Τα exit poll δίνουν στον Ντούντα 53%, ενώ ο απερχόμενος Κομορόφκσι της «Αστικής Πλατφόρμας» (της πρωθυπουργού Έβα Κόπατς) εμφανίζεται στο 47%.
Ο Κομορόφκσι αναγνώρισε την ήττα του μερικές ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης: «Οι πολίτες της ελεύθερης και δημοκρατικής Πολωνίας αποφάσισαν, και για αυτό συγχαίρω τον αντίπαλό μου» ανέφερε τη νύχτα προς Δευτέρα.
Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη εκλογική νίκη του κόμματος του «Νόμου και Δικαιοσύνης» εδώ και μία δεκαετία. Το κόμμα βρίσκεται πολύ κοντά στην Καθολική Εκκλησία, έχει κοινωνικά συντηρητικές θέσεις και θεωρείται λιγότερο φιλικό προς τον επιχειρηματικό κόσμο από ό,τι η κυβερνώσα «Αστική Πλατοφόρμα».
Ο ίδιος ο Ντούντα ήταν στο επιτελείο του πρώην προέδρου Λεχ Κατσίνσκι και έχει θητεύεσι αναπληρωτής υπουργός Διακιοσύνης και βουλευτής. Μέχρι την ανάδειξή του στην προεδρία, ήταν μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (με την ομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών - AECR).
Πηγή: Το Βήμα



