Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021, 2:00:49 πμ
etpa
Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021 18:44

Με τη μείωση κρουσμάτων εξετάζεται να κλείσουν οι κλινικές Covid σε 6 νοσοκομεία (και του Κιλκίς)

Συντάκτης:

Η μείωση των κρουσμάτων στη Βόρεια Ελλάδα φέρνει στο προσκήνιο το ενδεχόμενο να κλείσουν οι κλινικές Covid των νοσοκομείων Γ.Ν. Κομοτηνής, Διδυμοτείχου, Κιλκίς, Δράμας, Ξάνθης και Χαλκιδικής.

Αυτή ήταν η αρχική εισήγηση της 4ης ΥΠΕ, ύστερα από σύσκεψη με το Διοικητή, κ. Τσαλικάκη, η οποία όμως ανατράπηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του eidisis.gr

 

Μάλιστα, υπήρξε σχετική απόφαση τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου και ενημερώθηκε και το ΕΚΑΒ για την μεταφορά των κρουσμάτων μετά το κλείσιμο των κλινικών Covid στην Κομοτηνή, στο Διδυμότειχο, στο Κιλκίς, στη Δράμα, στην Ξάνθη και στη Χαλκιδική. Στα νοσοκομεία αυτά δε θα νοσηλεύονταν πλέον περιστατικά κορωνοϊού και θα υποδέχονταν μόνο ύποπτα κρούσματα και σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν ως θετικά, θα διακομίζονται ως εξής:

Το Νοσοκομείο Κομοτηνής – Διδυμοτείχου – Ξάνθης, σε περίπτωση θετικοποίησης των περιστατικών, θα τα διακόμιζε στο ΓΝ Αλεξανδρούπολης. Το ΓΝ Δράμας, στο ΓΝ Καβάλας και στο ΓΝ Σερρών. Το ΓΝ Χαλκιδικής και το ΓΝ Κιλκίς στο εκάστοτε εφημερεύον Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Η παραπάνω εισήγηση απόφαση όμως ανετράπη σήμερα και οι κλινικές θα λειτουργούν κανονικά μέχρι οι μετρήσεις και του επόμενου δεκαημέρου να επιβεβαιώσουν τη σταθερή μείωση των κρουσμάτων και την επαναφορά μας στην αρχική κατάσταση, πριν το αποκορύφωμα του δευτέρου κύματος της πανδημίας.