Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021, 1:32:24 πμ
etpa
Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021 12:36

Νέα κόντρα ΠΟΕΔΗΝ με τη διοίκηση του νοσοκομείου Κιλκίς

Συντάκτης:

Νέα κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) και στη διοίκηση του νοσοκομείου Κιλκίς, μετά από ανακοίνωση της πρώτης για τη λειτουργία της κλινικής covid του νοσοκομείου Κιλκίς.

 

Η δήλωση του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ για το Νοσοκομείο Κιλκίς:

Στο Νοσοκομείο Κιλκίς η κατάσταση είναι απαράδεκτη. Καλούμε τον Διοικητή της 4ης Υ.ΠΕ. που έχει κάνει πολλές θετικές παρεμβάσεις στα Νοσοκομεία ευθύνης του να λάβει δραστικά μέτρα. Μέσα σε μία εβδομάδα στην Ορθοπεδική κλινική που συστεγάζεται με την Χειρουργική κλινική βρέθηκαν 4 εργαζόμενοι και 4 ασθενείς θετικοί στον κορονοϊό. 120 εργαζόμενοι τουλάχιστον νόσησαν συνολικά στο Νοσοκομείο. Η διαχείριση των περιστατικών επικίνδυνη. Ύποπτα κρούσματα μαζί με τα θετικά. Ανάπτυξη κλινικών κορωνοϊού χωρίς να πληρούν όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας.

Στο τμήμα (2) covid-19 εδώ και δύο (2) μήνες, δεν υπάρχει μη μολυσματικός χώρος για διάλειμμα, δεν υπάρχει μη μολυσματική τουαλέτα, δεν υπάρχει βρύση για πλύσιμο χεριών κατά την αποχώρηση. Οι εργαζόμενοι δεν τρώνε επί 8 ώρες, δεν πίνουν νερό για να μην χρειαστεί να ουρήσουν και όταν αποχωρούν δεν υπάρχει βρύση για να πλυθούν και πηγαίνουν σε άλλα τμήματα με αποτέλεσμα να γίνεται εσωτερική διασπορά. Ύποπτα και θετικά κρούσματα νοσηλεύονται στο ίδιο τμήμα (1) covid- 19 με κίνδυνο να υπάρχει εσωτερική επιμόλυνση. Υπάρχουν διάσπαρτες φιάλες οξυγόνου 50 λίτρων σε θαλάμους ασθενών μη στερεωμένες. Διεγερτικός ασθενής έπεσε από το κρεβάτι και έριξε την φιάλη.

Στο νοσοκομείο βρίσκεται κλιμάκιο ελεγκτών από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Φωτογραφία εργαζομένου με πλαστική σακούλα (market) αντί για ποδονάρια. Έχουμε στη διάθεσή μας αναφορές γιατρών που επιβεβαιώνουν τα παραπάνω.

 

Διοικητής Νοσοκομείου Κιλκίς προς ΠΟΕΔΗΝ: Υπομονή σε όσους βιάζονται

Ο διοικητής του νοσοκομείου Κιλκίς, Γιάννης Ανδρίτσος, απαντά στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

«Τις τελευταίες ημέρες διαπιστώσαμε δυστυχώς ότι σε ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ αναμασώνται και διακινούνται παλαιότερα και ανακριβή δημοσιεύματα σχετικά με την κατάσταση στο Γ.Ν. Κιλκίς. Οι ανακρίβειες αυτές έχουν απαντηθεί πολλάκις τόσο από τη Διοίκηση όσο και από τους ιατρούς και τις αρμόδιες υπηρεσίες και έχει αποσαφηνιστεί πλήρως ότι η διαχείριση όλων των περιστατικών covid γίνεται σύμφωνα με τα πρωτόκολλα και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Πρόκειται για ανυπόγραφα δημοσιεύματα που προκαλούνται από συγκεκριμένο μέλος του σωματείου εργαζομένων, χωρίς καμία διασταύρωση, χωρίς καμία επιβεβαίωση από το σωματείο ή από τους ιατρούς, χωρίς καμία επίσημη καταγραφή, με μοναδικό σκοπό τη συκοφάντηση του νοσοκομείου.

Επειδή, λοιπόν, η Διοίκηση του Νοσοκομείου, προκειμένου να διαλευκανθεί κάθε καταγγελία και να υπάρξει άπλετο φως, σε έκτακτη συνεδρίασή της στις 27/12/2020 αποφάσισε να προσκαλέσει η ίδια την ανεξάρτητη Αρχή Διαφάνειας, προκειμένου να διερευνήσει τα καταγγελλόμενα και να εξάγει ένα ασφαλές πόρισμα, καλό θα ήταν όλοι οι πρόθυμοι κρίνοντες να κάνουν λίγη υπομονή και να μη βιάζονται να καταδικάσουν».

Επειδή, επίσης, υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για τα πάντα, για την επάρκεια των υλικών, για τις συνθήκες εργασίας, για τις υπηρεσίες, για τις νοσηλείες, για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων, για τη νόσηση μελών του προσωπικού κλπ, καλό θα ήταν, όλοι όσοι προδικάζουν πρόσωπα και καταστάσεις, να αναμείνουν όσο βρίσκεται εν εξελίξει η έρευνα, καθώς η επανάληψη τέτοιων δημοσιευμάτων, όσο αναμένεται το πόρισμα, εγείρει πολλών ειδών ερωτηματικά.

Οι αρμόδιοι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ διαπίστωσαν στην συνέχεια ότι τα επίμαχα δημοσιεύματα δεν ευσταθούν καθώς οι θέσεις που προβάλλονται σε αυτά είναι αστήρικτες και ατεκμηρίωτες και υπηρετούν μόνο τον σκοπό της κατασυκοφάντησης του νοσοκομείου από συγκεκριμένο μέλος του σωματείου  εργαζομένων.

Η Διοίκηση από την πλευρά της θα συνεχίσει το έργο της και θα αναμείνει το πόρισμα του αρμοδίου οργάνου πριν δώσει τις απαντήσεις της σε κάθε ενδιαφερόμενο».