Κυριακή, 16 Μαΐου 2021, 2:49:10 μμ
etpa
Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021 18:47

Ρωσία: Νεκρός ένας πυροσβέστης και δύο τραυματίες από τεράστια πυρκαγιά σε εργοστάσιο στην Αγία Πετρούπολη

Συντάκτης:

Μεγάλης έκτασης πυρκαγιά σε εργοστάσιο, που κατέστρεψε το ιστορικό και εμβληματικό κτίριο, ξέσπασε στην Αγία Πετρούπολη.

Μάλιστα, η πυρκαγιά στη ρωσική πόλη ήταν φονική, αφού ένας πυροσβέστης άφησε την τελευταία του πνοή, ενώ δυο τραυματίστηκαν, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης για την κατάσβεση της φωτιάς.

Το εργοστάσιο ήταν ένα από τα παλαιότερα της Αγίας Πετρούπολης, ένα παραδοσιακό κτίριο της πρώην ρωσικής αυτοκρατορικής πρωτεύουσας.

Όπως ενημέρωσε επίσημα το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών, «κατά την διάρκεια της κατάσβεσης της πυρκαγιάς, δύο πυροσβέστες τραυματίσθηκαν και διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο, και ένας έχασε τη ζωή του».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, με τον πυροσβέστη είχε χαθεί η επαφή στη διάρκεια της κατάσβεσης, ενώ στην συνέχεια βρέθηκαν άλλοι δύο πυροσβέστες, που διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο με εγκαύματα που καλύπτουν το 40-50% του σώματός τους.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 12.35 ώρα Μόσχας και εκδηλώθηκε αρχικά σ’ ένα χώρο 200 τ.μ., ενώ εξαπλώθηκε ακολούθως σε έκταση 4.000 τ.μ., τη στιγμή που θεωρείται από τις πλέον μεγάλες και πολύπλοκες ως προς την αναχαίτισή της.

Δύο ώρες μετά την έναρξή της, το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών έκανε γνωστό ότι η οροφή κατέρρευσε και πως σε όλη την επιφάνεια του κτιρίου φλέγονται τέσσερις όροφοι.

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς πήραν μέρος 300 πυροσβέστες και 69 πυροσβεστικά οχήματα, όπως και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου Ка-32.

Αυτή ήταν η δεύτερη πυρκαγιά που ξέσπασε στο κτίριο μέσα σε μια τριετία. Η πρώτη σημειώθηκε το 2018, κατά την διάρκεια εργασιών ανακαίνισης.

Το βιομηχανικό συγκρότημα στο οποίο ξέσπασε η πυρκαγιά αποτελεί μνημείο πολιτιστικής κληρονομίας για την Αγία Πετρούπολη και ανεγέρθηκε στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα. Μάλιστα, σήμερα σε μέρος του συγκροτήματος λειτουργεί και εμπορικό κέντρο.

Το εργοστάσιο Nefskaya manufactura βρίσκεται ακριβώς στο ίδιο σημείο που λειτουργούσε το εργοστάσιο μάλλινων υφασμάτων, το οποίο είχε δημιουργήσει το 1841 ο Βρετανός έμπορος Τζέιμς Θόρντον.

Το 1918 το εργοστάσιο εθνικοποιήθηκε και έκλεισε.

Άρχισε να λειτουργεί το 1921, ενώ στην πορεία ήρθε η μετονομασία σε «Κόκκινος υφαντουργός».

Ώσπου, το 1992 έλαβε την ονομασία Nefskaya manufactura, παράγοντας μάλλινα υφάσματα, μη υφασμένα υφάσματα και τεχνητά νήματα.

Δείτε επίσης: Γαλλία: Πυροβολισμοί με ένα νεκρό άνδρα και μια γυναίκα τραυματία μπροστά σε νοσοκομείο στο Παρίσι

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: Politic.gr