espa pkm

Πέμπτη, 9 Απριλίου 2026, 11:34:33 μμ

Κόσμος

Η Νορβηγία είναι η καλύτερη χώρα στον κόσμο για να γεράσει κανείς, σύμφωνα με τον δείκτη Global AgeWatch της μή κυβερνητικής οργάνωσης HelpAge International. Ο δείκτης μετράει την κοινωνική και οικονομική κατάσταση των ατόμων άνω των 60 χρόνων και δόθηκε στη δημοσιότητα με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων.
Με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα συναντήθηκε στον Λευκό Οίκο ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Αναφερόμενος στο παλαιστινιακό, επανέλαβε την προσήλωσή του στη λύση των δύο κρατών στη Μέση Ανατολή, με προϋπόθεση όμως να μην απειλείται η ασφάλεια του Ισραήλ.
Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον υποσχέθηκε ότι θα προωθήσει μεγάλες φορολογικές ελαφρύνσεις για τη μεσαία τάξη αν επανεκλεγεί στις εκλογές του επόμενου έτους, κατά την κεντρική ομιλία του στο συνέδριο του Συντηρητικού κόμματος.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο προειδοποίησε τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν εναντίον της επιβολής νέων εμπορικών φραγμών κατά της Ουκρανίας κι εξέφρασε τις «έντονες ανησυχίες» του για το ενδεχόμενο αυτό.
Στην αγχόνη οδηγήθηκε 37χρονος ψυχοθεραπευτής στο Ιράν, επειδή διοργάνωνε συζητήσεις στο σπίτι του με θέμα το Κοράνι. Η εκτέλεση του Ιρανού Μοσέν Αμίρ Ασλάνι, ο οποίος είχε συλληφθεί πριν από εννέα χρόνια για την «αιρετική» του δράση, έρχεται να προστεθεί σε μία μακρά λίστα απαγχονισμών σε όλη τη χώρα, οι οποίες υπονομεύουν τις δεσμεύσεις του μετριοπαθούς προέδρου Χασάν Ροχανί για τη δημιουργία ενός πιο ανεκτικού Ιράν.
Δεκαεπτά άνθρωποι, ανάμεσά τους δέκα παιδιά, σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σε διπλή έκρηξη που σημειώθηκε έξω από σχολείο στην πόλη Χομς της κεντρικής Συρίας την ώρα που οι μαθητές έφευγαν από το σχολείο.
Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014 19:50

Ουκρανία: 10 νεκροί στο Ντονέτσκ- Οβίδες σε σχολείο

Συντάκτης:
Ανάφλεξη στην ανατολική Ουκρανία με έκρηξη οβίδας στο προαύλιο σχολείου στην ελεγχόμενη από τους φιλορώσους αυτονομιστές πόλη Ντονέτσκ. Τέσσερις νεκροί είναι ο απολογισμός της έκρηξης στο σχολείο την πρώτη ημέρα έναρξης των μαθημάτων.
Ο πρώην σερβοβόσνιος ηγέτης Ράντοβαν Κάρατζιτς κατηγόρησε τους εισαγγελείς του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την Πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) ότι λένε ψέματα σχετικά με τον ρόλο του στον εμφύλιο πόλεμο στη Βοσνία για να καλύψουν την απουσία αποδείξεων.
Η Τουρκία «θα πολεμήσει αποτελεσματικά τόσο το Ισλαμικό Κράτος, όσο και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις» στην περιοχή, αλλά θα επιμείνει στο στόχο της απομάκρυνσης του καθεστώτος Άσαντ από την εξουσία, δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν ενώπιον της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, η οποία καλείται να ανάψει το «πράσινο φως» για στρατιωτική δράση κατά των τζιχαντιστών.
Συνεχίζοντας την εκστρατεία τρόμου τζιχαντιστές φέρεται να αποκεφάλισαν στις κουρδικές περιοχές της βόρειας Συρίας επτά άνδρες και τρεις γυναίκες, τους οποίους αιχμαλώτισαν εν μέσω των σφοδρών συγκρούσεων που μαίνονται κοντά στη μεθόριο με την Τουρκία.