Κόσμος
Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2015 00:50
Αναζητείται επενδυτής για τα «κόκκινα φανάρια» του Άμστερνταμ
Συντάκτης: Eidisis.grΤο Άμστερνταμ αναζητά ιδιώτη επενδυτή ο οποίος θα αγοράσει πέντε κτίρια στην καρδιά της ζώνης όπου εργάζονται οι ιερόδουλες με απώτερο στόχο να προσφέρει στις εργαζόμενες της βιομηχανίας του σεξ τη δυνατότητα συλλογικής εργασίας στις δικές τους επιχειρήσεις.
Τετάρτη, 04 Φεβρουαρίου 2015 23:50
Νορβηγία: Η κυβέρνηση απέσυρε νομοσχέδιο που ποινικοποιούσε την επαιτεία
Συντάκτης: Eidisis.grΗ κυβέρνηση της Νορβηγίας εγκατέλειψε το σχέδιό της να απαγορεύσει την επαιτεία, καθώς κόμματα της αντιπολίτευσης και οργανώσεις για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατήγγειλαν ότι εάν περνούσε το νομοσχέδιο θα μπορούσε να θεωρηθεί «εγκληματίας» οποιοσδήποτε πρόσφερε βοήθεια στους φτωχούς, σε μια από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου.
Τετάρτη, 04 Φεβρουαρίου 2015 22:50
Ομπάμα: «Το ISIS διαπράττει πράξεις βαρβαρότητας στο όνομα της θρησκείας»
Συντάκτης: Eidisis.grΟ πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε την Πέμπτη ότι το Ισλαμικό Κράτος είναι μια οργάνωση «βάρβαρη και φαύλη, η οποία λατρεύει το θάνατο», και διαπράττει «απερίγραπτες πράξεις βαρβαρότητας» στο όνομα της θρησκείας.
Τετάρτη, 04 Φεβρουαρίου 2015 22:50
Ο Πάπας Φραγκίσκος θα εκφωνήσει ομιλία στο Κογκρέσο για πρώτη φορά στα χρονικά
Συντάκτης: Eidisis.grO Πάπας Φραγκίσκος θα εκφωνήσει ομιλία κατά τη διάρκεια μιας κοινής συνεδρίασης των δύο σωμάτων του αμερικανικού Κογκρέσου την 24η Σεπτεμβρίου, κάτι πρωτοφανές στα χρονικά, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ο ρεπουμπλικάνος, πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Τζον Μπένερ.
Τετάρτη, 04 Φεβρουαρίου 2015 20:50
Δραματική αύξηση κρουσμάτων αντισημιτισμού στην Βρετανία το 2014
Συντάκτης: Eidisis.grΣε επίπεδο ρεκόρ ανήλθε ο αριθμός των αντισημιτικών κρουσμάτων στη Βρετανία το 2014, υπερδιπλάσιος σχέση με την προηγούμενη χρονιά, εξαιτίας των γεγονότων στη Μέση Ανατολή, περιλαμβανομένης της ισραηλοπαλαιστινιακής σύγκρουσης, ανακοίνωσε την Πέμπτη η εβραϊκή ένωση Community Security Trust.
Τετάρτη, 04 Φεβρουαρίου 2015 20:50
Στο φώς διακήρυξη για τη ζωή των γυναικών υπό το Ισλαμικό Κράτος
Συντάκτης: Eidisis.grΤα κορίτσια μπορούν να παντρεύονται από την ηλικία των 9 ετών, «τα πιο αγνά» θα παντρεύονται στα 16 ή 17, ενώ όλες οι γυναίκες θα πρέπει να θεωρούν τη μητρότητα σκοπό της ύπαρξής τους, σύμφωνα με έναν «οδηγό», ο οποίος αποδίδεται σε ένα γυναικείο παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους.
