espa pkm

Κυριακή, 12 Απριλίου 2026, 11:40:08 μμ

Κόσμος

Πυρηνικό υποβρύχιο έπιασε φωτιά σε ναυπηγείο στη βόρεια περιφέρεια Αρκανγκέλσκ της Ρωσίας, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου που επικαλείται το πρακτορείο RIA. Το ναυπηγείο δεν προέβη άμεσα σε κάποιο σχόλιο. Δεν υπήρξαν πληροφορίες για θύματα.
Σχεδόν το 40% των πτήσεων ακυρώνεται τη Μεγάλη Τετάρτη στη Γαλλία λόγω της απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας με αίτημα την καλύτερη οργάνωση της εργασίας τους, ανακοίνωσε η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας (DGAC) αναφέροντας ότι αναμένονται προβλήματα στο σύνολο της επικράτειας.
Ο εμπρησμός πολυκατοικίας που επρόκειτο να στεγάσει σύρους πρόσφυγες σε χωριό της Σαξονίας Άνχαλτ έχει αναζωπυρώσει τη συζήτηση στη Γερμανία για την απαγόρευση του ακροδεξιού κόμματος NPD.

Το μέχρι πρότινος άγνωστο στους περισσότερους χωριό Τρέγκλιτς στο κρατίδιο Σαξονία Άνχαλτ της Γερμανίας βρίσκεται τις τελευταίες μέρες και πάλι στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.
Δευτέρα, 06 Απριλίου 2015 19:00

Τουρκία: Αποκαταστάθηκε η πρόσβαση στα social media

Συντάκτης:
Προσβάσιμα είναι πλέον ξανά στην Τουρκία τα κοινωνικά δίκτυα, μετά τη συμμόρφωσή τους στις οδηγίες των τουρκικών αρχών να κατεβάσουν φωτογραφίες από την τραγική ομηρία του εισαγγελέα Μεχμέτ Σελίμ Κιράν.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε βέβαιος σε συνέντευξή του, που δόθηκε τη Μ. Τρίτη στη δημοσιότητα, ότι οι κυρώσεις εις βάρος του Ιράν μπορούν να επιβληθούν εκ νέου, αν η Τεχεράνη παραβιάσει τη συμφωνία-πλαίσιο που προβλέπει περιορισμούς στο πυρηνικό της πρόγραμμα.
Δευτέρα, 06 Απριλίου 2015 18:50

Ράμα: «Η Αλβανία και το Κόσοβο θα ενωθούν»

Συντάκτης:
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Εντι Ράμα προειδοποίησε ότι η ένωση της χώρας του με το Κόσοβο θα αποτελέσει γεγονός, εάν συνεχίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) να μην προωθεί την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση του Κοσόβου.
Καταδίκη της Ιταλίας για τα βασανιστήρια από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) για την άγρια αστυνομική καταστολή του κινήματος κατά της παγκοσμιοποίησης στη σύνοδο της G8 στη Γένοβα το 2001.
«Ποια κυβέρνηση διαθέτει περισσότερους υπουργούς κατόχους διδακτορικών από αμερικανικά πανεπιστήμια από την κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα;», αναρωτιέται σε πρόσφατο άρθρο του στο Spiegel ο δημοσιογράφος Έριχ Φόλατ και απαντά: «Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν».
Τουλάχιστον 540 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 1.700 τραυματισθεί στις μάχες που διεξάγονται από τις 19 Μαρτίου στην Υεμένη, ανακοίνωσε σήμερα στη Γενεύη εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Ο απολογισμός αυτός φέρει ημερομηνία 6 Απριλίου, δήλωσε ο εκπρόσωπος Κρίστιαν Λιντμάιερ στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.
Την επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό μετά τις «εκλογές» της 19ης Απριλίου στα κατεχόμενα προανήγγειλε ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Έσπεν Μπαρθ Άιντα.


Ο ίδιος ότι δεν βλέπει να αποτελεί εμπόδιο στην πορεία των συνομιλιών το θέμα των υδρογονανθράκων -τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον- και διατύπωσε την εκτίμηση ότι το 2015 θα είναι μια αποφασιστική χρονιά για την πορεία του Κυπριακού.