espa pkm

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2026, 11:01:21 πμ

Κόσμος

Άμεση δράση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής αναμένεται να ζητήσουν τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι, σε διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στη Νέα Υόρκη, εν όψει της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ για το Κλίμα.
Ένας άνδρας πήδηξε πάνω από το φράκτη του Λευκού Οίκου και έφτασε μέχρι τις μπροστινές θύρες του προεδρικού μεγάρου πριν συλληφθεί χθες, Παρασκευή, προκαλώντας την εκκένωση τμήματος του συγκροτήματος λίγο αφού ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε αναχωρήσει για το σαββατοκύριακο.
Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014 12:50

Συμφωνία ειρήνης για την Ουκρανία στο Μινσκ

Συντάκτης:
Εκπρόσωποι της ουκρανικής πλευράς και των φιλορώσων αυτονομιστών συμφώνησαν το Σάββατο σε κατάπαυση του πυρός και στη δημιουργία μιας αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης πλάτους 30 χιλιομέτρων στην ανατολική Ουκρανία, ανακοινώθηκε μετά από επτά ώρες διαπραγματεύσεων στο Μινσκ.
Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014 09:50

Ετσι νίκησε το «Οχι» στη Σκωτία

Συντάκτης:
Θα συνεχίσουν να φοράνε κιλτ, να παίζουν γκάιντα, να πίνουν το καλύτερο ουίσκι και θα έχουν πολύ μεγαλύτερη αυτονομία. Αλλά απόσχιση και ανεξαρτησία; Οι Σκωτσέζοι την απέρριψαν με την ψήφο τους και η βασίλισσα μπορεί να κοιμάται ήσυχη: το βρετανικό στέμμα μένει ανέπαφο, τρεις αιώνες μετά την Ενωση με τη Σκωτία.
Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014 09:50

Η Ναόμι Κλάιν τα βάζει με τη ρύπανση και τους... οικολόγους

Συντάκτης:
Η διάσημη καναδή δημοσιογράφος Ναόμι Κλάιν είναι η αδιαμφισβήτητη σταρ της νέας αμερικανικής Αριστεράς. Η 44χρονη συγγραφέας, αρθρογράφος και ακτιβίστρια μόλις κυκλοφόρησε, την περασμένη Τρίτη, το νέο βιβλίο της με τίτλο «This Changes Everything: Capitalism vs The Climate» («Αυτό αλλάζει τα πάντα: Καπιταλισμός εναντίον κλίματος»), με το οποίο ελπίζει να συμβάλει στον προβληματισμό για τις ριζικές αλλαγές που θεωρεί απαραίτητες ώστε να αποφευχθεί μια διεθνής περιβαλλοντική καταστροφή και παράλληλα να αντιμετωπιστεί η αχαλίνωτη καπιταλιστική ανάπτυξη.
H γαλλική αεροπορική εταιρεία Air France ανακοίνωσε ότι οι πιλότοι της, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις περικοπές δαπανών και τη νέα στρατηγική που αφορά την θυγατρική της εταιρεία χαμηλού κόστους Transavia, ενημέρωσαν ότι ενδεχομένως να επεκτείνουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις έως την επόμενη Παρασκευή.
Oι ΗΠΑ είναι έτοιμες να εξαπολύσουν αεροπορικά πλήγματα εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, αλλά δεν επιθυμούν να γνωστοποιήσουν εκ των προτέρων πότε αυτές θα πραγματοποιηθούν, δήλωσε η σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του πρόεδρου Μπαράκ Ομπάμα.
Με το αίτημα για την ανεξαρτητοποίηση της Σκωτίας στο δημοψήφισμα της Πέμπτης να απορρίπτεται με 55% έναντι 45%, η όλη διαδικασία αποδείχτηκε, σύμφωνα με τους New York Times, μια πανωλεθρία για τους δημοσκόπους και ένας θρίαμβος για τους απανταχού μπουκμέικερς και τα γραφεία στοιχημάτων.
Στις Βρυξέλλες κράτησαν την ανάσα τους. Και μετά στέναξαν με ανακούφιση: οι Σκωτσέζοι είπαν «όχι» στην ανεξαρτησία, απομακρύνοντας τον κίνδυνο ενός ντόμινο αποσχίσεων στην Ευρώπη, με Καταλανούς, Βάσκους, Φλαμανδούς, και λοιπούς αυτονομιστές να παίρνουν αέρα.