Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024, 4:11:31 πμ
Πέμπτη, 30 Μαϊος 2024 17:59

Επίσκεψη Αντιπροέδρου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη στον Δήμαρχο Κιλκίς

Την επίσκεψη του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή της Νέας Αριστεράς Δημήτρη Παπαδημούλη δέχθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης.

 

Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις για τις προοπτικές που διαγράφονται για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και εξέφρασαν κοινούς προβληματισμούς για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, ως μια κρίση θεσμών και ποιότητας της δημοκρατίας που ενδέχεται να προκαλέσει τριγμούς στις αξίες της, καθώς και για την διαφαινόμενη αποχή, κυρίως των νέων ανθρώπων, από την κάλπη των ευρωεκλογών.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς ενημέρωσε εκτενώς τον κ. Παπαδημούλη για τη θετική σχέση του Δήμου Κιλκίς με τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτικές ροές που αποτιμώνται μέχρι στιγμής στα 16.000.000 για μεγάλα έργα υποδομής στον τόπο (αποχετευτικό δίκτυο Καμπάνη- Μανδρών – Παντελεήμονα και Νέας Σάντας και μονάδα λυματολάσπης) και τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή διαθέτει αξιόλογους διεκδικητικούς μηχανισμούς για την απορρόφηση κοινοτικών πόρων.

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επισήμανε από την πλευρά του ότι  παρατηρείται μια εθνική υστέρηση, συγκριτικά με τα κράτη – μέλη, ως προς τη συμμετοχή των Περιφερειών και των Δήμων στα χρηματοδοτικά ευρωπαϊκά προγράμματα και  χρειάζεται περισσότερος χώρος συμμετοχής τους. Συμπλήρωσε δε, ότι θα πρέπει να υπάρξει μια καλή προετοιμασία της Αυτοδιοίκησης για το νέο ΕΣΠΑ.   

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Θεμιστοκλής Ανθρακίδης, Κωνσταντίνος Παπακώστας και τοπικά στελέχη της Νέας Αριστεράς.