espa pkm

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2026, 10:13:06 μμ

Κόσμος

Σε κατάσταση απελπισίας, τόσο ώστε έπειτα από μία εβδομάδα εγκλωβισμένοι σε ένα ακυβέρνητο πλοίο χωρίς φαγητό και νερό να πίνουν τα ούρα τους, βρίσκονται περίπου 300 μετανάστες κοντά στις ταϊλανδικές ακτές. Γυναίκες, αλλά και πολλά παιδιά τα οποία επιβαίνουν στο πλοιάριο καλούν απεγνωσμένα σε βοήθεια, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται επί τόπου.
Σποραδικές μάχες σημειώνονταν στην πρωτεύουσα του Μπουρούντι, Μπουζουμπούρα, μεταξύ υποστηρικτών και του αντιτιθέμενων στον πρόεδρο Πιερ Νκουρουνζίζα, τις ώρες μετά τις αντικρουόμενες αναφορές από τον Στρατό για το εάν είχε γίνει πραξικόπημα.
Σε 72 έχει ανέλθει ο αριθμός των νεκρών από τη φωτιά σε εργοστάσιο που κατασκεύαζε σαγιονάρες στη Μανίλα των Φιλιππίνων.

Η πυρκαγιά φαίνεται ότι ξεκίνησε από σημείο που γίνονταν εργασίες οξυγονοκόλλησης, οι σπίθες από την οποία έφτασαν σε εύφλεκτο υλικό.

Η Σουηδική Αραβία και τα κρατίδια της Αραβικής χερσονήσου "δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια" αν το Ιράν μετά την συμφωνία που διαπραγματεύεται σήμερα με τις ΗΠΑ εξακολουθήσει να έχει την δυνατότητα κατασκευής πυρηνικών οπλών, δήλωσε ο 70χρονος πρίγκιπας Ταρκί μπιν Φαιζαλ, πρώην αρχηγός της σουηδικής υπηρεσίας Πληροφοριών.
Στην οικονομική κατάσταση της Ελλάδας αναφέρθηκε ο ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν κατά τη συμμετοχή του σε συνάντηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης (EBRD) που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Τμπλιλίσι της Γεωργίας.
Σε αναβρασμό το ευρωσκεπτικιστικό UKIP μετά τις εκλογές στη Βρετανία. Επιθέσεις από στελέχη του κόμματος δέχεται ο ηγέτης του UKIP, Νάιτζελ Φάρατζ, με τον ευρωβουλευτή Πάτρικ Ο' Φλιν να κατηγορεί τον Φάρατζ ότι έχει μετατρέψει το κόμμα σε «προσωπολατρία».
Πέντε νεκροί, μεταξύ τους ξένοι υπήκοοι, και έξι τραυματίες είναι ο απολογισμός της εφόδου και πολύωρης ομηρίας σε ξενώνα στην Καμπούλ, στην περιοχή που είναι η «έδρα» των διπλωματικών αποστολών στο Αφγανιστάν.
Στο διπλάσιο του ορίου ταχύτητας κινείτο το τρένο που εκτροχιάστηκε την Τρίτη στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον επτά άτομα. Η προκαταρκτική έρευνα δείχνει πως ο μηχανοδηγός ενεργοποίησε απότομα το σύστημα πέδησης στην στροφή χωρίς να καταφέρει να αποτρέψει το δυστύχημα, ενώ οι ερευνητές σημειώνουν ότι ο εκτροχιασμός θα είχε αποφευχθεί εάν είχαν εγκατασταθεί εξελιγμένα σύστηματα ασφαλείας στο όχημα.
Τετάρτη, 13 Μαϊος 2015 16:50

Η διαδηλώτρια με το κραγιόν απέναντι στα ΜΑΤ

Συντάκτης:
Στο περιθώριο της πολιτικής κρίσης στην οποία στροβιλίζονται τα Σκόπια, και στην οποία έχουν προστεθεί τα αιματηρά γεγονότα με εθνοτική χροιά στο Κουμάνοβο, μία νεαρή διαδηλώτρια έχει κατακτήσει το Διαδίκτυο: Στην τελευταία μεγάλη διαδήλωση, όταν η Γιασμίνα Γκολουμπόφσκα περικυκλώθηκε από τις ασπίδες των ΜΑΤ, έβγαλε.
Τετάρτη, 13 Μαϊος 2015 16:50

Πυρηνική και η Σαουδική Αραβία;

Συντάκτης:

Η Σουηδική Αραβία και τα κρατίδια της Αραβικής χερσονήσου "δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια" αν το Ιράν μετά την συμφωνία που διαπραγματεύεται σήμερα με τις ΗΠΑ εξακολουθήσει να έχει την δυνατότητα κατασκευής πυρηνικών οπλών, δήλωσε ο 70χρονος πρίγκιπας Ταρκί μπιν Φαιζαλ, πρώην αρχηγός της σουηδικής υπηρεσίας Πληροφοριών.