Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024, 8:32:43 μμ
Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2011 12:50

Ανοικτή Επιστολή Κιλτίδη προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης

kiltidis
«Κύριε Υπουργέ
Συμμετέχοντας ως μέλος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων ενημερώθηκα περί των προθέσεών σας για την νομοθεσία περί Ναρκωτικών.Είχε συσταθεί από τον προκάτοχό σας, επιτροπή με εντολή να τροποποιήσει την υφιστάμενη νομοθεσία κατά τα προβλεπόμενα περί Κωδίκων Νομοθεσίας.
Αίφνης την επομένη ημέρα σ΄ όλα τα μέσα ευρείας ενημέρωσης εδόθη ανακοίνωση από το Υπουργείο σας για αποποινικοποίηση της χρήσης κ.ά.
Στην επιτροπή, κείμενο δεν παρουσιάσθηκε ούτε δικό σας, ούτε της επιτροπής που έχει συσταθεί. Δεν δέχομαι μία συζήτηση κατάθεσης απόψεων να οδηγεί σε τέτοιου είδους ανακοινώσεις. Όταν μάλιστα δεν μπορεί να υπάρχει αντίλογος επιστημονικός, κοινωνικός και κατάθεση απόψεων ιδίως των βουλευτών. Βλέπουν το φως της δημοσιότητας ανιστόρητες, αντιεπιστημονικές και αστείες απόψεις. Αν πραγματικά επιθυμούσατε να λάβετε «κλίμα» διακομματικό έπρεπε να υπάρχει εισήγηση του Υπουργείου σας ή της επιτροπής. 
Διολισθαίνετε σε λάθος χρήση της διαλλεκτικής και επιχειρείτε να αξιοποιηθεί «ο διάλογος» ως περιτύλιγμα των απόψεών σας και φοβούμαι κάποιων γνωστών κύκλων.
Κύριε Υπουργέ σηματοδοτείτε αρνητικά στην κοινωνία και επικίνδυνα Σήμερα κανένας χρήστης δεν είναι φυλακισμένος για κατοχή ή χρήση.
Για τους εξαρτημένους και σήμερα οι δικαστικές αρχές αποφασίζουν για την θεραπεία τους αλλά δεν υπάρχουν δομές να τους δεχτούν. Άλλο ατιμωρησία και άλλο αποποινικοποίηση. Άλλο χρήστης και άλλο εξαρτημένος. Άλλο κατοχή και χρήση ουσίας και άλλο καταστροφή δημόσιας ή ξένης περιουσίας. Πόσα τροχαία θανατηφόρα προκαλούνται συνήθως από χρήση ουσιών; Πότε η δικαιοσύνη ήταν πραγματικός θεματοφύλακας εφαρμογής των νόμων, όταν δεν εφαρμόζεται ο θεμελιώδης νόμος 1729/87 επί 25 χρόνια;
Έχουν εκπαιδευτεί οι δικαστικοί ποτέ περί ναρκωτικών, όταν μάλιστα οι μισοί φυλακισμένοι εμπλέκονται με την νομοθεσία περί ναρκωτικών; Ούτε οι υγειονομικοί (και οι ψυχίατροι), ούτε οι απόφοιτοι ανθρωπιστικών επιστημών εκπαιδεύονται προπτυχιακά ή μεταπτυχιακά στις εξαρτήσεις.
Δεν θέλω να σας απαριθμήσω την τραγικότητα και τα εγκλήματα κατά της κοινωνίας, που γίνονται από την αναποτελεσματικότητα της πολιτείας τις τελευταίες δεκαετίες κατά των Ναρκωτικών.
Κύριε Υπουργέ, είστε υπεύθυνος πολιτικός και στιβαρός. Σταματήστε τον κατήφορο της παραπληροφόρησης, που έλαβε το όλο θέμα, δε σας ταιριάζει. Φτάνει πια ο αποπροσανατολισμός και οι πολιτικές του «φαίνεσθαι». Να εκσυγχρονίσουμε τεχνικές και να επικαιροποιήσουμε παραμέτρους, να μην αγνοήσουμε όμως την Ελληνική κοινωνία.
Είναι ανάγκη να συνεννοηθούμε, να αποφασίσουμε και να δράσουμε. Όχι άλλοι νόμοι.»