Quantcast
Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2023, 9:16:11 πμ
Κυριακίδης 380
Γκουντενούδης 380
Σιωνίδης 380
Φωτακέλης-380
Πέμπτη, 09 Οκτωβρίου 2008 04:52

Διαχρονικό, δικομματικό σκάνδαλο

Κριτική  στον Απολογισμό του δημάρχου  Γουμένισσας από τον επικεφαλής της  «Δημοτική Συνεργασίας»  Αθανάσιο Τζούρτζο. Σκληρή κριτική στα πεπραγμένα της Δημοτική Αρχής άσκησε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Αθανάσιος Τζούρτζος, διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού συμβουλίου του δήμου Γουμένισσας με θέμα τον Απολογισμό του δημάρχου. 

 Ο επικεφαλής της  Δημοτικής παράταξης «Δημοτική Συνεργασία» αναφέρθηκε σε μια σειρά από προβλήματα που έχει δημιουργήσει  η παράταξη του διοικεί το δήμο Γουμένισσας καθώς και σε παραλήψεις και λανθασμένες επιλογές που δεν βοηθούν στην ανάπτυξη της περιοχής και στην αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της.
 Ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο κ. Τζούρτζος μίλησε για την έλλειψη σχεδιασμού ενόψει των μεγάλων προκλήσεων της Διοικητικής μεταρρύθμισης και της Δ’  προγραμματικής περιόδου  καθώς και για εγκατάλειψη των βασικών αξόνων ανάπτυξης.
Άφησε αιχμές για την λειτουργία εξωθεσμικών παραγόντων που λειτουργούν για λογαριασμό του δημάρχου  και για εξυπηρέτηση μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων που βλάπτουν τον τόπο.
 Συνεχίζοντας ο επικεφαλής της «Δημοτικής Συνεργασίας» κατηγόρησε τη δημοτική Αρχή ότι επιχειρεί να προβάλει ανύπαρκτα έργα χωρίς μελέτες και  εγκρίσεις δημοπράτησης, για τα οποία έχει λάβει  μόνο κάποιες προφορικές διαβεβαιώσεις από πολιτικούς παράγοντες φέρνοντας ως παράδειγμα το Βιολογικό καθαρισμό και το Δασαρχείο.  
 Μίλησε για την  κακή εικόνα που παρουσιάζει σήμερα ο δήμος  Γουμένισσας σχετικά με τη συνεργασία του με τους επαγγελματίες  της περιοχής και για υποβάθμιση του κύρους του.
 Υπεραμύνθηκε του έργου της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου κάνοντας αναφορά στα Δημοτικά Κοιμητήρια και τις Εργατικές κατοικίες ενώ παράλληλα υπογράμμισε την έλλειψη ενδιαφέροντος από την παρούσα για έργα όπως το Δημοτικό Στάδιο, το Κλειστό Γυμναστήριο και το κτίριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.  
 Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν ο κ. Τζούρτζος στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται η παρούσα δημοτική Αρχή τα θέματα της παραχώρησης του Στρατοπέδου και της ίδρυσης τμήματος ΤΕΙ,  την οποία κατηγόρησε για αδράνεια και πλήρη αδιαφορία που βλάπτει τον τόπο.
  Μεγάλη έμφαση έδωσε στην εισήγησή του ο επικεφαλής της «Δημοτικής  Συνεργασίας» στο θέμα των πρωτοβουλιών για το περιβάλλον τις οποίες χαρακτήρισε  ανύπαρκτες έως ελάχιστες από πλευράς δημοτικής Αρχής. Συγκεκριμένα κατηγόρησε τον δήμαρχο για την έλλειψη συγκεκραμένου σχεδίου για τη διαχείριση των σκουπιδιών και προστασίας  του φυσικού πλούτου της περιοχής.
 Εξέφρασε την  απογοήτευσή του για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η δημοτική αρχή θέματα κοινωνικής πολιτικής και υπηρεσιών προς τους πολίτες αναφέροντας την αποδιοργάνωση των υπηρεσιών του δήμου και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν το ΚΑΠΗ και το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών.
 Στη συνέχεια κατηγόρησε την παράταξη που διοικεί το δήμο Γουμένισσας ότι δεν έχει όραμα και σχέδιο ανάπτυξης και αυτό αποδεικνύεται από την πλήρη αδυναμία να αναλάβει κάποια πρωτοβουλία,  για την ανάδειξη και προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής.
Μίλησε για απουσία του δήμου από θεματικές Εκθέσεις και προγράμματα προβολής, για έλλειψη δράσεων  και υλοποίησης έργων και ενεργειών ανάδειξης των τοπικών προϊόντων, της πολιτιστικής  και εκκλησιαστικής κληρονομιάς καθώς και της τοπικής  παράδοσης, που θα  προσελκύσουν τουρίστες και θα συμβάλλουν οικονομικά στην ανάπτυξη της περιοχής.
 Κάλεσε τον δήμαρχο να κάνει πιο ουσιώδη την αυτοκριτική του και να αναλογιστεί το μέγεθος της ευθύνης του απέναντι στην τοπική κοινωνία.
 Κλείνοντας την εισήγησή του ο κ. Τζούρτζος υπογράμμισε ότι ο ίδιος και τα μέλη της  παράταξής του που συμμετέχουν στο Δημοτικό συμβούλιο θα στηρίξουν κάθε θετική πρωτοβουλία για την ανάπτυξη της περιοχής αλλά θα σταθούν και απέναντι σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης τη περιοχής που θα είναι αποτέλεσμα λανθασμένων επιλογών και μικροκομματικών  σκοπιμοτήτων.