Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023, 3:18:07 μμ
Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2023 22:45

Θαλάσσιο λιοντάρι ορμάει και κατασπαράζει καρχαρία – Σοκαριστικό βίντεο

Το πρόσφατο βίντεο που τράβηξε η φωτογράφος της άγριας φύσης, Loriannah, καταγράφει ένα εντυπωσιακό σκηνικό στον ωκεανό. Συγκεκριμένα, δείχνει ένα θαλάσσιο λιοντάρι να επιτίθεται σε έναν μεσαίου μεγέθους μπλε καρχαρία, προσπαθώντας να τον κατασπαράξει.


Σύμφωνα με μια ανάρτηση στο Instagram, το βίντεο τραβήχτηκε σε ένα σκάφος παρακολούθησης φαλαινών στον κόλπο Monterey της Καλιφόρνια, μια περιοχή γνωστή για το πλούσιο θαλάσσιο οικοσύστημά της.

«Προειδοποίηση: Η φύση δεν είναι πάντα ένα ευχάριστο πράγμα για μερικούς ανθρώπους», έγραψε η Loriannah στην περιγραφή του βίντεο. «Τα θαλάσσια λιοντάρια πηγαίνουν για εύκολα γεύματα. Αυτό περιλαμβάνει καλαμάρια, ρέγγες, ακόμα και μικρούς καρχαρίες», ανέφερε μεταξύ άλλων η φωτογράφος.

Το βίντεο δείχνει ένα θαλάσσιο λιοντάρι να ανεβαίνει στην επιφάνεια του ωκεανού ενώ αρπάζει έναν καρχαρία με τα σαγόνια του. Τραβά ολόκληρο τον καρχαρία από το νερό, ξεσκίζοντας τον λαιμό του στη συνέχεια. Έπειτα καταβροχθίζει ένα κομμάτι από την σάρκα του καρχαρία, υπό το βλέμμα ενός γλάρου που πετά ακριβώς από πάνω από το σημείο.

«Όπως οι χερσαίοι βασιλιάδες της αφρικανικής σαβάνας, αυτό το θαλάσσιο θηλαστικό κάνει μια επίδειξη ακατέργαστης δύναμης, καθώς κυριολεκτικά έχει στόχο τον λαιμό αυτού του μπλε καρχαρία», έγραψε το Nature is Metal, το οποίο μοιράστηκε το βίντεο. «Ενώ τα ψάρια και τα καλαμάρια είναι συνηθισμένα συστατικά της διατροφής του θαλάσσιου λιονταριού, τα θηλαστικά αυτά είναι γνωστά για την προσαρμοστικότητα και τον οπορτουνισμό τους».

Δείτε το βίντεο:

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nature Is Metal (@natureismetal)

Δείτε επίσης: Πρωτοφανές ατύχημα: Μαγνητικός τομογράφος ρούφηξε νοσοκόμα και το κρεβάτι ασθενούς

Ακολουθήστε μας και στο Google News

Πηγή: Politic.gr