Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024, 10:01:38 μμ
Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2007 14:12

Μεγάλες συγκεντρώσεις Παραστατίδη

Σε μεγαλειώδη συγκέντρωση εξελίχθηκε η ομιλία του υπ. Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Θόδωρου Παραστατίδη στο Δροσάτο. Η προσέλευση του κόσμου του χωριού και της γύρω περιοχής ήταν αθρόα και ιδιαίτερα εντυπωσιακή σε παλμό, γεγονός που δημιουργεί την ανάλογη εκλογική δυναμική για το ΠΑΣΟΚ και για τον ίδιο.
Με λέξεις απλές αλλά μεστές σε ουσία, ο πρώην νομάρχης Κιλκίς, άσκησε δριμύτατη κριτική στην ΝΔ, χαρακτηρίζοντάς την, ως την πλέον ανίκανη κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά.

«Είναι η κυβέρνηση των λόγων και των δομημένων ομολόγων. Της αδράνειας και της αδιαφάνειας. Της παροχολογίας και των ψεύτικων υποσχέσεων. Γι’ αυτό λέμε με μια φωνή: Φθάνει πια το κατρακύλισμα των αξιών. Φθάνει η κοροϊδία των πολιτών. Ο κ. Καραμανλής δεν έχει κάνει ούτε ένα έργο θετικό για τον τόπο.
Η ΝΔ είναι το κόμμα που ανήγαγε την παροχολογία σε επιστήμη. Που μετέτρεψε την πλειοδοσία σε πολιτική και την πολιτική σε επικοινωνιακό τέχνασμα και σε ανεκπλήρωτη υπόσχεση».
Κατόπιν ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ ανά θεματικό τομέα, με εκτενέστερη αναφορά στα ζητήματα που αφορούν το νομό μας, καθώς και το δήμο της Δοϊράνης, καταλήγοντας:
«Απόψε μοιραστήκαμε ένα μικρό κομμάτι από το κοινό μας όραμα για την Ελλάδα. Την Ελλάδα της δικαιοσύνης, της αξιοπρέπειας, της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης. Απόψε δώσαμε απάντηση στην γκρίζα όψη των πολιτικών επιλογών της κυβερνητικής πολιτικής της ΝΔ. Ο λαός γνωρίζει πια τι θα πει νέα δεξιά. Γι’ αυτό και θα πάρει την απάντηση που  χρειάζεται στις 16 του Σεπτέμβρη.
Προχωράμε για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ μαζί. Για μια δυνατή Ελλάδα και μια δίκαιη κοινωνία. Για τη Νέα Αλλαγή.

