Ο ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ κάλεσε σήμερα τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να «επανεξετάσουν» τη θέση τους σχετικά με το σχέδιο για επιβολή δασμών στα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα.
Κόσμος
Πέδρο Σάντσεθ: Επανεξέταση του σχεδίου επιβολής φόρων στα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα από την ΕΕ
Συντάκτης: Eidisis.grΒουλγαρία: 93 εκατ. ευρώ για αναπτυξιακά προγράμματα μέσω της ΕΕ το 2023, σύμφωνα με την Επίτροπο Ουρπιλάινεν
Συντάκτης: Eidisis.grΗ Βουλγαρία είναι πάροχος αναπτυξιακής συνεργασίας από τότε που εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το 2023, η χώρα παρείχε 93 εκατομμύρια ευρώ μέσω του γενικού προϋπολογισμού της ΕΕ, δήλωσε η Ευρωπαία Επίτροπος για τις Διεθνείς Συνεργασίες Γιούτα Ουρπιλάινεν σε συνέντευξή της στον Λιούμπομιρ Μαρτίνοφ του Βουλγαρικού Πρακτορείου Ειδήσεων.
Μπορέλ: Υψηλός ο κίνδυνος για τη Δυτική Όχθη να μετατραπεί σε νέα Λωρίδα της Γάζας
Συντάκτης: Eidisis.grΟ επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ, προειδοποίησε σήμερα για τον κίνδυνο η Δυτική Όχθη να μεταμορφωθεί σε μια νέα «Λωρίδα της Γάζας».
Πούτιν: Προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ με αφορμή τα μεγαλύτερα ναυτικά γυμνάσια της Ρωσίας
Συντάκτης: Eidisis.grΟ Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε σήμερα τις Ηνωμένες Πολιτείες να μην προσπαθούν να υπερισχύσουν της Μόσχας στην Ασία, καθώς εγκαινίασε τα μεγαλύτερα ναυτικά γυμνάσια της Ρωσίας στη μετασοβιετική εποχή, στα οποία συμμετέχει και η Κίνα.
Κυρώσεις από ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία και Βρετανία στο Ιράν λόγω προμήθειας βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία
Συντάκτης: Eidisis.grΟι κυβερνήσεις της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Βρετανίας καταδίκασαν έντονα τις μεταφορές ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία και θα συνεργαστούν προς την κατεύθυνση της επιβολής κυρώσεων στην αεροπορική εταιρεία Iran Air ως αποτέλεσμα, αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.
Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ κατά του Ιράν λόγω ιρανικών πυραύλων προς τη Ρωσία
Συντάκτης: Eidisis.grΟι Ηνωμένες Πολιτείες θα ανακοινώσουν σήμερα νέες κυρώσεις κατά του Ιράν, μετά την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στην Ρωσία από την Ισλαμική Δημοκρατία, παρά τις προειδοποιήσεις της Δύσης, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Λονδίνο.
Δημ. Τσιόδρας στην Κομισιόν: Δραστικά μέτρα για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων
Συντάκτης: Eidisis.grΆμεσα μέτρα για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ζητάει ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Τσιόδρας, με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Ο κ.
Διπλασιασμός της παραγωγής όπλων στην Ουκρανία το 2024
Συντάκτης: Eidisis.grΗ Ουκρανία διπλασίασε την παραγωγή όπλων από την αρχή του 2024 σε σύγκριση με το 2023, ανακοίνωσε ο Ουκρανός πρωθυπουργός Ντένις Σμίχαλ.
«Κατά την διάρκεια των οκτώ πρώτων μηνών του 2024, διπλασιάσαμε την παραγωγή μας σε όπλα σε σχέση με το 2023», δήλωσε ο Ντένις Σμίχαλ κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Κίεβο, διευκρινίζοντας ότι ο στόχος είναι να κατασκευασθούν «περισσότερα από ένα εκατομμύριο drones» φέτος.
Αυστρία: Αρνητική στάση απέναντι σε πρόσφυγες που απορρίπτονται από τη Γερμανία
Συντάκτης: Eidisis.grΗ Αυστρία δεν πρόκειται να δεχθεί τους μετανάστες που απορρίπτονται στα σύνορα της Γερμανίας, ξεκαθάρισε ο αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Γκέρχαρντ Κάρνερ, αντιδρώντας στην χθεσινή ανακοίνωση του Βερολίνου για επαναφορά ελέγχων σε όλα τα χερσαία σύνορα και απόρριψη μεταναστών επιτόπου.
Φέτος εορτάζουμε την 20η επέτειο του Ταχέως Αναπτυσσόμενου Σώματος του ΝΑΤΟ (NRDC-GR) στην Ελλάδα από την ίδρυσή του τον Αύγουστο του 2004.
Άρθρο του Κωνσταντίνου Μπαλωμένου