espa pkm

Σάββατο, 11 Απριλίου 2026, 7:32:12 πμ

Κόσμος

Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014 22:50

Συναρπαστικός ο βυθός του Ινδικού αλλά το Boeing παραμένει άφαντο

Συντάκτης: Eidisis.gr
Η ομάδα που αναζητά το χαμένο Boeing των μαλαισιανών αερογραμμών στον Ινδικό Ωκεανό έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες από τον πυθμένα του σημείου των ερευνών. Οι εικόνες είναι εντυπωσιακές, καθώς αποκαλύπτονται -μεταξύ άλλων- σβησμένα ηφαίστεια.
Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014 22:00

Συμφωνία Κιέβου-Μόσχας για την αποκατάσταση ροής του αερίου

Συντάκτης: Eidisis.gr
Το Κίεβο και η Μόσχα συμφώνησαν κατ' αρχήν στα μέτρα για την αποκατάσταση της ροής του ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ουκρανία, κυρίως με την καταβολή από το Κίεβο 3,1 δισ. δολαρίων στη Gazprom έως το τέλος Δεκεμβρίου.
Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014 22:00

Στη Μόσχα ο υψηλότερος ουρανοξύστης της Ευρώπης

Συντάκτης: Eidisis.gr
Ο Ομοσπονδιακός Πύργος, ο ουρανοξύστης που κατασκευάζεται στο Διεθνές Επιχειρησιακό Κέντρο της Μόσχας, είναι από το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης το υψηλότερο οικοδόμημα της Ευρώπης. Έφθασε τα 343 μέτρα και θα τα ξεπεράσει, Θα φθάσει τα 373,7 μέτρα με 97 ορόφους όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή του, στις αρχές Ιανουαρίου 2015 όπως προγραμματίζεται.
Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014 21:50

Ο πορτογάλος πρωθυπουργός αρνείται ότι έλαβε παράνομες αμοιβές

Συντάκτης: Eidisis.gr
Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Πέδρο Πάσους Κοέλιου, αρνήθηκε κατηγορηματικά τις κατηγορίες ότι έλαβε παράνομες αμοιβές πριν από μία δεκαετία.

Ωστόσο, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης δηλώνει ότι η υπόθεση είναι τόσο σοβαρή, ώστε θα μπορούσε να απειλήσει τη θέση του πορτογάλου πρωθυπουργού.
Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014 20:50

Κάμερον στη Βουλή: Ο αγώνας κατά των τζιχαντιστών θα πάρει χρόνια

Συντάκτης: Eidisis.gr
Από την κρίση του Κοινοβουλίου περνά η πρόταση της βρετανικής κυβέρνησης για συμμετοχή στις αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ κατά των τζιχαντιστών.

Η πρόταση αναμένεται να περάσει, και αναφορές θέλουν τα βρετανικά μαχητικά στην Κύπρο να είναι έτοιμα για ανάπτυξη εντός 24ωρου.
Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014 19:50

Υλικό παιδικής πορνογραφίας στην κατοχή πρώην αρχιεπισκόπου

Συντάκτης: Eidisis.gr
Πάνω από 100.000 φωτογραφίες και βίντεο παιδικού πορνογραφικού περιεχομένου είχε στον υπολογιστή του ο συλληφθείς πρώην αρχιεπίσκοπος της Πολωνίας Γιόσεφ Βεσολόφσκι, όπως έγραψε η ιταλική εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα.

Η εφημερίδα κάνει λόγο για «τρομακτικές εικόνες» τις οποίες ο πολωνός διπλωματικός αντιπρόσωπος, «νούντσιος» του Βατικανού, είχε μεταφορτώσει τόσο σε υπολογιστή της καθολικής αντιπροσωπείας στον Αγιο Δομίνικο, όσο και στον προσωπικό του φορητό υπολογιστή.
Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα κορυφαία γκέι είδωλα των τελευταίων 30 χρόνων, μαζί με άλλες διασημότητες όπως ο Μπόι Τζορτζ, ο σερ Ίαν Μακέλεν, η Μπάρμπρα Στρέιζαντ και η Άνι Λένοξ.
Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014 19:50

Βόρεια Κορέα: Προβλήματα υγείας «βασανίζουν» τον ηγέτη Κιμ

Συντάκτης: Eidisis.gr
«Ο πλούτος και η ευημερία του σοσιαλισμού μας οφείλεται αναμφισβήτητα στις επίπονες προσπάθειες του στρατάρχη μας, ο οποίος συνεχίζει να φωτίζει το δρόμο για τους ανθρώπους, όπως το τρεμόπαιγμα μιας φλόγας, παρότι υποφέρει από δυσφορία».
Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014 19:50

Αποχαιρετά το ΝΑΤΟ ο Ράσμουσεν - Αναλαμβάνει ο Γενς Στόλτενμπεργκ

Συντάκτης: Eidisis.gr
Ο Αντερς Φο Ράσμουσεν αποχαιρετά το ΝΑΤΟ, έπειτα από περισσότερα από πέντε χρόνια στη θέση του γενικού γραμματέα.

Στην τελευταία δημόσια εμφάνισή του ενόσω διατηρεί το αξίωμα ο Ράσμουσεν κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο που είναι αφιερωμένο στους στρατιώτες που σκοτώθηκαν στη διάρκεια επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ, το οποίο βρίσκεται στην έδρα της Βορειοατλαντικής Συμμαχία στις Βρυξέλλες.
Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014 18:50

«Μαντίλα» έκανε άνω-κάτω τουρνουά μπάσκετ στη Ν. Κορέα

Συντάκτης: Eidisis.gr
Η εθνική γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Κατάρ αποσύρθηκε από τουρνουά μπάσκετ στους Ασιατικούς Αγώνες, αφού της απαγορεύτηκε επανειλημμένως να φορέσει μαντίλα στο γήπεδο.

Το τουρνουά λαμβάνει μέρος στη πόλη Ιντσόν της Νότιας Κορέας και η υπόθεση ξεκίνησε στο παιχνίδι με τη Μογγολία, όταν τους απαγορεύτηκε πρώτη φορά η μαντίλα.