Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021, 7:15:32 μμ
etpa
Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2021 20:09

Αστέριος Τάτσης: Θα υπερασπιστούμε το Νοσοκομείο Γουμένισσας

Συντάκτης:

Το Νοσοκομείο Γουμένισσας, το οποίο, από το 1936, αποτελεί ένα νοσηλευτικό ίδρυμα με αξιοσημείωτη και μακράν ιστορία και συνεισφορά στον τόπο,- όχι μόνο στην ευρύτερη περιοχή της Γουμένισσας - , αλλά συχνά και εκτός των ορίων του νομού Κιλκίς, βρίσκεται για μία ακόμα φορά, στο επίκεντρο συζητήσεων.

 

Ο λόγος είναι η συστηματική και διαδοχική αποδυνάμωσή του, εξαιτίας της υποστελέχωσης των κλινικών σε ιατρικό, κυρίως, προσωπικό.

Και ενώ, -μεσούσης της πανδημίας- παρέχονται στους πολίτες υπηρεσίες που εξασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και την αντιμετώπιση του επείγοντος περιστατικού, καθώς, εκτός των άλλων, το Νοσοκομείο έχει ενισχυθεί με νέες, χρήσιμες ιατρικές ειδικότητες όπως αυτής της πνευμονολογίας, νευρολογίας, γυναικολογίας, ορθοπεδικής, ωτορινολαρυγγολογίας κ.α., εντούτοις, οι δύο κλινικές, της Παθολογικής και της Χειρουργικής υπολειτουργούν, λόγω της μετακίνησης ιατρικού προσωπικού προς το ενοποιημένο Νοσοκομείο Κιλκίς, με σκοπό την κάλυψη των εκεί αναγκών, αφήνοντας εκτεθειμένες τις ανάγκες νοσηλείας των πολιτών στα όρια του Δήμου Παιονίας .

Από το Νοέμβριο του 2020 έχουν μετακινηθεί σταδιακά 6 γιατροί, διαφόρων ειδικοτήτων, δημιουργώντας σοβαρά κενά στο Νοσοκομείο Γουμένισσας, σε σημείο να συζητείται πολύ έντονα το τελευταίο διάστημα, μέχρι και η αναστολή της λειτουργίας του.

Για την ακριτική μας περιοχή, με το γνωστό δύσβατο και πεπαλαιωμένο οδικό δίκτυο, όπου ο πληθυσμός της γηράσκει διαρκώς αντιμετωπίζοντας πολλαπλά προβλήματα υγείας, για τους αδύναμους συμπολίτες μας, που στερούνται παρεχομένων υπηρεσιών περίθαλψης, για τους νέους και τις επόμενες γενεές που επιλέγουν να παραμείνουν και να " ανθίσουν " με τις οικογένειές τους στον τόπο τους, εξασφαλίζοντας φροντίδα και κρατική μέριμνα υγείας, ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ να κινητοποιηθούμε και να υπερασπιστούμε το Νοσοκομείο Γουμένισσας.

Οι θέσεις της Κοινότητας Γουμένισσας έχουν ως εξής:

  • λήξη των μετακινήσεων των ιατρών προς το διασυνδεόμενο Νοσοκομείο Κιλκίς.
  • ενίσχυση των δύο κλινικών και γενικά, του Νοσοκομείου Γουμένισσας με ιατρικό και απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό, ώστε να αποφευχθεί η επισφαλής λειτουργία του.
  • ανάπτυξη συνεργασίας και ομαλής διαχείρησης παρεχομένων υπηρεσιών και όχι ανταγωνισμού, μεταξύ των δύο νοσοκομείων Γουμένισσας και Κιλκίς, προς όφελος και καλύτερης εξυπηρέτησης των πολιτών όλης της Περιφέρειας.

Κατά συνέπεια, στηρίζουμε την πρωτοβουλία του σωματείου εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου/ Κέντρου Υγείας Γουμένισσας και συμμετέχουμε στην ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 10.30 στην κεντρική πύλη του Νοσοκομείου.

ΚΑΘΗΚΟΝ ΟΛΩΝ ΜΑΣ είναι η συμμετοχή μας στην εκδήλωση, για την υποστήριξη του νοσηλευτικού μας ιδρύματος.....

Αστέριος Τάτσης

Πρόεδρος Κοινότητας Γουμένισσας

Πολυμέσα