espa pkm

Τετάρτη, 13 Μαΐου 2026, 6:02:40 μμ
Τετάρτη, 29 Απριλίου 2026 13:54

Εκ νέου διορισμός του Διοικητή της ΕΔΠΦΑΑ Νέας Καβάλας κ. Αναστάσιου Ζαχαρίου

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29/4 η τελετή ορκωμοσίας του κ. Αναστάσιου Ζαχαρίου, ο οποίος διορίστηκε εκ νέου Διοικητής της Ελεγχόμενης Δομής Προσωρινής Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο Νέας Καβάλας.

 

Ο κ. Ζαχαρίου έδωσε θρησκευτικό όρκο ενώπιον του Υπουργού, κ. Θάνου Πλεύρη, και του Γενικού Γραμματέα, κ. Σταθούλη, επισφραγίζοντας την ανανέωση της θητείας του στη διοίκηση της Δομής.

ΖΑΧΑΡΙΟΥ ΠΛΕΥΡΗΣ 22 4 2026aa

Ο επαναδιορισμός του αποτελεί αναγνώριση της πολυετούς εμπειρίας και της ουσιαστικής συμβολής του στον τομέα της διαχείρισης του μεταναστευτικού. Ο κ. Ζαχαρίου διαθέτει 11 χρόνια εμπειρίας στον συγκεκριμένο χώρο, έχοντας υπηρετήσει σε διάφορες δομές φιλοξενίας, καθώς και σε Διεθνείς Οργανισμούς. Παράλληλα, έχει συμμετάσχει σε αποστολή έρευνας και διάσωσης στη Μεσόγειο, αποκτώντας πολύτιμη επιχειρησιακή εμπειρία σε απαιτητικές συνθήκες.

Τα τελευταία πέντε χρόνια διετέλεσε Διοικητής Δομής, εκ των οποίων έναν χρόνο στη Δομή Νέας Απολλωνίας και τέσσερα χρόνια στη Δομή Νέας Καβάλας. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Νέα Καβάλα, ο κ. Ζαχαρίου συνέβαλε καθοριστικά στην εύρυθμη λειτουργία της Δομής, δίνοντας έμφαση στη σωστή διαχείριση, την οργάνωση και τη συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς.

Στο πλαίσιο της ορκωμοσίας, ο Υπουργός συνεχάρη τον κ. Ζαχαρίου για την καλή και αποτελεσματική διαχείριση της Δομής, αναγνωρίζοντας το έργο που έχει επιτελεστεί τα προηγούμενα χρόνια της θητείας του.