Τετάρτη, 04 Φεβρουαρίου 2015 20:50
Ο Μπαράκ Ομπάμα υποδέχθηκε τον Δαλάι Λάμα στην Ουάσινγκτον
Συντάκτης: Eidisis.grO πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα χαιρέτισε τον «φίλο» του Δαλάι Λάμα με την ευκαιρία μιας ετήσιας προσευχής που τελέστηκε το πρωί στην Ουάσινγκτον στην οποία παρίστατο ο πνευματικός ηγέτης των Θιβετιανών, ένα γεγονός που προκάλεσε τη δυσφορία του Πεκίνου.
Τετάρτη, 04 Φεβρουαρίου 2015 20:50
Η αντιμετώπιση της Μπόκο Χαράμ θέμα μεγάλη παναφρικανικής διάσκεψης
Συντάκτης: Eidisis.grΜια «κρίσιμη» διάσκεψη για την ανάπτυξη μιας αφρικανικής δύναμης 7.500 στρατιωτών εναντίον της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ ξεκίνησε την Πέμπτη στο Γιαουντέ με τη συμμετοχή δεκάδων Αφρικανών και Δυτικών ειδικών.
Οι εργασίες της διάσκεψης αναμένεται να διαρκέσουν τρεις ημέρες και «αποτελούν ένα κρίσιμο, αποφασιστικό και καθοριστικό στάδιο στον πόλεμο τον οποίο η διεθνής κοινότητα έχει αποφασίσει να εντείνει ενάντια στη Μπόκο Χαράμ», δήλωσε ο Καμερουνέζος υπουργός Άμυνας Έντγκαρ Άλεν Μέμπε Νγκο.
Οι εργασίες της διάσκεψης αναμένεται να διαρκέσουν τρεις ημέρες και «αποτελούν ένα κρίσιμο, αποφασιστικό και καθοριστικό στάδιο στον πόλεμο τον οποίο η διεθνής κοινότητα έχει αποφασίσει να εντείνει ενάντια στη Μπόκο Χαράμ», δήλωσε ο Καμερουνέζος υπουργός Άμυνας Έντγκαρ Άλεν Μέμπε Νγκο.
Τετάρτη, 04 Φεβρουαρίου 2015 19:50
Διήμερη επίσκεψη Πούτιν στο Κάιρο την επόμενη εβδομάδα
Συντάκτης: Eidisis.grΔιήμερη επίσκεψη στο Κάιρο για συνομιλίες με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι θα πραγματοποιήσει στις 9 και 10 Φεβρουαρίου ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.
Στην ατζέντα βρίσκονται οι διμερείς σχέσεις και τα ανοιχτά μέτωπα στη Μέση Ανατολή -η κατάσταση στο Ιράκ, τη Συρία και τη Λιβύη, καθώς και η σύγκρουση Ισραηλινών-Παλαιστινίων- βάσει ανακοίνωσης του Κρεμλίνου.
Στην ατζέντα βρίσκονται οι διμερείς σχέσεις και τα ανοιχτά μέτωπα στη Μέση Ανατολή -η κατάσταση στο Ιράκ, τη Συρία και τη Λιβύη, καθώς και η σύγκρουση Ισραηλινών-Παλαιστινίων- βάσει ανακοίνωσης του Κρεμλίνου.
Τετάρτη, 04 Φεβρουαρίου 2015 19:50
Η ιρανή ηθοποιός Γκ. Φαραχανί φωτογραφίζεται ξανά γυμνή
Συντάκτης: Eidisis.gr
Η σύγκρουση της ιρανής ηθοποιού Γκολσιφτέ Φαραχανί με το ιρανικό καθεστώς ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή που είδε το φως αυτού του κόσμου. Οι ιρανικές Αρχές δεν έκαναν δεκτό το όνομα «Γκολσιφτέ» και επέλεξαν το πιο «σωστό» κατά τις ίδιες «Ραχαβάρντ» ως το επίσημο όνομά της.