Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024, 4:26:32 μμ
Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2023 09:17

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κιλκίς για το Πολυτεχνείο: Τούτος ο λαός δεν γονατίζει

Κάθε χρόνο, τούτες τις μέρες του Νοέμβρη η σκέψη μας και η καρδιά μας ταξιδεύει εκεί, στο χώρο του Πολυτεχνείου, στον ξεσηκωμό των φοιτητών, της νεολαίας και του ελληνικού λαού κατά της δικτατορίας.

Το Πολυτεχνείο ήταν και θα είναι πάντα ένα ζωντανό κάλεσμα για την Δημοκρατία, και την Ελευθερία, θα είναι ζωντανό μέσα σε κάθε ελεύθερο μυαλό. Και πρέπει να ζει γιατί ο αγώνας του ανθρώπου ενάντια σε κάθε μορφής τυραννία είναι ο αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη.

Στο απέραντο ιστορικό τοπίο αυτού του λαού, υπάρχουν μυριάδες γεγονότα που θα άξιζε να θυμόμαστε και να τιμούμε. Τι είναι αυτό το ξεχωριστό που έχει αυτό το γεγονός ;

Η απάντηση δίνεται από τον ίδιο τον ορισμό που έδωσε ο νομοθέτης. Αυτή η γιορτή είναι της νεολαίας, γιορτή των νέων ανθρώπων και μόνο. Τιμή στη λατρεία για ελευθερία, στην περιφρόνηση του κινδύνου και στο αδάμαστο πνεύμα των νιάτων.

Ας σταθούμε λοιπόν κι εμείς σήμερα ταπεινοί προσκυνητές μπροστά στη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου κι ας αναλογιστούμε πόσο μεγάλο είναι και το δικό μας χρέος να διαφυλάξουμε τα αγαθά της δημοκρατίας και της ελευθερίας, για τα οποία εκείνοι αγωνίστηκαν.

 

Στα αυτιά μας Θα αντηχεί κάθε χρόνο αυτές τις μέρες. Εδώ Πολυτεχνείο, Εδώ Πολυτεχνείο ο Σταθμός των ελεύθερων Ελλήνων.

 

Γιατί τούτος ο λαός δεν γονατίζει….

  

Για τη Ν.Ε.ΠΑΣΟΚ ΚΙΛΚΙΣ 

Ο Γραμματέας 

Λάζαρος Παζαρτζικλής