espa pkm

Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2026, 3:45:46 μμ
Κυριακή, 31 Μαϊος 2026 23:40

Τραγωδία στη Χερσώνα: Παιδί χάνει τη ζωή του από ουκρανικό drone

Στη Χερσώνα, ένα παιδί σκοτώθηκε σήμερα από πλήγμα ουκρανικού drone που έπληξε κατοικία σε κατεχόμενη περιοχή, σύμφωνα με ανακοινώσεις των τοπικών φιλορωσικών αρχών.

Επιπλέον, μια 50χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της και άλλα τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν, εκ των οποίων τα δύο σοβαρά, από ρωσική επίθεση στο Νικόπολ, στην περιφέρεια του Ντνιπροπετρόφσκ, όπως δήλωσε ο κυβερνήτης Ολεξάντρ Γκάνζα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το αγόρι που σκοτώθηκε γεννήθηκε το 2020 και το περιστατικό συνέβη στο Γκενίτσεσκ, μια πόλη κοντά στην κατεχόμενη Κριμαία. Ο φιλορώσος αξιωματούχος Βλαντίμιρ Σάλντο ανέφερε ότι πέντε άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Η πόλη του Γκενίτσεσκ βρίσκεται υπό ρωσική κατοχή από την 24η Φεβρουαρίου 2022, την ημέρα της εισβολής στην Ουκρανία. Μετά την ανακατάληψη της Χερσώνας από τον ουκρανικό στρατό το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς, οι ρωσικές αρχές μετέφεραν το διοικητικό τους κέντρο στο Γκενίτσεσκ.

Δείτε όλη την ροή ειδήσεων

Πηγή: Politic.gr