Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2023, 3:04:36 πμ
Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014 23:50

Συρία: Πάνω από 230 σοροί βρέθηκαν σε μαζικό τάφο

Περισσότερες από 230 σοροί ανθρώπων που πιστεύεται ότι σκότωσαν μέλη του Ισλαμικού Κράτους εντοπίστηκαν από τους οικείους τους σε μαζικό τάφο στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ, στην ανατολική Συρία, ανέφερε μη κυβερνητική οργάνωση.

Οι νεκροί πιστεύεται πως είναι μέλη της φυλής Σαϊτάτ, που έχει εξεγερθεί και πολεμά εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους επισήμανε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Με τους θανάτους αυτούς, ο αριθμός των μελών της Σαϊτάτ που έχουν σκοτωθεί από τους εξτρεμιστές ανέρχεται πλέον σε 900 ανθρώπους.

H μη κυβερνητική οργάνωση διευκρίνισε ότι «η τεράστια πλειονότητα» των θυμάτων ήταν πολίτες και πολλοί εξ αυτών εκτελέστηκαν εν ψυχρώ στο πλαίσιο «αντιποίνων», αφού εξεγέρθηκαν εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Τα μέλη της φυλής ανακάλυψαν τον τάφο όταν οι τζιχαντιστές τους διέταξαν να επιστρέψουν στο χωριό τους από όπου τους είχαν διώξει αφότου ηττήθηκαν από τους εξτρεμιστές.

Προκειμένου να επιστρέψουν, οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να αποδεχθούν τους όρους της απαγόρευσης της κυκλοφορίας τη νύχτα, να μην πραγματοποιούν συγκεντρώσεις καθώς και να μην οπλοφορούν.


Πηγή: Το Βήμα