Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021, 4:18:07 μμ
etpa
Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021 11:00

Pfizer & Moderna: Δοκιμές του εμβολίου σε παιδιά και βρέφη

Συντάκτης:

Η πρωτοβουλία έρχεται ύστερα από αίτημα της Αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Με δηλώσεις της στον ιστότοπο CNET, η Pfizer ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε τις δοκιμές του εμβολίου κατά του κορονοϊού σε παιδιά μεταξύ 5 και 11 χρονών στις 8 Ιουνίου, ενώ ξεκίνησε να κάνει δοκιμές σε παιδιά κάτω των 5 στις 21 Ιουνίου.

Συνολικά συμμετέχουν 4.500 παιδιά στην έρευνα, από χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Φινλανδία, η Πολωνία και η Ισπανία, όπως δήλωσε η Pfizer. Τα αποτελέσματα για την ηλικιακή ομάδα 5-11 αναμένεται να δημοσιευθούν τον Σεπτέμβριο, ενώ παράλληλα αναμένεται να δημοσιευτούν τα αποτελέσματα για παιδιά ηλικιακής ομάδας 6 μηνών με 2 χρονών στο τέλος του χρόνου.

Παράλληλα, η Moderna άρχισε να συγκεντρώνει εθελοντές της ηλικιακής αυτής κατηγορίας τον περασμένο Μάρτιο και επιβεβαίωσε στον ιστότοπο CNET ότι ξεκινά τις κλινικές δοκιμές σε παιδιά ηλικίας πέντε έως 11 ετών.

Η έρευνα έχει σκοπό να εντοπίσει παρενέργειες του εμβολίου που σχετίζονται με το καρδιαγγειακό σύστημα σε άτομα κάτω των 30, και γίνεται με προτροπή της FDA, η οποία ζήτησε από τις δύο εταιρίες να συμπεριλάβουν περισσότερα παιδιά στις έρευνες, καθώς τα αποτελέσματα των ερευνών των Pfizer-BioNTech και της Moderna ήταν ελλιπή. Ως εκ τούτου, η FDA ζήτησε να συμμετάσχουν 3000 παιδιά μεταξύ των 5 και 11 χρονών στις έρευνες.

Δείτε επίσης: Κορονοϊός: Δραματική πτώση στα ραντεβού για εμβολιασμό – Καθυστερεί το τείχος ανοσίας (Video)

facebookShare on Facebook
TwitterTweet
FollowFollow us
customShare
customShare
customShare
customShare
customShare

Πηγή: Politic.gr