Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024, 4:06:26 μμ
Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2023 19:56

Γεωργαντάς: Έργα 5,7 εκατ. ευρώ αλλάζουν ριζικά την εικόνα του Νοσοκομείου Κιλκίς

«Στα 5,7 εκατομμύρια ευρώ θα ανέλθει το συνολικό ποσό των έργων στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς αποτέλεσμα της συνεργασίας του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με τον Αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Γεωργαντά», αναφέρει σε ανακοίνωσή του πολιτικό γραφείο του κ. Γεωργαντά.

 

«Κατά τη συνάντησή τους στο Υπουργείο Υγείας, ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αποδέχθηκε αίτημα του κ. Γεωργαντά για ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας δύο πρόσθετων έργων συνολικού ύψους 1.000.000 ευρώ σχετικά με α) εργασίες ενίσχυσης - αποκατάστασης στο κτίριο διοίκησης του νοσοκομείου και β) την ενεργητική πυροπροστασία κτιρίων του Νοσοκομείου. 

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση ενισχύει το Νοσοκομείο και ως προς το έμψυχο δυναμικό καθώς με την υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου  Γ4α/Γ.Π.64017/05.12.2023 απόφαση του Υφυπουργού Υγείας κ. Θεμιστοκλέους εγκρίθηκε η προκήρυξη τριών θέσεων ιατρών (Εσωτερικής Παθολογίας βαθμού Επιμελητή Β’, Εσωτερικής Παθολογίας βαθμού Διευθυντή και Αναισθησιολογίας ή Εσωτερικής Παθολογίας ή Καρδιολογίας ή Πνευμονολογίας – Φυματιολογίας ή Χειρουργικής ή Νεφρολογίας - για τη ΜΕΘ - βαθμού Επιμελητή Β’). 

Τα δύο έργα τα οποία εντάσσονται στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με απόφαση του Υπουργού Υγείας προστίθενται  στα ήδη εγκεκριμένα έργα:

•          «Αναβάθμιση – Ανακαίνιση και Εκσυγχρονισμός του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.) του Γενικού  Νοσοκομείου Κιλκίς», προϋπολογισμού 1.845.120,00 ευρώ, το οποίο είναι ήδη ενταγμένο στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ΕΛΛΑΔΑ 2.0 και χρηματοδοτείται  από το Ταμείο Ανάκαμψης. Η σύμβαση με τον ανάδοχο αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες ώστε να εκκινήσει άμεσα το έργο.

•          «Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς», συνολικού προϋπολογισμού 2.781.683,73 ευρώ, το οποίο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2014-2020 (ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ) και μεταφέρεται προκειμένου να ολοκληρωθεί από το  Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή» του ΕΣΠΑ 2021-2027. Για το έργο αυτό έχουν ολοκληρωθεί οι οριστικές μελέτες και αναμένεται άμεσα η δημοπράτησή του.  

Μετά τη συνάντησή του με τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Κιλκίς της Ν.Δ Γιώργος Γεωργαντάς έκανε την εξής δήλωση: «Τα δύο πρόσθετα έργα που εντάχθηκαν στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας σε συνδυασμό με τα εν εξελίξει έργα συνολικού κόστους 5,7 εκατομμυρίων ευρώ αλλάζουν ριζικά την εικόνα του Γ. Ν. Κιλκίς και εξασφαλίζουν ένα ακόμη υψηλότερο επίπεδο υπηρεσιών στους συμπολίτες μας».