Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024, 7:18:52 μμ
Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2007 14:19

Εντυπωσιακή συγκέντρωση Τσιτουρίδη στη Θεσσαλονίκη

 Σε ογκώδη και εντυπωσιακή σε παλμό συγκέντρωση ετεροδημοτών Θεσσαλονίκης, στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς», μίλησε ο βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ και τέως υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης.
Ο κ. Τσιτουρίδης αναφέρθηκε στο πολύπλευρο έργο που έγινε από την κυβέρνηση, πολύπλευρο έργο τόσο σε γενικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στα θέματα του νομού Κιλκίς, και εξέφρασε την βεβαιότητα για νέα νίκη της ΝΔ.
«Για τη Νέα Δημοκρατία το όραμα για την Ελλάδα του 21ου αιώνα συνοψίζεται στο τρίπτυχο: Ανάπτυξη  - Απασχόληση – Κοινωνική Συνοχή.
Η Νέα Διακυβέρνηση σχεδίασε και εφαρμόζει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο μεταρρυθμίσεων για την ανάπτυξη και την πραγματική οικονομική και κοινωνική σύγκλιση, στον ταχύτερο δυνατό χρόνο. Επιδίωξή μας ήταν και είναι μια δυναμική και γοργά αναπτυσσόμενη οικονομία, αφού έτσι μόνο ενισχύεται η κοινωνική συνοχή και κατανέμονται δίκαια σε όλους οι καρποί της ανάπτυξης.
Κάθε χρόνο πετυχαίνουμε έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη. Ο ρυθμός ανάπτυξης έφθασε στο 3,7 % το 2005, στο 4,3 % το 2006 και στο 4,6 % το πρώτο τρίμηνο του 2007. Η ανάπτυξη προέρχεται πλέον από τον ιδιωτικό τομέα και ειδικότερα από την αύξηση των ιδιωτικών επενδύσεων και των εξαγωγών.
Περιορίσαμε δραστικά το έλλειμμα στο 2,4%  του ΑΕΠ το 2007 από το 7,9% που ήταν το 2004. Είναι η πρώτη φορά από την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ , που το ελληνικό έλλειμμα είναι κάτω από το όριο του 3% .
Δημιουργήσαμε 200.000 νέες θέσεις απασχόλησης, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων στον ιδιωτικό τομέα. Η ανεργία μειώθηκε από το 11,3% που ήταν το πρώτο τρίμηνο 2004 στο 7,7% το 2007.
Μειώνουμε τους άμεσους φόρους σε όλους τους συμπολίτες μας. 3.300.000 πολίτες δεν θα πληρώνουν ούτε ένα ευρώ φόρο, χάρη στην αύξηση του αφορολόγητου ορίου από τις 10.000 στις 12.000 ευρώ.
Στόχος μας ήταν εξαρχής  η εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών και αναπτυξιακός χαρακτήρας της οικονομίας, με τον άνθρωπο στο επίκεντρο της πολιτικής μας. Θέλουμε μια πραγματικά ισχυρή οικονομία, που να στηρίζει ένα πραγματικά κοινωνικό κράτος, και να προσφέρει ευκαιρίες σε όλους του πολίτες.
Εφαρμόζουμε Εθνική Στρατηγική για την ανάπτυξη της Περιφέρειας, στην οποία κατευθύνουμε το 80% των πόρων της νέας Προγραμματικής Περιόδου.
Δημιουργούμε σύγχρονα αναπτυξιακά εργαλεία που ενθαρρύνουν την επιχειρηματικότητα του Έλληνα και συμβάλουν στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.
Εφαρμόζουμε αποτελεσματικά μέτρα για την στήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.
Δίνουμε έμφαση στην έρευνα και την τεχνολογία. Δημιουργούμε την Ψηφιακή Ελλάδα.
Θεμελιώνουμε νέο πρότυπο αγροτικής ανάπτυξης, ενθαρρύνοντας την ανάπτυξη της υπαίθρου, έχοντας επιτύχει, τον Απρίλιο του 2004, τη διασφάλιση των επιδοτήσεων για τα ελληνικά προϊόντα, έως το 2013.
Καταρτίσαμε Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο, που διασφαλίζει σεβασμό στο περιβάλλον.
Στηρίζουμε την επέκταση, διαφοροποίηση και ποιοτική αναβάθμιση της τουριστικής βιομηχανίας.
Μειώνονται οι φόροι για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.
Δημιουργούμε το Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Αυξάνονται οι συντάξεις του ΟΓΑ, το επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Καθιερώνεται κατώτατη Εθνική Σύνταξη, που εγγυάται αξιοπρεπή διαβίωση για τους χαμηλοσυνταξιούχους, που το εισόδημά τους βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας.
