Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2022, 5:33:21 μμ
Σάββατο, 01 Οκτωβρίου 2022 17:18

Δήλωση Γ. Φραγγίδη με αφορμή την παγκόσμια ημέρα τρίτης ηλικίας

Για πρώτη φορά στην ιστορία των λαών οι άνω των 50 ετών αποτελούν αναλογικά το μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού συνολικά. Η σταθερή αύξηση του προσδόκιμου ζωής έχει οδηγήσει σε μια ανατροπή της δημογραφικής πυραμίδας. Η αναγκαιότητα να αναπτύξουμε σήμερα στρατηγικές ενεργούς γήρανσης είναι ακόμα πιο επιτακτική.

 

Για το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής η 1η Οκτωβρίου, ημέρα εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τρίτης Ηλικίας, έρχεται να θυμίσει τη ζωτικότητα των ηλικιωμένων, τη σημασία της συμμετοχής τους στα κοινωνικά δρώμενα αλλά και την ανάγκη για προάσπιση των δικαιωμάτων τους.

Η αδυναμία της ΝΔ να διασφαλίσει τη λειτουργία της υπηρεσίας του «Βοήθεια στο Σπίτι», που πρώτο το ΠΑΣΟΚ δημιούργησε και εισήγαγε ως μία καινοτομία στα ελληνικά δεδομένα, είναι μόνο ένα παράδειγμα της ανεπάρκειας της σημερινής κυβέρνησης. Οφείλουν μια απάντηση, για την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, όχι μόνο στους συμβασιούχους του προγράμματος, που εδώ και 20 χρόνια προσφέρουν αδιάλειπτα τις υπηρεσίες τους, αλλά και στους χιλιάδες ηλικιωμένους για την περίθαλψη που απαιτείται να λαμβάνουν.

Η Τρίτη Ηλικία σήκωσε το μεγαλύτερο βάρος της κοινωνικοοικονομικής κρίσης και ταυτόχρονα βίωσε τα οδυνηρά αποτελέσματα της πανδημίας.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ενδιαφέρεται διαχρονικά για τους ηλικιωμένους, τους οποίους θεωρεί χρήσιμους ως ενεργούς πολίτες και δεσμεύεται για άλλη μια φορά με το στρατηγικό του πρόγραμμα, δωρεάν περίθαλψη, ασφάλεια και αξιοπρέπεια για τον ηλικιωμένο Έλληνα και την Ελληνίδα που ζει σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Σ. ΦΡΑΓΓΙΔΗΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΚΙΛΚΙΣ – ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΤΕ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