Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2022, 10:55:56 πμ
Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2021 12:43

Νοσοκομείο Κιλκίς. Παππάς: Φεύγουν ασθενείς. Διοίκηση: Είσαι άσχετος!

Συντάκτης:

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις στο makthes.gr, του διευθυντή του ΤΕΠ του νοσοκομείου για την κατάσταση στο τμήμα του. Το Δ.Σ. του νοσηλευτικού ιδρύματος απάντησε ομόφωνα σε σκληρή γλώσσα στο διευθυντή του ΤΕΠ κάνοντας λόγο για προσωπικές φιλοδοξίες και παραπληροφόρηση.

 

Όπως είχε αναφέρει στο makthes.gr ο διευθυντής των ΤΕΠ του νοσοκομείου Πέτρο Παππά, αρκετοί ασθενείς με κορονοϊό αποχωρούν γιατί δεν μπορούν να περιμένουν. «Καθημερινά έρχονται 30-40 περιστατικά. Δεν υπάρχει τεράστια αναμονή όπως αλλά νοσοκομεία με 10-12 ώρες, αλλά και πάλι οι ασθενείς δεν αντέχουν την αναμονή και φεύγουν σπίτι τους. Δυστυχώς, επιστρέφουν μετά από δυο ημέρες με χειρότερα συμπτώματα» ανέφερε στο makthes.gr ο κ. Παππάς επισημαίνοντας πως η υποστελέχωση στα ΤΕΠ είναι ένα σημαντικός παράγοντας και για την αναμονή.  Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αυτή την στιγμή ο μόνος διορισμένος είμαι εγώ στα ΤΕΠ. Δεν έχουν προκηρυχθεί θέσεις για τα επείγοντα. Έχουμε ελλείψεις από ιατρικό προσωπικό και βολευόμαστε με δανεικούς ιατρούς από κέντρα υγείας, με αποτέλεσμα να απογυμνώνεται και η περιφέρεια. Ενώ, βοηθούν και ιατροί από κλινικές του νοσοκομείου».

Η απάντηση του νοσοκομείου

Στις δηλώσεις του κ. Παππά απάντησε με ομόφωνη απόφασή του το δ.σ. του νοσοκομείου, όπου μεταξύ άλλων αναφέρονται: .

…»…. Η παραπληροφόρηση, όμως, έχει τα όριά της. ο κ. Παππάς είναι διευθυντής στα ΤΕΠ non-covid και ουδεμία σχέση έχει με τις κλινικές covid, συνεπώς όσα διαδίδει θα πρέπει να εξηγήσει από πού προέρχονται, γιατί στο Νοσοκομείο Κιλκίς δεν συμβαίνουν σίγουρα.

»Επί της ουσίας των όσων αναφέρει θα πρέπει να γνωρίζουν και γνωρίζουν, τουλάχιστον οι πολίτες του Κιλκίς, ότι καταβάλλεται τεράστια προσπάθεια να εμβολιαστεί ο πληθυσμός ώστε να ανασχεθεί το κύμα της πανδημίας. Τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού που επικρατούν στην περιοχή είναι αναπόφευκτο να οδηγούν σε μεγάλο αριθμό νοσούντων και αντίστοιχα μεγάλη προσέλευση στο Νοσοκομείο. 

»Οι διαδόσεις ότι οι ασθενείς έρχονται και δεν μπορούν να περιμένουν, ενώ είναι γνωστή τοις πάσι η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία πανελληνίως αν όχι παγκοσμίως, απέχουν παρασάγγας από την πραγματικότητα. Όσοι ασθενείς προσέρχονται, εκτιμώνται, διαπιστώνεται η κατάσταση τους και ακολούθως παραπέμπονται για έλεγχο ή λαμβάνουν εξειδικευμένες οδηγίες και αποχωρούν. Αν νοσούν βαριά παραμένουν για επί πλέον εξετάσεις και περίθαλψη για όσο χρόνο χρειαστεί.

»Η αντίληψη ότι δεν αντέχουν την αναμονή και για αυτό φεύγουν σπίτι τους, ενώ ο κόσμος γνωρίζει τις συνέπειες αυτής της νόσου, παραπέμπει σε άλλες επιπλέουσες στην παρούσα συγκυρία αντιλήψεις που δε χρήζουν σχολιασμού. Ο κ. Παππάς, στην προσπάθειά του να αναδειχθεί ως πρωτοστάτης στη μάχη κατά του covid, από τα ΤΕΠ των non-covid, παραπονείται ότι είναι ο μόνος διορισμένος στα ΤΕΠ, αλλά δεν αναφέρει ότι αυτός δεν απασχολήθηκε ποτέ σε κλινική covid, δεν αναφέρει ότι το Τμήμα του δεν έχει καμία σχέση με τα περιστατικά covid, δεν αναφέρει ότι η συνδρομή του είναι μεν πολύτιμη, αλλά απολύτως τυπική στο συγκεκριμένο ζήτημα, ενώ με τις δηλώσεις που πραγματοποιεί προκαλεί αναστάτωση άνευ ουσίας. 

»Πράγματι, όλοι γνωρίζουν ότι το στελεχιακό δυναμικό είναι συγκεκριμένο, τόσο ποσοτικώς όσο και ποιοτικώς. Από τη στιγμή, όμως, που το Νοσοκομείο επιλέχθηκε ως ο κεντρικός φορέας αντιμετώπισης της πανδημίας, η υπηρεσία, ενεργώντας σε συνθήκες πολέμου, ως όφειλε, μετακίνησε ιατρούς από τα Κέντρα Υγείας, για την ενίσχυση και συμπλήρωση του ιατρικού προσωπικού κατά την αντιμετώπιση της έκτακτης αυτής συνθήκης.…»