Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024, 5:20:05 μμ
Κυριακή, 09 Ιουνίου 2024 19:06

Αποτελέσματα ευρωεκλογών 2024 στο Ν. Κιλκίς: Γνωρίζουμε ήδη τον μεγάλο νικητή

Αν θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι τις εννιά το βράδυ για να μάθουμε πως ψηφίσαμε στις σημερινές ευρωεκλογές, υπάρχει ήδη από το πρωινές ώρες μάλιστα φανερός ένας βέβαιος νικητής. Η αποχή ημών των εκλογέων.

 

Πήγαν στράφι οι εκκλήσεις των κομμάτων στους εκλογείς να σπεύσουν. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες από τα εκλογικά τμήματα του ν. Κιλκίς η προσέλευση είναι χαμηλή και όλοι συνομολογούν ότι η αποχή θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενοι ρεκόρ.

Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης θα θυμίσουμε ότι ήδη από τις εθνικές εκλογές του Ιουνίου 2023 οι απέχοντες ξεπέρασαν όσους ψήφισαν.

Συγκεκριμένα τον Ιούνιο του 2023 στις κάλπες προσήλθαν 49.413 πολίτες ή ποσοστό 48,81% των εχόντων δικαίωμα ψήφου (εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους) στο ν. Κιλκίς πάντα.

Τέσσερα χρόνια νωρίτερα στις ευρωεκλογές του 2019  στις κάλπες προσήλθαμε 57.227 Κιλκισιώτες σχεδόν το 55% (54,9%) των εκλογέων.

Κι αυτό το ποσοστό φαντάζει πλέον, πέντε χρόνια αργότερα, σχεδόν μυθικό και απλησίαστο.

Κατά τα άλλα οι φετινές πρέπει να είναι οι πλέον ήσυχες εκλογές. Εξελίσσονται χωρίς κανένα πρόβλημα και δεν καταγράφηκε κανένα άξιο λόγου πρόσκομμα στην εκλογική διαδικασία από τις 7 το πρωί όταν και άνοιξαν οι κάλπες.

Λίγη υπομονή ακόμα και το δημοσιογραφικό συγκρότημα των ΕΙΔΗΣΕΩΝ θα σας ενημερώσει για τα εκλογικά αποτελέσματα συγκριτικά πάντα με τις εκλογές που προηγήθηκαν ώστε να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα από τους πολίτες.

Διότι τα κόμματα έχουν ήδη έτοιμα (εύκαιρα)  τα συμπεράσματά τους και μάλιστα για κάθε πιθανό αποτέλεσμα.