Επεκτείνουμε το πολυτεκνικό επίδομα στις τρίτεκνες οικογένειες.
Κεντρικός στόχος της μεταρρυθμιστικής στρατηγικής μας είναι η απελευθέρωση των δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας, η ανθρωποκεντρική ανάπτυξη , το πραγματικά κοινωνικό κράτος , η στήριξη των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη.

Στο Κιλκίς
Θα έλθω τώρα σε μερικά θέματα του Νομού μας. Όταν αναφέρομαι  βέβαια σ’ αυτά που γίνονται στο Νομό μας, ποτέ δεν είπα, ούτε θα μ’ ακούσετε να λέω, ότι αυτά γίνονται «κατόπιν ενεργειών μου». Δεν έκανα τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από το χρέος μου.
Αυτό όμως το οποίο οφείλω να πω είναι πως τόσο ως Βουλευτής του Νομού Κιλκίς όσο και ως Υπουργός δύο Υπουργείων αξιοποίησα τις θέσεις ευθύνης που είχα για το γενικότερο καλό της χώρας και για το ειδικότερο καλό και του Νομού μου που με τιμά.   
Στα μέσα Μαρτίου του 2004 προκηρύξαμε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την εκτέλεση του μεγαλύτερου έργου που θα γίνει ποτέ στο Νομό μας. Ένα έργο απαίτηση δεκαετιών. Το αρδευτικό Αρτζάν – Αματόβου στην περιοχή του Βαφειοχωριού και Πολυκάστρου, προϋπολογισμού 32 εκατ. ευρώ που θα αρδεύσει άλλες 12.500 στρέμματα. 11 δις δρχ. για κάποιο έργο στο Νομό μας δεν είχε δοθεί ποτέ. Σήμερα ήδη έχει υλοποιηθεί το 80% του έργου.
Προγραμματίζουμε επίσης για την 4η Προγραμματική Περίοδο την κατασκευή του υπολοίπου τμήματος του Αρτζάν-Αματόβου που θα αρδεύσει ακόμη 10.400 στρέμματα και θα είναι συγχρόνως αποχετευτικό και αποστραγγιστικό. Θα διαθέτει πλήρες αγροτικό οδικό δίκτυο. Ο συνολικός προϋπολογισμός του νέου έργου εκτιμάται στα 18 εκ. ευρώ.
Στο Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανάπτυξης Αγροτικών Χώρων βρήκαμε παγωμένο ένα πρόγραμμα που αφορούσε στο Πάϊκο και συγκεκριμένα τους Δήμους Αξιούπολης, Γουμένισσας, Ευρωπού και της Κοινότητας Λειβαδίων. Στο ίδιο πρόγραμμα εντάξαμε πέρυσι και τους Δήμους Πολυκάστρου και Μουριών, που κάποιοι τους είχαν ξεχάσει. Στο πρόγραμμα αυτό εντάχθηκαν ήδη πάνω από 55 έργα, συνολικού προϋπολογισμού που θα ξεπεράσει τα 22 εκατ. ευρώ. Και αυτά είναι μόνο έργα για τους ΟΤΑ. Στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος παράλληλα προωθούνται πολλές ιδιωτικές επενδύσεις για αγροτουρισμό και γεωργία. Σήμερα διεκδικούμε την ένταξη στο πρόγραμμα αυτό των Δήμων Δοϊράνης και Γαλλικού. Και θα την πετύχουμε. Άλλα 80 έργα αγροτουρισμού, ανάδειξης και αξιοποίησης της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς μας, προϋπολογισμού 12 εκ. ευρώ εκτελούνται σε όλο το Νομό στο πλαίσιο του προγράμματος Leader+. Και για να μπορέσουν κάποιοι να βγάλουν συμπεράσματα θα επαναλάβω μερικούς αριθμούς. Έργα που ξεπερνούν τα 40 εκ. ευρώ εκτελούνται τώρα στο Νομό μας στο πλαίσιο του ΘΗΣΕΑ. Συνολικά δηλαδή, μόνο μέσα από τα προγράμματα  ΘΗΣΕΑΣ, ΟΠΑΑΧ και LEADER στο Νομό μας εκτελούνται έργα, που ξεπερνούν τα 74 εκ. Ευρώ.  Το ποσό είναι τεράστιο. Στα παραπάνω προστίθενται τα έργα ύψους 65 εκ. ευρώ που προανέφερα και που εκτελούνται με χρηματοδότηση του Υπουργείου Γεωργίας.
