Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2022, 5:29:58 μμ
Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2022 20:36

Η ΕΛΜΕ Κιλκίς στο πλευρό των ανεμβολίαστων υγειονομικών

Η ΕΛΜΕ ΚΙΛΚΙΣ δηλώνει τη συμπαράστασή της στους υγειονομικούς που βρίσκονται σε αναστολή, γιατί δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid. Εδώ και ένα χρόνο περίπου χιλιάδες ανεμβολίαστοι υγειονομικοί παραμένουν εκτός εργασίας και, ως εκ τούτου, χωρίς μισθό, ασφαλιστική κάλυψη και προσμέτρηση υπηρεσίας και αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα προς το ζην.

 

Επιπλέον, αυτή τη στιγμή, σε όλη τη επικράτεια δεν τηρείται κανένα υποχρεωτικό μέτρο αποφυγής διασποράς του κορονοϊού, ενώ και αυτοί που έχουν εμβολιασθεί δεν αποφεύγουν τη μετάδοση του ιού αλλά ούτε και τη  νόσηση. Είναι άδικο, λοιπόν, αλλά και παράλογο να εξαντλούνται όλα τα μέτρα πρόληψης κατά του κορονοϊού  στην αναστολή των υγειονομικών. Παράλληλα, τα κενά στα νοσοκομεία και σε όλες τις δομές υγείας είναι χιλιάδες και η επιστροφή  των συγκεκριμένων υγειονομικών θα προσφέρει σημαντική βοήθεια στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

  • Ζητούμε να επανέλθουν οι υγειονομικοί στις θέσεις τους με όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας.
  • Διεκδικούμε την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ώστε ν’ ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών.

ΕΛΜΕ ΚΙΛΚΙΣ