Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024, 4:21:22 μμ
Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2023 09:52

Ξεκίνησε από τη Γουμένισσα το Οδοιπορικό για την Παιδεία του Στέφανου Παραστατίδη

    Ο βουλευτής Κιλκίς, Στέφανος Παραστατίδης ως υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Παιδείας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής οργανώνει και υλοποιεί το «Οδοιπορικό για την Παιδεία» στο νομό Κιλκίς, επιθυμώντας την ενημέρωση, την επικοινωνία και τον διάλογο με αυτούς που συμμετέχουν καθημερινά στο πεδίο της εκπαίδευσης. Το οδοιπορικό αποτελεί μια κινηματική προσέγγιση για τη δημιουργία δικτύων, επαφών, καταγραφή προβλημάτων, διαμόρφωση ατζέντας και θέσεων για την Παιδεία.

   Η αρχή έγινε τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023 από τη Γουμένισσα, μια περιοχή με τα δικά της χαρακτηριστικά, τις ομορφιές αλλά και τις δυσκολίες της. Πραγματοποιήθηκαν προγραμματισμένες επισκέψεις σε σχολικές δομές της πόλης, Α/θμιας και Β/θμιας (Ειδικό Σχολείο (Τούμπα), Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο), έγιναν συναντήσεις με συλλόγους διδασκόντων, συλλόγους γονέων μαθητών, συλλόγους εκπαιδευτικών, συζητήσεις σε θέματα γενικής παιδείας, ειδικής αγωγής, κτηριακών εγκαταστάσεων, τεχνολογικού αλλά και ειδικού εξοπλισμού. Καταγράφηκαν τα κενά και οι ελλείψεις που συνεχίζουν να ταλανίζουν την εκπαίδευση, αναδείχθηκαν προβλήματα, κατατέθηκαν προτάσεις και απόψεις για την αντιμετώπισή τους. Αξίζει να τονιστεί το πολύ καλό και φιλόξενο κλίμα που κυριάρχησε σε όλες τις συναντήσεις, η διάθεση για εποικοδομητικό διάλογο αλλά και η αγωνία – ειδικά των γονέων – για  σταδιακή επίλυση των προβλημάτων.

    Ευχαριστούμε θερμά τους διευθυντές και εκπαιδευτικούς των σχολείων που μας υποδέχθηκαν, τα μέλη των συλλόγων εκπαιδευτικών αλλά και γονέων μαθητών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας.

    Το #Οδοιπορικό_Παιδεία_Κιλκίς  θα συνεχιστεί με την ίδια διάθεση και ενδιαφέρον και σε άλλες εκπαιδευτικές δομές του Κιλκίς.

   Πολιτικό Γραφείο Βουλευτή Κιλκίς Στέφανου Παραστατίδη