Γουμένισσα
Η πλατεία ήταν ασφυκτικά γεμάτη από πολύ κόσμο. Τα μεγάφωνα στη διαπασών έπαιζαν τραγούδια του αγώνα. Μια πρωτοφανής συγκέντρωση  μέσα στο βουβό κλίμα των εκλογών έγινε την περασμένη Παρασκευή, στη Γουμένισσα, από τον υποψήφιο Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Θ. Παραστατίδη.
Φίλοι και  σύντροφοι από τα παλιά, αντάμωσαν σε μια συγκέντρωση που ξεχώριζε σε παλμό και σε ζωντάνια.
Με φωνή δυνατή, ο υπ. Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, αφού ευχαρίστησε όλους που ήρθαν για να τον ακούσουν, είπε ανάμεσα στα άλλα:
«Η 16η του Σεπτέμβρη είναι για όλους τους Έλληνες μία σημαντική μέρα. Την ημέρα αυτή επιλέγουμε τα κόμματα που θα μας εκπροσωπήσουν στη Βουλή. Είναι μια μέρα ευθύνης για όλους όσους απαιτούν ποιότητα ζωής από την πολιτική και τους πολιτικούς. Φθάνει πια ο εμπαιγμός των πολιτών. Φθάνει το κατρακύλισμα των κοινωνικών αξιών. Βάλτε τελεία στην κυβέρνηση της νέας δεξιάς. Γιατί, έκανε τόσα πολλά αρνητικά, μέσα σε λίγα χρόνια….»
Με λέξεις, που έσφυζαν από ειλικρίνεια, απλές αλλά μεστές σε περιεχόμενο και ουσία, άσκησε συνεχίζοντας δριμύτατη κριτική στη  ΝΔ, χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα, ως την πλέον ανίκανη κυβέρνηση που είχαμε στην Ελλάδα από τη μεταπολίτευση και μετά.
«Είναι η κυβέρνηση των λόγων και των δομημένων ομολόγων. Η κυβέρνηση που συνδυάζει την υπόσχεση με την αθέτηση. Την αδράνεια με την αδιαφάνεια. Άλλα υποσχέθηκε κι άλλα έκανε. Μίλησε για  φορολογικές ελαφρύνσεις και ήταν το κόμμα των έμμεσων φόρων. Μίλησε για κοινωνική ευαισθησία και ήταν στην πράξη κοινωνικά ανάλγητη. Μίλησε για μια Ελλάδα, χωρίς διαχωριστικές γραμμές, μάνα όλων των παιδιών της, ενώ στη δράση της απέδειξε πως ήταν μητέρα για τα γαλάζια και για τα υπόλοιπα μητριά».
Κατόπιν παρουσίασε το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, μένοντας περισσότερο στα σημεία του εκείνα που αφορούν την αγροτική πολιτική, την παιδεία, την υγεία, την εργασία, την πολιτική για τους ηλικιωμένους, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.
Έδωσε ακόμη τα  συγχαρητήρια του στην ομάδα του Μπάσκετ της πόλης, καθώς ανέβηκε στη Β΄ κατηγορία. «Είναι ένα αθλητικό γεγονός  που τιμά όλο το νομό» είπε. Και γι’ αυτό δικαιούνται κάθε στήριξη όλοι όσοι  ασχολούνται με την ομάδα. Ειδική επίσης ήταν η αναφορά του στον προπονητή της ομάδας του μπάσκετ και φίλου του, Βαγγέλη Νίτση.
Ήταν μια συγκέντρωση ξεχωριστή από τις άλλες. Μια σύντομη αναδρομή στο ΠΑΣΟΚ και την προσφορά του στην Ελλάδα. Μια συγκέντρωση στην οποία ακούσθηκαν και εννοήθηκαν πολλά…
«Με τους περισσότερους από εσάς έχω δεσμούς φιλίας που πάνε χρόνια πίσω. Γνωρίζω τους αγώνες και τις προσπάθειές σας για το κοινό όφελος.
Αγωνισθήκαμε μαζί μέσα στο ΠΑΣΟΚ, για το δίκαιο, την αλληλεγγύη και την ισότητα. Για τις ίδιες αυτές αξίες σας καλώ μαζί να πορευθούμε. Για καλύτερη παιδεία στα παιδιά μας και για καλύτερη περίθαλψη στους ηλικιωμένους μας.
Στην προσπάθειά μου αυτή στηρίζομαι και στους φίλους μου. Εκείνους που ανήκουν σε άλλους πολιτικούς χώρους, αλλά χρόνια τώρα έχουν τόπο στο χώρο της καρδιάς μου. Εκείνους που σφυρηλατήσαμε εδώ και χρόνια σχέσεις εμπιστοσύνης και φιλίας, για να υψώσουμε  δίπλα στις ιδεολογικές αρετές και τις ανθρώπινες…
Γιατί  μαζί και προπάντων μαζί με τη νεολαία μπορούμε να σηκώσουμε τον ήλιο της δικαιοσύνης ψηλά.
Γιατί μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε δίκαιη κοινωνία και δυνατή Ελλάδα.
«Συνεχίζουμε τον αγώνα μαζί, μέχρι την τελευταία στιγμή, για τη Νέα Αλλαγή», είπε καταχειροκροτούμενος ο Θ. Παραστατίδης.