espa pkm

Τρίτη, 14 Απριλίου 2026, 4:31:25 μμ
Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012 21:36

Γεωργαντάς: Τέρμα στους παχυλούς μισθούς Διοικητών ΔΕΚΟ και τραπεζών

georgantas2
Τροπολογία με την οποία ζητούν την εναρμόνιση των μισθών των διοικητών των ΔΕΚΟ και των τραπεζών ώστε να  μην προκαλούν το δημόσιο αίσθημα κατέθεσαν 60 βουλευτές της ΝΔ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς.
Η τροπολογία κατατέθηκε από τον  γραμματέα του κόμματος, Μανώλη Κεφαλογιάννη. Οι βοιυλευτές της Ν.Δ. μάλιστα  ζητούν να διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία.
Σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις, οι αποδοχές των διοικητών των ΔΕΚΟ δεν θα ξεπερνούν το μισθό των γενικών γραμματέων των υπουργείων (2.900 ευρώ καθαρά), ενώ αυτές των διοικητών στις τράπεζες δεν θα υπερβαίνουν τις μηνιαίες αποδοχές του πρωθυπουργού (70.000 ευρώ ετησίως).
Όπως επίσης διευκρίνισε ο κ. Κεφαλογιάννης, όπου το δημόσιο δεν θα έχει την πλειοψηφία, το θέμα του ύψους των αποδοχών των διοικητών τραπεζών θα τίθεται στη γενική συνέλευση η οποία και θα λαμβάνει τη σχετική απόφαση.