espa pkm

Κυριακή, 31 Μαΐου 2026, 2:50:11 πμ

Κόσμος

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, με μια ιστορική κίνηση, ζήτησε επισήμως συγγνώμη από τους ιθαγενείς λαούς της Αμερικής για τα δεινά που υπέστησαν, καθώς τα παιδιά τους ξεριζώνονταν από τις οικογένειές τους επί έναν και πλέον αιώνα.

Μέσα στα ερείπια της βόρειας Γάζας, χιλιάδες Παλαιστίνιοι σχηματίζουν μεγάλες ουρές, στριμωγμένοι κάτω από σακιά και δοχεία με νερό.

Από το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, πολυάριθμα βίντεο δείχνουν μεγάλης κλίμακας εκτοπισμό του πληθυσμού, εγείροντας ερωτήματα στη διεθνή κοινότητα για το τι προσπαθεί να επιτύχει ο ισραηλινός στρατός σε αυτή την περιοχή του παλαιστινιακού θύλακα, την οποία πολιορκεί από τις 6 Οκτωβρίου.

Παρόλο που η προεδρική κούρσα μεταξύ του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και της αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις είναι στήθος με στήθος, η Washington Post αποφάσισε να μην υποστηρίξει υποψήφιο πρόεδρο για πρώτη φορά μετά από 36 χρόνια, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο εκδότης και διευθύνων σύμβουλος.

Ντόναλντ Τραμπ και Κάμαλα Χάρις είναι ισόπαλοι συγκεντρώνοντας και οι δύο 47% μεταξύ των πιθανών ψηφοφόρων, σύμφωνα με την τελευταία πανεθνική δημοσκόπηση του CNN πριν από τις αμερικανικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Αρκετά κοντά βρισκόμαστε στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, οι οποίες είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν στις 5 Νοεμβρίου, αλλά ερωτήματα έχουν δημιουργηθεί για το πότε θα μάθουμε τον νικητή της πολιτικής διαμάχης ανάμεσα στην Κάμαλα Χάρις και τον Ντόναλντ Τραμπ.

Σε επτά συλλήψεις υπόπτων για τρομοκρατία, λίγο πριν περάσουν στην Ελλάδα, προχώρησαν οι τουρκικές Αρχές όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στη γειτονική χώρα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Hurriyet, την τελευταία εβδομάδα συνελήφθησαν στην Ανδριανούπολη 7 ύποπτοι για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Ένας μεγάλο ποσοστό Ευρωπαίων δεν έχει άλλο τρόπο να καλύψει το αυξανόμενο κόστος στέγασης παρά μόνο να μειώσει την αγορά τροφίμων, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Ο Ερντογάν κατηγορεί τις ΗΠΑ

«Από τη Συρία διείσδυσαν οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στην Άγκυρα», ισχυρίστηκε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την διάρκεια της επιστροφής του από το Καζάν της Ρωσίας, όπου συμμετείχε στη Σύνοδο BRICS, σχολιάζοντας την επίθεση των μελών του PKK στην Άγκυρα.

H επίθεση στην Τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία στην Άγκυρα ήταν μία διείσδυση τρομοκρατών από τη Συρία, δήλωσε ο Ερντογάν σε δηλώσεις του στην πτήση επιστροφής από το Καζάν της Ρωσίας που συμμετείχε στην σύνοδο κορυφής της ομάδας BRICS.

Έβλεπαν «περίεργες» φωτεινές σφαίρες στον ουρανό

Πρόσφατα, η αεροπορική βάση στην Ιντιάνα μετατράπηκε σε νέο σημείο ενδιαφέροντος για ΑΤΙΑ (UFO) μετά την εμφάνιση σμήνους από ταχέως κινούμενες, φωτεινές σφαίρες στον ουρανό, κοντά στην πόλη Kokomo, μόλις 13 μίλια νότια της βάσης Grissom Joint Air Reserve.