Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 9:05:00 πμ
Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2011 21:50

Γιώργος Γιωργαντάς " Συγχαρητήριο μήνυμα στους νεοεισαχθέντες φοιτητές"


georgantas2
Συγχαρητήριο μήνυμα στους νεοεισαχθέντες φοιτητές
Θέλω να εκφράσω τα πλέον θερμά συγχαρητήρια στα νιάτα του Κιλκίς που  ανταμείφθηκαν για τον πολυετή μόχθο τους και πέτυχαν την εισαγωγή τους σε σχολές των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.Αξίζουν τον δημόσιο έπαινο τα παιδιά μας διότι πρωταγωνίστησαν και νίκησαν σε ένα σημαντικό αγώνα της ζωής τους, και συνάμα διακρίθηκαν σε ένα αγώνα αξιοκρατίας, που τόση ανάγκη έχει η κοινωνία μας.
Είναι μια  ανάσα αισιοδοξίας και ζωής σε μια κρίσιμη ώρα για τον τόπο μας, καθώς αποδεικνύεται πως υπάρχουν ανεξάντλητες δυνάμεις που  χωρίς τα βάρη του παρελθόντος, είναι  ικανές να εγγυηθούν την έξοδο από την κρίση και την εμπέδωση μιας αξιοκρατικής και νικηφόρας πορείας της χώρας.
Αξίζουν όμως συγχαρητήρια και στις οικογένειες των νέων φοιτητών του νομού για τον δικό τους αγώνα που έδωσαν και μάλιστα σε ένα εξαιρετικά επιβαρυμένο οικονομικό περιβάλλον για να βοηθήσουν τα παιδιά τους. Είναι οι αφανείς ήρωες της πολυετούς και δαπανηρής μάχης για την είσοδο των παιδιών τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Με την ευκαιρία αυτή όμως η σκέψη μας αγκαλιάζει και τα παιδιά μας, που για οποιοδήποτε λόγο, δεν πέτυχαν την εισαγωγή τους στην ανώτατη εκπαίδευση. Είναι μια ευκαιρία να επαναξιολογήσουν τις επιλογές τους και είτε να στραφούν σε άλλα πεδία επαγγελματικής κατάρτισης είτε να συστοιχίσουν -σε μια νέα προσπάθεια- τους στόχους με την ανάλογη προσπάθεια.
Σε κάθε περίπτωση τίποτα δεν κρίθηκε ακόμα, αρκεί και οι ίδιοι να το πιστέψουν.

Γιώργος Γεωργαντάς