Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 12:15:54 πμ
Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023 12:57

Ειρήνη Αγαθοπούλου: “Η πολιτική αλλαγή είναι η μόνη απάντηση στην αυταρχική κυβέρνηση Μητσοτάκη”

Δήλωση της βουλεύτριας Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και αν. Τομεάρχισσας Δικαιοσύνης, Ειρήνης Αγαθοπούλου, για την έκθεση-κόλαφο του State Department για τα ανθρώπινα δικαιώματα:

Η ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα, έρχεται να επιβεβαιώσει για μια ακόμη φορά ότι η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός αυτής της χώρας, κάνουν τα πάντα για να τα υπονομεύσουν. Η χώρα με την βούλα της Κυβέρνησης εκπίπτει σε ένα καθεστώς αυθαιρεσίας, αυταρχισμού, αλαζονικής καταστολής, διαφθοράς και  αδιαφάνειας, σε ένα καθεστώς  κατασκοπευτικής δημοκρατίας.

 

Η δυσκολία  του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, μετά την έκθεση-κόλαφο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, μπερδεύοντας την ευρωπαϊκή επιτροπή της PEGA  με την έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αποδεικνύει την ζοφερή θέση στην οποία έχει περιέλθει η Κυβέρνηση.

Η έκθεση καλύπτει ένα ευρύ πεδίο παραβιάσεων της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, αποτυπώνοντας με τα μελανότερα χρώματα την καταστρατήγηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων,  όπως ο σεβασμός στην ακεραιότητα του ατόμου, η διαφθορά και η έλλειψη διαφάνειας, οι διακρίσεις σε ευάλωτες ομάδες (Ρομά, μετανάστες, πρόσφυγες, ΑμεΑ, ΛΟΑΤΚΙ+ κλπ), τα δικαιώματα των εργαζομένων, ο σεβασμός των ελευθεριών, η ελευθερία της έκφρασης, οι συνθήκες κράτησης και η έμφυλη βία. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις περισσότερες από αυτές τις κατηγορίες η Ελλάδα παίρνει εξαιρετικά χαμηλό βαθμό. Η χώρα που γέννησε την Δημοκρατία, την στερείται με την παρούσα Κυβέρνηση.

Αντίστοιχες προηγούμενες εκθέσεις για τις συνθήκες δικαίου, την ελευθερία του τύπου, την βία και των καταστολή, έρχονται να συμπληρώσουν την εικόνα μιας κυβέρνησης, που αυθαιρετεί διαρκώς σε βάρος των πολιτών, των θεσμών, των δικαιωμάτων. Μιας κυβέρνησης που με την επιτελική της αχρηστία, δεν μπορεί να εγγυηθεί την ελευθερία και δικαιώματα  των πολιτών  της χώρας, την δημοκρατία, την δικαιοσύνη.

Το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δικαιοσύνη παντού, δεν είναι σχήμα λόγου. Είναι πολιτική επιλογή, διακύβευμα που θα γίνει πράξη με μια Κυβέρνηση που θα εγγυηθεί την προστασία της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ισότητας των πολιτών.