espa pkm

Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2026, 7:46:19 μμ

Κόσμος

Επίθεση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων με drones προκάλεσε ζημιές σε ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο στην περιφέρεια Αριόλ της Ρωσίας (νοτιοδυτικά), ανακοινώθηκε σήμερα από τον επικεφαλής της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο επικεφαλής της εκστρατείας της συμπολίτευσης στη Βενεζουέλα υπονόησε χθες το βράδυ ότι ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο εξασφάλισε νέα θητεία, ενώ δεν αποκάλυψε ποσοστά, με την αντιπολίτευση να εκφράζει αντίθετη άποψη λίγο νωρίτερα.

Τριάντα πέντε άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους σε διαρκείς συγκρούσεις μεταξύ φυλών στο Βορειοδυτικό Πακιστάν, με χρήση αυτόματων τουφεκιών και ολμοβόλων, ανακοίνωσαν τοπικοί αξιωματούχοι χθες, Κυριακή.

Η Χεζμπολάχ του Λιβάνου διεξήγαγε την φρικτή επίθεση στα Υψίπεδα του Γκολάν όπου 12 παιδιά και έφηβοι έχασαν τη ζωή τους στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα Γκολάν το περασμένο Σάββατο, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

Η αναφορά του βουλευτή του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της Τουρκίας, Ναμίκ Ταν, περί της «θεωρίας της γαλάζιας πατρίδας» ως παραμύθι, προκάλεσε αντιδράσεις τόσο από τα στελέχη της κυβέρνησης όσο και από το ίδιο το κόμμα.

Η αναφορά του βουλευτή του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της Τουρκίας, Ναμίκ Ταν, περί της «θεωρίας της γαλάζιας πατρίδας» ως «παραμύθι&raquo, προκάλεσε αντιδράσεις τόσο από τα στελέχη της κυβέρνησης όσο και από το ίδιο το κόμμα.

Η Βουλγαρία στην Κορυφή της Οδήγησης: Οι Βούλγαροι Οδηγοί διανύουν μέσον όρο 20.999 χλμ ετησίως, σύμφωνα με διεθνή έρευνα που δημοσιεύτηκε από εταιρία ελέγχου οχημάτων.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επέστρεψε σήμερα στο Ισραήλ, νωρίτερα από το προγραμματισμένο, από την επίσκεψή του στις ΗΠΑ και κατευθύνεται σε σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας μετά την επίθεση με ρουκέτες στα κατεχόμενα υψίπεδα του Γκολάν, που σκότωσε 12 άτομα και την οποία το Ισραήλ χρεώνει στην οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου, όπως ανακοίνωσε το πρωθυπουργικό γραφείο.

Η Γαλλία καταδίκασε σήμερα την επίθεση σε γήπεδο ποδοσφαίρου στην πόλη των Δρούζων, την Ματζάλ Σαμς, στα κατεχόμενα από το Ισραήλ υψίπεδα του Γκολάν και έκανε έκκληση και στις δύο πλευρές για αυτοσυγκράτηση.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, δήλωσε σήμερα ότι όλες οι ενδείξεις υποδηλώνουν πως ο πύραυλος που έπεσε στα υψίπεδα του Γκολάν εκτοξεύτηκε από τη λιβανική Χεζμπολάχ.