espa pkm

Σάββατο, 11 Απριλίου 2026, 11:45:07 μμ

Κόσμος

Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2015 22:50

Στην Αμφίπολη ξεναγείται ο Νίκος Ξυδάκης

Συντάκτης:
Στον λόφο Καστά βρίσκεται το Σάββατο ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης, προκειμένου να ξεναγηθεί από την προϊσταμένη της ΚΗ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Κατερίνα Περιστέρη στον αρχαίο τάφο της Αμφίπολης.
Μια ηλικιωμένη καλόγρια, βιάστηκε όταν τουλάχιστον έξι άτομα εισέβαλαν στο σχολείο ενός μοναστηριού γυναικών στην ανατολική Ινδία, ανακοίνωσε η αστυνομία.
Οι άγνωστοι προέβησαν σε βανδαλισμούς στο σχολείο και στη συνέχεια επιτέθηκαν στην 74χρονη, δήλωσε ο Αμπίτζιτ Μπίσουας, αστυνομικός στη Δυτική Βεγγάλη, όπου αναφέρθηκε το έγκλημα.
Το κέντρο του Βούπερταλ βρίσκεται σε υψηλή επιφυλακή, φοβούμενο συγκρούσεις μεταξύ των διαφορετικών διαδηλώσεων και αντιδιαδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί στη γερμανική πόλη.

Από τη μία έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση σαλαφιστών (ακραίων ισλαμιστών), από την άλλη διαδήλωση θα πραγματοποιήσουν ακροδεξιοί, «χούλιγκαν εναντίον σαλαφιστών» (HoGeSa) και υποστηρικτές της ισλαμοφοβικής Pegida -οι τρεις τελευταίες ομάδες θεωρούνται συγκοινωνούντα δοχεία.
Ένα υπερφορτωμένο φέριμποτ βυθίστηκε εν μέσω κακοκαιρίας ανοιχτά της Μιανμάρ, με αποτέλεσμα 33 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και τουλάχιστον 12 να αγνοούνται.

Οι διασώστες που έσπευσαν στο σημείο του ναυαγίου κατάφεραν να ανασύρουν σώους 167 επιβάτες.

Περικυκλωμένοι από ιρακινές δυνάμεις εκτιμάται πως βρίσκονται οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στο Τικρίτ, γενέτειρα του Σαντάμ Χουσεΐν. Εκπρόσωπος των ιρακινών δυνάμεων υποστήριξε, μάλιστα, πως δεν θα χρειαστούν περισσότερες από «72 ώρες» για την ανακατάληψη της πόλης.

Στις 24 Απριλίου συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων. Με την ευκαιρία αυτή, το ευρωπαϊκό αντιρατσιστικό κίνημα EGAM διοργανώνει, μαζί με οργανώσεις Αρμενίων και Τούρκων, εκδήλωση μνήμης στην Κωνσταντινούπολη στις 24 Απριλίου.
Ένα νέο βιβλίο σχετικά με τη ζωή του Αντερς Μπρέιβικ σκιαγραφεί με αδρές γραμμές τόσο την σκοτεινή παιδική ηλικία του Νορβηγού μακελάρη, όσο και την βαθύτατα δυσλειτουργική σχέση με την ίδια του τη μητέρα.
Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2015 14:50

«Ένοχος» δήλωσε ο εισβολέας στον Λευκό Οίκο

Συντάκτης:

Ένοχος δήλωσε ενώπιον δικαστηρίου της Ουάσινγκτον ο άνδρας που τον περασμένο Σεπτέμβριο κατάφερε να εισχωρήσει στον Λευκό Οίκο. Ο Ομάρ Γκονζάλες παραδέχθηκε την ενοχή του στην κατηγορία της εισβολής σε φυλασσόμενο κυβερνητικό κτήριο, έχοντας στην κατοχή του ένα επικίνδυνο όπλο.

Την απόφαση να κλείσει το ηλεκτρονικό περιοδικό-κατάστημα στη Ρωσία ανακοίνωσε η IKEA, με το σκεπτικό ότι ίσως παραβιάζει τον νόμο περί «ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας».

Σε ανακοίνωσή της η πολυεθνική εταιρεία αναφέρει ότι κάποιες ενότητες του διαδικτυακού καταστήματος θα μπορούσαν να θεωρηθούν ότι προωθούν τις σχέσεις μεταξύ ανθρώπων του ιδίου φύλου.

Επιβεβαιώνεται το προβάδισμα του ηγέτη της κεντροαριστεράς Ισαάκ Χέρτσογκ έναντι του απερχόμενου πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου στις δύο τελευταίες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν πριν από τις βουλευτικές εκλογές στο Ισραήλ, στις 17 Μαρτίου.