί Αχμέτι και του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανών (DPA) Μέντουχ Θάτσι, καθώς και εκπρόσωποι της Διεθνούς Κοινότητας στη χώρα.
Δευτέρα, 25 Μαϊος 2015 12:50

Κίνα: Νεκροί 38 ηλικιωμένοι μετά από φωτιά σε γηροκομείο

Συντάκτης: Eidisis.gr
Τουλάχιστον 38 άτομα βρήκαν τραγικό θάνατο σε γηροκομείο στην Κίνα εξαιτίας φωτιάς που ξέσπασε και επεκτάθηκε σε μεγάλο τμήμα των εγκαταστάσεων.

Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας σε ίδρυμα στο Πινγκντινγκσάν, στην επαρχία Χενάν.
Δευτέρα, 25 Μαϊος 2015 11:50

Μεξικό: Τουλάχιστον 11 νεκροί από ανεμοστρόβιλο

Συντάκτης: Eidisis.gr
Τουλάχιστον έντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ πολλοί άλλοι αγνοούνται μετά το πέρασμα ενός ανεμοστρόβιλου από το βόρειο Μεξικό, στην πόλη Σιουδάδ Ακούνια, πολύ κοντά στα σύνορα με το Τέξας στις ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχός της.
Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλώντ Γιούνκερ έξω από το Λονδίνο τη Δευτέρα για να συζητήσουν πώς μπορούν να γίνουν μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη και ποια θα είναι η σχέση της Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση.
Δευτέρα, 25 Μαϊος 2015 10:50

Νιγηρία: Πολύωρος βομβαρδισμός σε θέσεις της Μπόκο Χαράμ

Συντάκτης: Eidisis.gr
Η πολεμική αεροπορία της Νιγηρίας βομβάρδισε την Κυριακή τέσσερα χωριά που είχαν καταλάβει οι ακραίοι ισλαμιστές της Μπόκο Χαράμ στα βορειοανατολικά της χώρας, κοντά στα σύνορα με το Καμερούν. Ο βομβαρδισμός διήρκεσε πολλές ώρες και τα χωριά ισοπεδώθηκαν.
Δευτέρα, 25 Μαϊος 2015 09:50

Ενας, ακόμη πιο, δεξιός πρόεδρος για την Πολωνία

Συντάκτης: Eidisis.gr
Ηταν μια νίκη-σοκ, με την έννοια ότι κανένας δεν την περίμενε και λίγοι ήξεραν τον υποψήφιο που κέρδισε τελικά τις εκλογές για να γίνει ο έκτος πρόεδρος της μετακομμουνιστικής Πολωνίας.
Δευτέρα, 25 Μαϊος 2015 09:50

Κίνα: «Οδηγοί, ελέγξτε την οργή σας στο τιμόνι»

Συντάκτης: Eidisis.gr
Σε μία μεγάλη σχολή οδηγών του Πεκίνου όπου κάθε μήνα εγγράφονται έως και 10 χιλιάδες επίδοξοι οδηγοί, ένα από τα κύρια μηνύματα που οι εκπαιδευτές επιδιώκουν να μεταδώσουν στους μαθητές τους αφορά την υπομονή.
Μακάρι να ζούσε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν γιατί θα μπορούσε να διαπραγματευτεί με το Ισλαμικό Κράτος, γράφει ο Ρόμπερτ Φισκ στον «Independent». «(Ο Μπιν Λάντεν) ήταν ένας ήπιος γέροντας, συγκριτικά με τους δολοφόνους του Ισλαμικού Κράτους που κόβουν κεφάλια», γράφει ο βετεράνος ανταποκριτής της βρετανικής εφημερίδας στη Μέση Ανατολή.
Ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζο Μπάιντεν παρείχε σήμερα διαβεβαιώσεις στον πρωθυπουργό του Ιράκ Χάινταρ αλ Αμπάντι για τη δέσμευση της αμερικανικής κυβέρνησης να υποστηρίξει τις προσπάθειες της Βαγδάτης εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), μετά τις επικρίσεις του Αμερικανού υπουργού Άμυνας Ας Κάρτερ, που αμφισβήτησε το εάν και κατά πόσον οι ιρακινές δυνάμεις έχουν τη θέληση να πολεμήσουν.