espa pkm

Κυριακή, 12 Απριλίου 2026, 6:47:27 πμ

Κόσμος

Με την κατηγορία της πρόκλησης ναυαγίου θέτει στο στόχαστρό της έρευνα της ιταλικής εισαγγελίας τον πλοίαρχο και τον πλοιοκτήτη του Norman Atlantic.

Το βήμα είναι τμήμα της έρευνας γύρω από το περιστατικό που έχουν ξεκινήσει οι εισαγγελίες του Μπάρι, του Μπρίντεζι και του Λέτσε.
Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του Έμπολα στη Βρετανία, γυναίκα μέλος ιατρικής ομάδας, μεταφέρθηκε από τη Γλασκόβη σε νοσοκομείο του Λονδίνου, ανακοίνωσε.

Δεύτερο άτομο στη Σκωτία, επίσης εργαζόμενος σε υπηρεσίες υγείας, υποβάλλεται σε εξετάσεις για Έμπολα μετά την επιστροφή του από τη Δυτική Αφρική, αλλά θεωρείται χαμηλού κινδύνου, καθώς δεν φέρεται να έχει έρθει σε άμεση επαφή με ασθενείς του Εμπολα.
Η αποτυχία της τουρκικής κυβέρνησης να σταματήσει τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους από το να εισάγουν λαθραία πετρέλαιο από τα σύνορα του Ιράκ και της Συρίας, συνιστά μεγάλο πλήγμα για την οικονομία, αναφέρουν δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο.
Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014 11:50

Διερύνεται το πεδίο έρευνας για την πτήση της AirAsia

Συντάκτης:
Σε ευρύτερη περιοχή της θάλασσας της Ιάβας επεκτείνεται η έρευνα για το άφαντο αεροσκάφος της AirAsia που εξαφανίστηκε την Κυριακή με 162 επιβαίνοντες. Τα συνεργεία θεωρούν πιθανότερο πως το αεροπλάνο βρίσκεται στο βυθό της θάλασσας, ενώ οι θεάσεις αντικειμένων κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας της έρευνας τελικά δεν σχετίζονταν με την πτήση.
Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014 11:50

Ένοχος ο μπλόγκερ που επέκρινε τον Πούτιν

Συντάκτης:
Σε φυλάκιση 3,5 ετών με αναστολή καταδίκασε ρωσικό δικαστήριο τον Αλέξεϊ Ναβάλνι, μπλόγκερ ιδιαίτερα δραστήριο στις κινητοποιήσεις εναντίον του Πούτιν προ ετών, κρίνοντάς τον ένοχο για απάτη. Ο αδελφός του, συγκατηγορούμενος στην ίδια υπόθεση, κρίθηκε επίσης ένοχος και θα φυλακιστεί.
Η αποτυχία της τουρκικής κυβέρνησης να σταματήσει τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους από το να εισάγουν λαθραία πετρέλαιο από τα σύνορα του Ιράκ και της Συρίας, συνιστά μεγάλο πλήγμα για την οικονομία, αναφέρουν δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο.
Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014 10:50

Αναγκαστική προσγείωση της American Airlines στη Τζαμάικα

Συντάκτης:
Αεροσκάφος τύπου Boeing της American Airlines που εκτελούσε πτήση από την Μπογκοτά της Κολομβίας προς το Μαϊάμι της Φλόριντα αναγκάστηκε να αλλάξει πορεία προς το Κίνγκστον στη Τζαμάικα λόγω ενός «προβλήματος συμπίεσης» που παρουσιάστηκε στη διάρκεια του ταξιδιού, όπως ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία.
Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014 08:50

Γιατί το 2015 θα είναι χρονιά ανασφάλειας στην Ευρώπη

Συντάκτης:
Οικονομική κρίση, λαϊκές διαμαρτυρίες στους δρόμους και στις κάλπες, άγρια λιτότητα, ανεργία, μετανάστευση, δύσκολες σχέσεις με τη Ρωσία. Το 2015 θα είναι χρονιά αβεβαιότητας και ανασφάλειας για την Ευρώπη.
Οι κίνδυνοι για την οικονομία δεν είναι ίδιοι με του 2012.
Με τίτλο «Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν σχέδια για να εξοντώσουν τη Ρωσία σε δύο λεπτά» η εφημερίδα «Πράβδα» δημοσίευσε την ημέρα των Χριστουγέννων συνέντευξη με τον πρόεδρο της Ακαδημίας Γεωπολιτικών Προβλημάτων Κονσταντίν Σίβκοβ, ο οποίος εστίασε τις απαντήσεις του σε πρόσφατη ομιλία του αρχηγού των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγού ΒαλέριΓκερασίμοφ.
Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014 08:50

Συρία: Οι χριστιανοί μεταξύ σφύρας και άκμονος

Συντάκτης:
Έκθεση για τους χριστιανούς της Συρίας έδωσε στη δημοσιότητα το Συριακό Δίκτυο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (RSDH). Η έκθεση, που έχει τίτλο «Οι έγκλειστοι σύροι χριστιανοί ανάμεσα στην τυραννία των κυβερνητικών δυνάμεων και την τρομοκρατία των ριζοσπαστικών οργανώσεων», δημοσιοποιήθηκε μετά τα Χριστούγεννα για λόγους αλληλεγγύης προς τους δοκιμαζόμενους χριστιανούς στις γιορτές.