Κόσμος
Κυριακή, 19 Απριλίου 2015 02:50
Συρία: Αιματοκύλισμα αμάχων από βόμβες-βαρέλια του καθεστώτος Άσαντ
Συντάκτης: Eidisis.grΤουλάχιστον 19 πολίτες -ανάμεσά τους μία μητέρα και τα πέντε παιδιά της- σκοτώθηκαν την Κυριακή σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς που εξαπέλυσαν οι κυβερνητικές δυνάμεις στην επαρχία Ντεράα της νότιας Συρίας, όπου τις τελευταίες εβδομάδες προελαύνουν οι αντικαθεστωτικοί, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Κυριακή, 19 Απριλίου 2015 02:50
Ο αρχηγός των Χούτι κατηγορεί τη Σ.Αραβία ότι θέλει να καταλάβει την Υεμένη
Συντάκτης: Eidisis.grΤρεiς εβδομάδες αφότου ξεκίνησαν οι αεροπορικές επιδρομές της σουνιτικής αραβικής συμμαχίας υπό την Σαουδική Αραβία, ο αρχηγός των σιιτών Χούτι στην Υεμένη κατηγορεί το Ριάντ ότι επιχειρεί να εισβάλει στη χώρα, να την καταλάβει και να την θέσει υπό την ηγεμονία της.
Κυριακή, 19 Απριλίου 2015 00:50
<div>Ακιντζί και Έρογλου στον β' γύρο των «εκλογών» στα Κατεχόμενα</div>
Συντάκτης: Eidisis.grΝέες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό στα Κατεχόμενα φαίνεται ότι δρομολογούν τα αποτελέσματα της «εκλογικής» διαδικασίας για την ανάδειξη του νέου Τουρκοκύπριου ηγέτη την Κυριακή.
Με καταμετρημένο το 62% των ψήφων, ο Μουσταφά Ακιντζί θα περάσει στον δεύτερο γύρο και θα αναμετρηθεί με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου.
Με καταμετρημένο το 62% των ψήφων, ο Μουσταφά Ακιντζί θα περάσει στον δεύτερο γύρο και θα αναμετρηθεί με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου.
Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη ανοιχτά της νήσου Λαμπεντούζα στην Ιταλία, όπου σκάφος που μετέφερε μετανάστες ανατράπηκε, είπε εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού της Μάλτας στο BBC.
Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι στην επιχείρηση συμμετέχουν ιταλικά πλοία, καθώς και εμπορικά πλοία.
Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι στην επιχείρηση συμμετέχουν ιταλικά πλοία, καθώς και εμπορικά πλοία.
Σάββατο, 18 Απριλίου 2015 23:50
Σουλτς: «Πόσοι περισσότεροι άνθρωποι πρέπει να πνιγούν μέχρι να αναλάβουμε δράση;»
Συντάκτης: Eidisis.gr«Χωρίς μια πραγματική κοινή ευρωπαϊκή προσέγγιση που θα βασίζεται στην αλληλεγγύη, που θα δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να έρθουν στην Ευρώπη με νόμιμο τρόπο και που θα γεννά ελπίδα αντί για απελπισία, η επόμενη τραγωδία είναι απλώς θέμα χρόνου.
Σάββατο, 18 Απριλίου 2015 20:50
Εκτακτη Σύνοδο Κορυφής για τη μεταναστευτική κρίση ζήτησε ο Ρέντσι
Συντάκτης: Eidisis.grΣτη σκιά της νέας προσφυγικής τραγωδίας που κινδυνεύει να εξελιχθεί στη μεγαλύτερη όλων των εποχών στα νερά της Μεσογείου, ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι ζητά τη σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ εντός της εβδομάδας για την μεταναστευτική κρίση.
Σάββατο, 18 Απριλίου 2015 16:50
ΟΗΕ:Πάνω από 90.000 οι ξεριζωμένοι από το Ανμπαρ του Ιράκ λόγω ISIS
Συντάκτης: Eidisis.grΑνθρωπιστική υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών ανακοίνωσε την Κυριακή ότι περισσότεροι από 90.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την επαρχία Άνμπαρ του Ιράκ, όπου προελαύνει το Ισλαμικό Κράτος. Σφοδρές μάχες σημειώνονται μέσα και γύρω από το Ραμάντι, τη πρωτεύουσα της επαρχίας.
Σάββατο, 18 Απριλίου 2015 15:50
Διαδηλώσεις κατά της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου ΗΠΑ-ΕΕ
Συντάκτης: Eidisis.grΧιλιάδες διαδηλωτές σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωση, αλλά και στις ΗΠΑ συμμετείχαν χθες Σάββατο με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Δράσης ενάντια στη Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου ΗΠΑ-ΕΕ, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της διαπραγμάτευσης, καθώς φοβούνται ότι θα ενισχύσει τις μεγάλες επιχειρήσεις εις βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των καταναλωτών.
Σάββατο, 18 Απριλίου 2015 15:50
Βρετανία: Ισοπαλία Συντηρητικών-Εργατικών στο 32%
Συντάκτης: Eidisis.grΛιγότερες από τρεις εβδομάδες πριν διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές της 7ης Μαΐου, το Συντηρητικό Κόμμα του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον και η αξιωματική αντιπολίτευση, το Εργατικό Κόμμα, εμφανίζονται να φέρνουν ισοπαλία με 32% το καθένα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας ICM για την εφημερίδα The Sunday Telegraph.
Σάββατο, 18 Απριλίου 2015 15:50
Χαμενεΐ: Μύθος τα ιρανικά πυρηνικά όπλα, πραγματική απειλή οι ΗΠΑ
Συντάκτης: Eidisis.grΟ ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ δήλωσε ότι τα ιρανικά πυρηνικά όπλα είναι ένα κατασκεύασμα και ότι οι ΗΠΑ είναι η πραγματική πηγή απειλής, σκληραίνοντας τη στάση του ενόψει της επανάληψης των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Τεχεράνης και των μεγάλων δυνάμεων για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.