Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024, 2:40:33 πμ
Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2024 13:01

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Γεωργαντάς στη Σύνοδο Ηγετών των Κοινοβουλίων στη Συνέλευση του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον

Τη σταθερή δέσμευση της Ελλάδας στις αρχές και τους στόχους της Συμμαχίας επεσήμανε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς κατά την ομιλία του στη Σύνοδο Ηγετών των Κοινοβουλίων στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ, οι εργασίες της οποίες διεξήχθησαν στην Ουάσιγκτον των Η.Π.Α στις 8 και 9 Ιουλίου.

 

Εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων στην επετειακή -καθώς το ΝΑΤΟ συμπληρώνει φέτος 75 χρόνια από την ίδρυσή του- Σύνοδο ο κ. Γεωργαντάς απευθύνθηκε στους ηγέτες των Κοινοβουλίων υπερτονίζοντας το ότι η Ελλάδα ήταν πάντα ένας αξιόπιστος σύμμαχος.  «Η Ελλάδα αποδίδει μεγάλη σημασία στη νότια πλευρά του ΝΑΤΟ, υπογραμμίζοντας με συνέπεια τα κρίσιμα ζητήματα της αστάθειας στον Νότο, ιδιαίτερα των μεταναστών χωρίς έγγραφα, συμπεριλαμβανομένης της παράνομης μετανάστευσης, του οργανωμένου εγκλήματος και της θαλάσσιας ασφάλειας» είπε ο κ. Γεωργαντάς.

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής μίλησε για την ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκής Ένωσης με περισσότερες συνέργειες οι οποίες θα μπορούσαν να μεγιστοποιήσουν τα συλλογικά μας αποτελέσματα.

Καταλήγοντας τόνισε ότι καθώς κοιτάμε προς το μέλλον, η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνεχίσει τον ενεργό και αφοσιωμένο ρόλο της εντός της Συμμαχίας, συνεργαζόμενη με όλα τα κράτη μέλη για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του σήμερα και του αύριο.

Κατά την παραμονή του στην Ουάσιγκτον ο κ. Γεωργαντάς πραγματοποίησε κύκλο επαφών με υψηλόβαθμους αξιωματούχους των Η.Π.Α αλλά και με μέλη της ελληνικής κοινότητας. Μεταξύ άλλων στο Καπιτώλιο πραγματοποίησε σύντομης διάρκειας συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Mike Johnson αλλά και με την πρώην Πρόεδρο την Βουλής των Αντιπροσώπων Nancy Pelosi.

Το βράδυ της Δευτέρας  ο κ. Γεωργαντάς μαζί με την επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, βουλευτή της Ν.Δ κα Σέβη Βολουδάκη επισκέφθηκαν  την πρεσβευτική κατοικία  στην Ουάσιγκτον στο πλαίσιο δεξίωσης την οποία παρέθεσε η πρέσβυς κα Αικατερίνη Νασίκα στα μέλη της Ελληνικής Αντιπροσωπείας. Εκεί είχε την ευκαιρία να συζητήσει με επιφανείς Έλληνες της διασποράς.