espa pkm

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2026, 3:42:51 μμ
Σάββατο, 18 Απριλίου 2026 16:09

Σοκ στον Λίβανο: Γάλλος στρατιωτικός σκοτώθηκε σε επίθεση – Κατηγορίες κατά της Χεζμπολάχ

Στον νότιο Λίβανο, ένας Γάλλος στρατιωτικός, ο λοχίας Φλοριάν Μοντοριό, σκοτώθηκε σήμερα και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν σε μια επίθεση κατά των Κυανόκρανων. Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι όλα τα στοιχεία οδηγούν στο να σκεφθούμε πως την ευθύνη για αυτήν την επίθεση φέρει η Χεζμπολάχ.

Ο Μακρόν εξέφρασε τη συμπαράστασή του στις οικογένειες των στρατιωτών, υπογραμμίζοντας ότι η Γαλλία αξιώνει από τις λιβανικές αρχές να συλλάβουν αμέσως τους ενόχους και να αναλάβουν τις ευθύνες τους στο πλευρό της UNIFIL.

Ο πρόεδρος του Λιβάνου καταδίκασε την επίθεση και υποσχέθηκε ότι θα ληφθούν μέτρα για τη σύλληψη των υπευθύνων. Η υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας, Κατρίν Βοτρέν, ανέφερε ότι ο Γάλλος κυανόκρανος έπεσε σε ενέδρα και υπέκυψε έπειτα από ευθεία βολή.

Η UNIFIL, από την πλευρά της, καταδίκασε την επίθεση χαρακτηρίζοντάς την εσκεμμένη και ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για τις συνθήκες του περιστατικού.

Δείτε όλη την ροή ειδήσεων

Πηγή: Politic.gr