Πάντοτε μέσα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δημοπρατήσαμε δύο μελέτες, ύψους 800 χλδ. Ευρώ για τον εμπλουτισμό της Λίμνης Δοϊράνης και την υπερύψωση της στάθμης του νερού κατά τους θερινούς μήνες στον ποταμό Αξιό, για να μπορούμε να διοχετεύουμε από το ποτάμι νερό προς τα έργα του Αρτζάν – Αματόβου.
Δεσμεύτηκα πως πέρα από τη δεύτερη φάση του έργου του Αρτζάν – Αματόβου κατά την περίοδο 2007 – 2013 θα εντάξουμε σε προγράμματα και θα κατασκευάσουμε και νέα μεγάλα υδρονομικά έργα που θα αφορούν και στη Λίμνη Δοϊράνη και στον Αξιό ποταμό και στους ορεινούς όγκους του Πάϊκου, του Μπέλλες και των Κρουσσίων. Μόνο το κόστος των παρεμβάσεων για τον εμπλουτισμό της Δοϊράνης θα ξεπερνά τα 5,5 εκ. ευρώ. Αλλά φυσικά τα έργα δεν σταματούν εδώ.
Στο Νοσοκομείο Κιλκίς ολοκληρώνεται η κατασκευή της 3ης πτέρυγας, προϋπολογισμού 9,5 εκ. ευρώ ενώ παράλληλα έχουν ολοκληρωθεί οι βελτιώσεις υποδομών των άλλων πτερύγων. Επίσης σε τροχιά ολοκλήρωσης βρίσκεται και η προμήθεια του Ιατροτεχνολογικού και Ξενοδοχειακού εξοπλισμού του Νοσοκομείου, ενώ ολοκληρώνονται και οι εργασίες στο Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου.
Προχωρεί η κατασκευή του Κέντρου Στήριξης Ατόμων με Αναπηρίες, προϋπολογισμού 1,2 εκ. ευρώ.
Προχωρεί η κατασκευή του θεραπευτηρίου χρόνιων παθήσεων στο Κιλκίς, συνολικού προϋπολογισμού 3,8 εκατ. ευρώ.
Προχωρεί η κατασκευή του νέου Διοικητηρίου στο Κιλκίς, όπως και η αποκατάσταση του κτιρίου του Επιμελητηρίου.
Δρομολογείται η κατασκευή του κτιρίου των ΤΕΙ,
Το Δικαστικό Μέγαρο σύντομα θα γίνει πράξη.  
Οδικά έργα που ξεπερνούν τα 50 εκ. ευρώ εκσυγχρονίζουν το οδικό δίκτυο του Νομού μας. Ο δρόμος Κιλκίς – Θεσσαλονίκης προχωρά πλέον με γρήγορους ρυθμούς.
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες, ύστερα από καθυστερήσεις δεκαετιών, του έργου της γέφυρας που  ενώνει πλέον την Ειδομένη με τους Ευζώνους.
Εκσυγχρονίζουμε το σιδηροδρομικό δίκτυο Θεσσαλονίκης – Ειδομένης. Προγραμματίζουμε τον προαστιακό σιδηρόδρομο Κιλκίς – Θεσσαλονίκης.
Το φυσικό αέριο έφθασε στο Κιλκίς.
Διπλασιάζουμε τον αριθμό των εργατικών κατοικιών. θεμελιώσαμε συγκροτήματα εργατικών κατοικιών στη Γουμένισσα, στην Αξιούπολη, στο Πολύκαστρο, στη Νέα Σάντα.

Στήριξη
Στην πορεία για μια Ελλάδα και για ένα Κιλκίς που θα πηγαίνουν μπροστά, μετά από τη στήριξη της παράταξής μας, ζητώ τη στήριξή σας και σε μένα. Εάν πιστεύετε ότι μπορώ να είμαι χρήσιμος στον τόπο μας, στις 13 ημέρες μέχρι τις εκλογές σας θέλω δίπλα μου.
Και στις εκλογές  της 16ης Σεπτεμβρίου ζητώ την ψήφο σας.
Αυτή η στήριξη σας θα μου είναι πιο σημαντική από ποτέ. Και ξέρετε γιατί.
Εγώ απέναντί σας δεσμεύομαι για ένα πράγμα.
Την τιμή που μου κάνατε, μέχρι σήμερα, την τιμή που μου κάνετε, θα αγωνιστώ, θα αγωνίζομαι στην πρώτη πάντα γραμμή, να την γυρίζω στον τόπο μας και στους ανθρώπους του. Στους ανθρώπους μας».