espa pkm

Σάββατο, 11 Απριλίου 2026, 7:48:21 πμ

Κόσμος

Δευτέρα, 02 Φεβρουαρίου 2015 13:50

Εξερράγη αυτοσχέδια βόμβα στο κέντρο του Καΐρου

Συντάκτης:
Αυτοσχέδια βόμβα εξερράγη την Τρίτη στο κέντρο του Καΐρου, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο στόχος της έκρηξης που σημειώθηκε κοντά σε πολυσύχναστη πλατεία δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί.
Σε μία νέα ιδεολογική αντιπαράθεση αριστεράς-δεξιάς που διαφαίνεται στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και στα κοινά χαρακτηριστικά τους, αναφέρεται το ανυπόγραφο κύριο άρθρο της βρετανικής εφημερίδας Guardian. «Με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα και το Podemos στην Ισπανία να κάνει επίδειξη δύναμης, υπάρχει μία αυξανόμενη αίσθηση ότι μία συμμαχία των κομμάτων κατά της λιτότητας στην νότια Ευρώπη θα ανατρέψει το υπάρχον δόγμα της οικονομικής πειθαρχίας, το οποίο απαιτούν οι Βρυξέλλες και ο ευρωπαΐκός βορράς» γράφει η εφημερίδα.
Δευτέρα, 02 Φεβρουαρίου 2015 11:50

ΗΠΑ: Επτά νεκροί από τη σφοδρή Χιονοθύελλα

Συντάκτης:
Χιονοθύελλα που έπληξε την Κυριακή και τη Δευτέρα τις βορειοανατολικές πολιτείες της Αμερικής προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 7 ανθρώπων καθώς και ακυρώσεις πτήσεων σε πολλά μεγάλα αεροδρόμια.

Η δεύτερη μεγάλη θύελλα μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας, έπληξε τη Νέα Υόρκη και τη Βοστόνη με χιονοπτώσεις, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους.
Έχοντας δεχθεί βέλη κριτικής για «μεροληψία» υπέρ των Παλαιστίνιων, ο καναδός Γουίλιαμ Σαμπάς παραιτήθηκε από τη θέση του επικεφαλής της επιτροπής του ΟΗΕ που ερευνά εάν διαπράχθηκαν εγκλήματα πολέμου στη Γάζα κατά τη σύρραξη του καλοκαιριού.
Με φόντο τις αναφορές που επιμένουν στα αμερικανικά ΜΜΕ πως η Ουάσινγκτον εξετάζει το ενδεχόμενο να στείλει στρατιωτικό εξοπλισμό προς υποστήριξη των ουκρανικών δυνάμεων, ο Λευκός Οίκος εμφανίστηκε αρνητικός. «Δεν είναι αυτή η λύση στην ουκρανική κρίση» αναφέρει η προεδρία, λέγοντας πως οι ΗΠΑ επιμένουν στην επιλογή της άσκησης πίεσης στη Ρωσία μέσω κυρώσεων.
7  φωτογραφίες

Η κουβανική επίσημη εφημερίδα Granma και άλλα επίσημα κουβανικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν τις πρώτες εδώ και σχεδόν έξι μήνες φωτογραφίες του πρώην προέδρου Φιντέλ Κάστρο, επιδιώκοντας να σταματήσουν τις φήμες για την κατάσταση της υγείας του.
Έχοντας δεχθεί βέλη κριτικής για «μεροληψία» υπέρ των Παλαιστίνιων, ο καναδός Γουίλιαμ Σαμπάς παραιτήθηκε από τη θέση του επικεφαλής της επιτροπής του ΟΗΕ που ερευνά εάν διαπράχθηκαν εγκλήματα πολέμου στη Γάζα κατά τη σύρραξη του καλοκαιριού.
«Δεν έβλεπα, δεν άκουγα, δεν γνώριζα τίποτα». Αυτή είναι, με λίγα λόγια, η υπερασπιστική γραμμή του Ντομινίκ Στρος-Καν, που κάθεται στο εδώλιο κατηγορούμενος για μαστροπεία. Ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δικάζεται στη Λιλ της Γαλλίας σε μια πολύκροτη υπόθεση που αποκαλύπτει τη διπλή ζωή ενός σοσιαλιστή πολιτικού, ο οποίος είχε κάποτε σοβαρές ελπίδες να γίνει πρόεδρος της χώρας του.
Η συντηρητική κυβέρνηση της Ισπανίας και η σοσιαλιστική αντιπολίτευση ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με τα νέα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, τα οποία θα είναι καλύτερα προσαρμοσμένα στο φαινόμενο του τζιχαντισμού.
Σοκ προκαλεί ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο το οποίο δείχνει έναν αστυνομικό στη Νέα Υόρκη να σημαδεύει με το όπλο του εφήβους οι οποίοι έπαιζαν χιονοπόλεμο.

Ο αστυνομικός από την πόλη Νιου Ροσέλ, που βρίσκεται στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, φαίνεται στο βίντεο - το οποίο αναρτήθηκε στο μπλογκ Talk of the Sound - να φωνάζει σε δύο νεαρούς να μείνουν ακίνητοι.