Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2021, 9:13:11 μμ
etpa
Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011 21:16

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ:Αντιλαϊκός ο «Καλλικράτης»

Συντάκτης:
faxouridis
Από τη δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Τα τελευταία δύο δημοτικά συμβούλια και η 4η συνεδρίαση της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, δείχνουν ξεκάθαρα τρία δεδομένα: α) τον βαθύτατα αντιλαϊκό προσανατολισμό του «Καλλικράτη», β) την ανυπαρξία βούλησης και δυνατότητας από την πλευρά της διοίκησης και των άλλων παρατάξεων να αντιπαλέψουν τις αρνητικές συνέπειες αυτού και γ) τον διακοσμητικό χαρακτήρα των διαφόρων επιτροπών που καλούνται αποκλειστικά να διαχειριστούν μια κατάσταση ενσωματώνοντας μέσω της πρακτικής του ιδεολογήματος της «συμμετοχικής δημοκρατίας» τις όποιες λαϊκές αντιδράσεις.
Η Λαϊκή Συσπείρωση ξεκινώντας από τη θέση αρχής για αποκλειστικά δημόσια, ενιαία, δωρεάν παιδεία και ενάντια σε όποια επιχειρηματική δραστηριότητα κατέθεσε προβληματισμούς στην δημοτική αρχή καλώντας ταυτόχρονα τις υπόλοιπες παρατάξεις να τοποθετηθούν αναφορικά με τις μετακινήσεις των μαθητών, την συντήρηση των σχολικών κτιρίων, την υποστελέχωση σε διδακτικό και επικουρικό προσωπικό. Η απάντηση ήταν σε κάθε περίπτωση (εφόσον ο δήμαρχος απαντούσε στα ερωτήματά μας) «τι να κάνουμε, τόσα έχουμε, τόσα κάνουμε!!».
Τι να λέμε εμείς, ότι παιδαγωγικά τα παιδιά πρέπει να βρίσκονται στους παιδικούς σταθμούς (για την περίπτωση των 7 παιδιών που δεν εγγράφηκαν – εκδιώχθηκαν – στον παιδικό σταθμό Π. Αγιονερίου ελλείψει κτιρίου), ο δήμαρχος απαντούσε ότι ο νόμος λέει ότι δεν είναι υποχρεωτικά τα προνήπια. Η αναλγησία του νόμου, με την οποία προφανώς ο δήμαρχος και οι υπόλοιποι σύμβουλοι δεν έχουν  κανένα πρόβλημα, είναι ενδεικτική για τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων των ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αναφορικά με τα σχολικά προβλήματα.
Η ίδια ακριβώς ταξική, αντιλαϊκή πολιτική εφαρμόζεται από την σχολική επιτροπή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Στις αιτιάσεις για διπλούς και τριπλούς ελέγχους από το υπουργείο για την εξοικονόμηση δαπανών στον τομέα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, την πενιχρή χρηματοδότηση της τάξης των 60,000€  ο πρόεδρος της και δημ. Σύμβουλος της πλειοψηφίας αρνήθηκε να θέσει σε ψηφοφορία ψήφισμα που καταδίκαζε την πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ τώρα και της ΝΔ πριν που δεν φείδονται να δαπανήσουν χρήματα σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις (με πρόσφατο παράδειγμα αυτό της Λιβύης) που δεν έχουν καμιά σχέση με την άμυνα και ασφάλεια των συνόρων της χώρας ενώ ταυτόχρονα τους λείπουν τα χρήματα από ένα τηλεφώνημα σε κινητό κάποιου γονιού του οποίου το παιδί έχει αρρωστήσει ή είχε κάποιο ατύχημα. Το ψήφισμα επίσης ζητούσε να πάρει θέση το δημοτικό συμβούλιο ενάντια στον Καλλικράτη και τις αρνητικές επιπτώσεις που αυτός έχει στο εκπαιδευτικό σύστημα και να ζητήσει αύξηση των δαπανών για παιδεία.
Η καταδίκη αυτής της πολιτικής και των εκπροσώπων της είναι πλέον αδήριτη ανάγκη για την εργατική τάξη του νομού και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα μέσω του αγώνα στους χώρους δουλειάς και στην κάλπη. Συμπόρευση με το ταξικό εργατικό κίνημα και τις άλλες αντιμονοπωλιακές συσπειρώσεις. Συγκέντρωση την Τετάρτη, στις 10 ώρα, μπροστά στη ΔΟΥ Κιλκίς,  για να δηλώσουμε οργανωμένη άρνηση πληρωμών με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ στα χαράτσια που βάζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με την αρωγή της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, προς όφελος της ντόπιας και ξένης πλουτοκρατίας.
Δεν μπορούμε, δεν έχουμε, δεν θέλουμε να πληρώσουμε.